MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), πιστό στη δέσμευσή του για την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής, συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2017.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το ΚΠΙΣΝ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 και μας παρακινεί να σκεφτόμαστε με γνώμονα το περιβάλλον, την κοινωνία και την βιώσιμη κινητικότητα. Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί σταθερό στόχο του, μέσα από την καλλιέργεια της ποδηλατικής κουλτούρας και την ενθάρρυνση χρήσης του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άσκησης, αλλά και ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν σε ποδηλατικές εκδηλώσεις:

· Σάββατο 16/09, 18.00-21.00: Για όσους επιλέξουν να έρθουν στο ΚΠΙΣΝ με το ποδήλατο, θα τους περιμένουμε για να τους κεράσουμε καφέ. Οι ποδηλάτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν το voucher (κουπόνι) για τον δωρεάν καφέ τους στους παρακάτω χώρους στάθμευσης ποδηλάτων: Πάρκινγκ, Κέντρο Επισκεπτών και στο τέλος του Καναλιού (από την πλευρά της Λεωφ. Ποσειδώνος). Μην ξεχάσετε να φέρετε λουκέτο για να κλειδώσετε το ποδήλατό σας.

· Κυριακή 17/09, 11.00-13.00: Ένας ξεχωριστός αγώνας το Walker Race ΙΙΙ, για μικρούς ποδηλάτες (2,5–5 ετών) που κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές.

· Δευτέρα 18/09, 19.00: Πανεπιστημιακοί και ειδικοί του χώρου συζητούν για την Βιώσιμη Κινητικότητα την καθημερινή της εφαρμογή και την επίδρασή της στην δημόσια υγεία, την οικονομία και την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα.

· Τετάρτη 20/09, 17.00-21.00: Σε ένα Μάθημα Ποδηλάτου για Ενήλικες, έμπειροι εκπαιδευτές θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή ποδηλασία σε όσους ξεκινούν τώρα να ανακαλύπτουν την ποδηλασία.

· Τετάρτη 20/09, 17.00-21.00: Εξειδικευμένοι τεχνικοί σας περιμένουν για έναν δωρεάν Έλεγχο Ποδηλάτων και ρυθμίσεις στα ποδήλατά σας.

· Παρασκευή 22/09, 20.00: Μια διαφορετική ποδηλατική πορεία, το Tune Up! Ποδηλατήστε προς τη μουσική, ξεκινάει από την Τεχνόπολη στις 20.00 και καταλήγει στις 20.30 στο ΚΠΙΣΝ με προορισμό τη μουσική από τους resident DJs Needless Chevy & Mr. Z.

podilatada 300x250

Αξίζει να σημειωθεί πως το ΚΠΙΣΝ, στηρίζοντας έμπρακτα την αξία της συνεργατικής κινητικότητας, όπου αποτελεί και το θέμα της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, διαθέτει δωρεάν υπηρεσία shuttle bus, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς στους επισκέπτες του, ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, ενώ παράλληλα, για όσους επιμένουν στη χρήση αυτοκινήτου, στο πάρκινγκ του επιβραβεύει το συνεπιβατισμό (carpooling) με αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

YYYYYYYYYY_YYYYYYYYYYY_YYY_YYY_YYYYYYYYYY_YYY_YYYYYYY_YYY_YYYYYYYYYY_YYYYYYYYY_YYYYYYYYYYYYY.pdf

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Μια νέα όπερα του Άλκη Μπαλτά για τον Τζορντάνο Μπρούνο, «Σιρόκος» από την ομάδα 4FRONTAL – Όσα θα στην Αθήνα αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλα όσα θα κάνουμε δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Για ένα Θέατρο των Ιστοριών: Η ομάδα Άναμ(μ)α εγκαινιάζει νέο κύκλο παραστάσεων απέναντι στη βαρβαρότητα της εποχής
Εκδηλώσεις
Red Bull Dance Υour Style 2026: Ο ανατρεπτικός διαγωνισμός χορού ξεκινά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Εκδηλώσεις
Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics 2026 στο Λουτράκι
Εκδηλώσεις
Το Kontakthof της Pina Bausch ξανά στο Εθνικό, 250 χρόνια αμερικανικής ανεξαρτησίας με την ΚΟΑ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Βιβλία
Δήμος Αθηναίων: Η ποίηση συναντά τις άλλες τέχνες σε έναν νέο κύκλο ανοιχτών συζητήσεων
Εκδηλώσεις
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη: Διεθνές Συνέδριο για το μέλλον των βιβλιοθηκών και τη γνώση ως δημόσιο αγαθό
Εικαστικά
From Disconnection to Cypher: Live Performance στην Kourd Gallery στο πλαίσιο της «Χώρας της Αμφιλογίας»
Εκδηλώσεις
Μια Ιψενική «Κουκλίτσα» στο Εθνικό, ο «Αρχιμάστορας Σόλνες» στο Θέατρο Τέχνης – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Η Χρονιά Χωρίς Καλοκαίρι» του Γιάννη Καλαβριανού, το εμβληματικό «Μεγάλο Φαγοπότι» - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Στο Θέατρο: Η νέα παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου στο Fougaro Artcenter, στο Ναύπλιο