MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 + 1 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Πόλις - ροές - εντάσεις - Ώσμωση στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΕΚΘΕΣΗ

Πόλις – ροές – εντάσεις – Ώσμωση: 30 σύγχρονοι δημιουργοί στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη

Τελευταίες ημέρες για την ομαδική έκθεση «Πόλις – ροές – εντάσεις – Ώσμωση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η έκθεση αποτελείται από έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, video art και εγκαταστάσεις) 30 σύγχρονων δημιουργών, που προσέγγισαν και οπτικοποίησαν ερωτήματα και προβληματισμούς που αφορούν την ιδέα του σύγχρονου άστεως και των σχέσεων όσων διαμένουν σε αυτό. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα περιηγηθούν ανάμεσα στα έργα και θα παρακολουθήσουν τις προβολές στο video room, στον πρώτο, το δεύτερο όροφο και το ισόγειο του Ιδρύματος έχοντας την ευκαιρία να διαβάσουν τα σχόλια των ίδιων των καλλιτεχνών και να καταλήξουν στις προσωπικές τους διαπιστώσεις. Τελευταία μέρα της έκθεσης είναι στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 9

Ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ που μάς δινει την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε μερικά από τα κορυφαία έργα της κλασσικής μουσικής φιλοξενείται έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ φιλοξενεί σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας σε τέσσερις συναυλίες. Στην ατμοσφαιρική αίθουσα Cotsen Hall καθηγητές και σπουδαστές του Curtis Institute ανεβαίνουν στη σκηνή για να μας μαγέψουν με κορυφαίες μελωδίες διαχρονικών συνθέσεων. Διαβάστε αναλυτικότερες πληροφφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εδώ.

EKΔΗΛΩΣΗ

Athens #JobFestival 2017

free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 11

Το Athens #JobFestival 2017, πιο επίκαιρο από ποτέ διοργανώνεται από το Skywalker.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2017 από τις 11.00 μέχρι τις 19.00. Βασικός σκοπός του Athens #JobFestival 2017 είναι η ενίσχυση της απασχολησης με τη φυσική συνάντηση των εν δυνάμει εργοδοτών με εργαζομένους. Οι στόχοι του Athens #JobFestival 2017 είναι:

• H διενέργεια προγραμματισμένων συνεντεύξεων με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό, εφόσον έχουν αποσταλεί τα βιογραφικά των υποψηφίων.
• Η συνάντηση υποψηφίων για εργασία με κορυφαίες εταιρίες από διάφορους κλάδους.
• Η απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων συνυφασμένων με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.
• Η γνωριμία και η κατανόηση των βασικών εργαλείων στην αναζήτηση εργασίας.
• Η βελτιστοποίηση των βιογραφικών των υποψηφίων από εξειδικευμένους συμβούλους.
• Η επικοινωνία και η δικτύωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.
• Η συνεργασία έμπειρων στελεχών με ταλαντούχους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα, οι εταιρίες θα διενεργούν προγραμματισμένες συνεντεύξεις με υποψηφίους που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους έχοντας αποστείλει το βιογραφικό τους μέσω του jobfestival.gr μέχρι την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο αφενός οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή και να συνομιλήσουν με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό. Επιπλέον οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν workshop με θεματικές ενότητες γύρω από το πεδίο της αναζήτησης εργασίας και της απόκτησης σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων. Στα workshop απαιτείται προεγγραφή και παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης. Όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να επισκεφθούν το http://jobfestival.gr/, να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στις εταιρίες που αναζητούν εργαζομένους και να δηλώσουν συμμετοχή στα workshop.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κοίτα Δίπλα: φεστιβάλ σινεμά & πολιτισμού από την Τουρκία

free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017

Ένα τριήμερο με θέμα την Τουρκία, γεμάτο ταινίες, μουσικές, συζητήσεις, περφόρμανς και πολλά άλλα, πραγματοποιείται στις 29 και 30 Σεπτέμβρη και 1η Οκτώβρη 2017 στο Θέατρο Εμπρός με ελεύθερη είσοδο. Το φεστιβάλ είναι κατά κύριο λόγο κινηματογραφικό, αφού θα προβληθούν πάνω από 15 μικρού ή μεγάλου μήκους ταινίες, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, όλες με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους. Επιπλέον κάθε μέρα έχει και πρωινό πρόγραμμα: από μαθήματα Τουρκικών, ως έναν περίπατο στα οθωμανικά κτήρια της Αθήνας, και έναν Τούρκο μάγειρα που ανοίγει την κουζίνα του για να μοιραστεί συνταγές και ιστορίες, όποια πρωινή δράση κι αν διαλέξει κανείς θα «κοιτάξει δίπλα» με έναν άλλο τρόπο. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα εδώ.

ΧΟΡΟΣ

 
Παραδοσιακός Χορός στο Κατράκειο
 
 
free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 2
 
 
 

 Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη διοργανώνει Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας στις 20.00, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αθλητισμού και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του ομώνυμου δήμου. Εμπνευσμένο από το παραδοσιακό τραγούδι της Θάσου “Χορόν Χαρά Χαρείτε”, τα τμήματα ενηλίκων της Ένωσης χορεύουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, που θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι.

ΣΙΝΕΜΑ

 
Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού (1981)
 
 
free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 3
 

Η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1981, συστήνει στο σινεμά τον χαρακτήρα του Indiana Jones και κερδίζει 4 βραβεία Όσκαρ! Πρόκειται για έναν καθηγητή κολλεγίου, αρχαιολόγο αλλά και τυχοδιώκτη που λατρεύει την περιπέτεια και προσλαμβάνεται από την αμερικανική Κυβέρνηση για να εντοπίσει, πριν από τους Ναζί, τα ίχνη της μυθικής Χαμένης Κιβωτού, το 1936. Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.30 στο ΚΠΙΣΝ.

 
 

ΘΕΑΤΡΟ

 

Greek Play Project: Σύγχρονο Ελληνικό Θεατρικό Έργο στο θέατρο Σταθμός

free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 4
 

Το Greek Play Project, η διαδικτυακή πλατφόρμα για το σύγχρονο ελληνικό έργο, έγινε τριών χρονών και γιορτάζει: 1 και 2 Οκτωβρίου 2017, στο θέατρο Σταθμός, παρουσιάζει τα έργα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό του GPP με θέμα «Γράψε τον Μύθο σου» που είχε προκηρυχθεί τον Απρίλιο του 2015. Θα παρουσιαστούν τα δύο θεατρικά έργα: Το βραβευμένο έργο της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, “Ελένη ή Σούλα”, σε σκηνοθεσία ο Γιώργου Λύρα και το έργο “Διαγώνια” της Παναγιώτας Δημοπούλου, σε σκηνοθετική επιμέλεια του νέου σκηνοθέτη Ανδρέα Ανδρέου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 
 

 

ΘΕΑΤΡΟ
 
 
“Γκιαούρ Ισμήρ – Η άπιστη Σμύρνη”
 
 

 free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 5

 

Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο οδοιπορικό – αφιέρωμα στην ελληνική Σμύρνη από τα χρόνια της άνθησης και της ευημερίας μέχρι την καταστροφή και τον αφανισμό, μέσα από μαρτυρίες και γράμματα αυτοπτών μαρτύρων. Τα κείμενα και την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Κρόμπας και πρωταγωνιστούν οι Νατάσα Μαρματάκη και Μαρίνα Σαμάρκου. Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20.30 στο Άλσος Νέας Σμύρνης.

 
 

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Όψεις της Μεσογείου” – “Views of Mediterranean”

free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 6

Διαφορετικές όψεις της Μεσογείου, της θάλασσας που ενώνει με το γαλάζιο της τρεις Ηπείρους και τόσους πολιτισμούς, που είναι γεμάτη εικόνες, μνήμες, παραστάσεις, παρουσιάζει η έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται στο i-D ProjectArt με τίτλο “Views of Mediterranean”. Οκτώ Έλληνες φωτογράφοι, απαθανατίζουν τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της Μεσογείου. Διηγούνται τις μοναδικές ιστορίες που κρύβει στα νερά της, αναζητούν στους βυθούς της “μυθικούς θησαυρούς”, ξαποσταίνουν στις δαντελωτές ακρογιαλιές της, ακροβατούν στα σύννεφα που την στεφανώνουν…

Στην έκθεση συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι εξής φωτογράφοι: Ζέττα Αντσακλή, Μελίτα Βαγγελάτου, Κατερίνα Βαφειά, Μαρίνα Βερνίκου, Ηλίας Γεωργουλέας, Κατερίνα Καλούδη, Ηλίας Κοσίντας, Βαγγέλης Κύρης. Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση φωτογραφίας την Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 21.00 και το Σάββατο από τις 10.00 έως τις 19.00. Που; Στο i-D ProjectArt στο Κολωνάκι.

ΑΘΛΗΣΗ

4ο Run with your Dog στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης

free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 7

Τα Friskies πραγματοποιούν φέτος το 4ο Run with your Dog στην Ελλάδα, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, από τις 9.00 έως τις 15.00, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Το 4ο Run with your Dog θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης (Πάρκο Πικιώνη) στη Φιλοθέη, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, γνωστού για την φιλοζωική του δράση μέσω της Φιλοζωικής Ένωσης Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού. Η πρωτότυπη αυτή ψυχαγωγική εκδήλωση υποστηρίζει για ακόμα μία χρονιά το σημαντικό έργο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας αφού για κάθε συμμετοχή, τα Friskies προσφέρουν 20 γεύματα για τη σίτιση των αδέσποτων σκύλων που φιλοξενεί. Ενημερωθείτε αναλυτικότερα σχετικά με το πρόγραμμα και τις δράσεις εδώ.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2o Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών

free weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 8

Το 2ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών, πραγματοποιείται στο χώρο του Κέντρου Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, (Θήρας 19, Πλ. Αμερικής) στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου 2017, από τις 10.00 έως τις 22.00. Στόχος του Φεστιβάλ να ενημερώσει για τα πολυδιάστατα και αναδυόμενα επαγγέλματα των εφαρμοσμένων τεχνών, να παρουσιάσει τη δουλειά νέων και παλιών δημιουργών, εκδοτών και παραγωγών, να τους φέρει κοντά, για δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και να μας ψυχαγωγήσει. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει: εκθέσεις, masterclasses, παρουσιάσεις, προβολές, workshops, fanzines, events, street art. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b