MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εβδομάδα παιδικών δράσεων και παραστάσεων στο Χώρο Τέχνης SourLiBooM

Η Ομάδα Καλλιτεχνών SourLiBooM επιδιώκοντας να αναπτύξει και να εξελίξει τις καλλιτεχνικές-εκπαιδευτικές της δραστηριότητες καλεί ομάδες ή και μεμονωμένους καλλιτέχνες-παιδαγωγούς να συμμετέχουν στο νέο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για παιδιά κι εφήβους.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Στόχος είναι ο Χώρος Τέχνης SourLiBooM να γίνει ένας χώρος δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης για παιδιά, ενώ παράλληλα να αποτελέσει έναν πόλο έλξης για καλλιτέχνες-παιδαγωγούς όπου θα μπορούν να αναπτύξουν και αναδείξουν τις δράσεις/έργο τους κι επιπρόσθετα να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να αλληλεπιδράσουν ή ακόμη και να συνεργαστούν με άλλους επαγγελματίες. Πιστεύοντας και στηρίζοντας τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, σας καλούμε να διαμορφώσουμε μαζί ένα πρωτότυπο και πολυσχιδές πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με πυρήνα την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της φαντασίας, των εκφραστικών μέσων και των δεξιοτήτων των παιδιών.

Γραμματοχυμός

Ζω-Γραφιστική

Η ανάγκη των παιδιών για επικοινωνία, μας οδήγησε στη δημιουργία κύκλων Γραφιστικών Εργαστηρίων, 4 συναντήσεων. Μέσα από την τέχνη της Γραφιστικής τα παιδιά μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τα χρώματα, τα γράμματα και τις εικόνες ώστε να οπτικοποιούν τις ιδέες και τα συναισθήματα τους. Τα Γραφιστικά Εργαστήρια χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο και μέσο έκφρασης. Με ηλεκτρονικές παρουσιάσεις και διαδραστικό παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν και εμπεδώνουν τις γνώσεις. Μέσα από τα Γραφιστικά Εργαστήρια, ελευθερώνουν την φαντασία και την δημιουργικότητα τους, καταφέρνουν να μετατρέψουν μια “λευκή σελίδα” σε ένα μοναδικό έργο Γραφιστικής. 

Παρασκευή 15/9, 19:00-20:30

Διδάσκουσες: Νικολέτα Αντωνιάδου και Ιωάννα Αδαμογιάννη

Διάρκεια: 3 κύκλοι τεσσάρων συναντήσεων, 1 φορά την εβδομάδα διάρκειας 90 λεπτών

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες : 8 μέχρι 12 ετών

Κόστος : 50€ + ΦΠΑ καθε κύκλος

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6936782273, 6937675619

drastiriothtes gia paidia september 2017 2

Θεατρικό παιχνίδι

“Παίζουμε… θέατρο;”

Το Εργαστήρι στόχο έχει την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών μέσω της επαφής με την τέχνη, την ανάπτυξη της ομαδικότητας, και της δημιουργικότητας. Θα ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας με πυρήνα το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση ιστοριών μέσα από καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς. Θα γνωρίσουμε πολλές μορφές θεάτρου (όπως κουκλοθέατρο, μαύρο θέατρο κ.ά.), θα έρθουμε σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες (σκηνοθέτες, σκηνογράφοι-ενδυματολόγοι, μουσικοί, χορευτές, μακιγιέρ) και θα μάθουμε πώς η τέχνη του καθενός από αυτούς σχετίζεται με το θέατρο. Θα φτιάξουμε μάσκες που θα χρησιμοποιήσουμε στα θεατροπαιχνίδια μας, θα αναπτύξουμε τα εκφραστικά μας μέσα (σώμα, πρόσωπο, φωνή), θα αυτοσχεδιάσουμε, θα παίξουμε, θα γελάσουμε, θα δημιουργήσουμε… Χρησιμοποιώντας σε μικρές ηλικίες το θεατρικό παιγνίδι μέσα από τα διδακτικά παραμύθια και τις ιστορίες τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικά θέματα ζωής, ωριμάζουν, διασκεδάσουν, εκπαιδεύονται…Το θέατρο μπορεί να συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση του.

Παρασκευή 15/9, Κυριακή 17/9 και Τρίτη 19/9, 17:00-18:30

Διδάσκοντες: Νίνα Φωτιάδου, Αγγελική Αρναούτογλου, Αντώνης Φωτιάδης

Διάρκεια: 26 – 30 συναντήσεις, 1 συνάντηση/βδομάδα/ηλικιακή ομάδα, 1,5 ώρα/συνάντηση

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες : α’ ομάδα: 6-7 ετών, β’ ομάδα: 8-9 ετών, γ’ ομάδα: 10-12 ετών

Κόστος : 40€/τετραβδόμαδο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972824801

CROCHETOPIA

Το βελονάκι όπως δεν το έχετε ποτέ φανταστεί!

Με το μαγικό μας ραβδάκι, το βελονάκι, ταξιδεύουμε σε κόσμους μαγικούς και δημιουργούμε ότι μπορούμε να φανταστούμε!

Σάββατο 16/9, 11:30-13:00

Διδάσκουσα: Μένη Ζαχαρούδη

Διάρκεια: Κύκλοι 10 μαθημάτων, 1φορά/εβδομάδα για κάθε ηλικιακή ομάδα (1φ/εβδ. για παιδιά και 1φ/εβδ για ενήλικες, 1,5ώρα/συνάντηση)

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες : παιδιά 6+ , και ενήλικες

Κόστος : 10ευρώ/συνάντηση. Προπληρωμή τα 5 πρώτα μαθήματα, κι εξόφληση τα υπόλοιπα 5 στο πέμπτο μάθημα. Τα υλικά συμπεριλαμβάνονται στα περισσότερα μαθήματα. Τα εργαλεία αγοράζονται από τους συμμετέχοντες ή από εμένα σε προνομιακή τιμή, και δεν είναι απαραίτητα στο πρώτο μάθημα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942510761

Κατασκευή Μάσκας

Ανα-μασ(κ)ωντας

Με χαρτί, γύψο, νερό, κόλλα και χρώματα θα φτιάξουμε ένα καινούριο προσωπείο και θα παίξουμε δημιουργώντας με τα χέρια και τη φαντασία μας. Θα ζωντανέψουμε πρόσωπα ανθρώπινα που κρύβονται στη σκέψη μας, αλλά και πρόσωπα από άλλους κόσμους που περιμένουν να ανακαλύψουμε. Στο τελος του εργαστηρίου θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτυ με καλεσμένους όλους αυτούς τους καινούριους χαρακτήρες που θα συστήσουμε στον κόσμο… Εσείς, ποιους θα καλέσετε;

Κυριακή 17/9, 13:00-14:30

Διδάσκων: Αντώνης Φωτιάδης (ηθοποιός, χειροτέχνης-κατασκευαστής θεατρικής μάσκας)

Διάρκεια: 1 φορά/εβδoμάδα., 1,5 ώρα/φορα

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες : παιδιά 6+ , και ενήλικες

Κόστος: 30€/τετραβδόμαδο (στην τιμή περιλαμβάνεται το κόστος των υλικών)

drastiriothtes gia paidia september 2017 3

Boomwhackers

Παίζω μουσική με τα boomwhackers

Μουσικοί,Χρωματιστοί Σωλήνες Ελάτε να παίξουμε,να δημιουργήσουμε,να εκφραστούμε, να επικοινωνήσουμε και να εκτονωθούμε . Βoomwhackers μια νέα μουσική πρόταση. Τα boomwhackers (BW) επινόησε ο αμερικανός Craig Ramsell, το 1995 και έχουν ενταχθεί στη μουσική εκπαίδευση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία,αλλάζοντας τα δεδομένα στην εκμάθηση της μουσικής .

Τι είναι τα boomwhackers

• Πλαστικοί,κουρδισμένοι σωλήνες σε διαφορετικά μεγέθη και χρώματα που όταν τους χτυπήσουμε σε ένα σταθερό σημείο π.χ παλάμη, χέρια,μηροί,γόνατα, πάτωμα τραπέζι , καρέκλα κ.λ.π παράγουν από έναν διαφορετικό μουσικό ήχο.

• Κάθε ήχος αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη νότα της διατονικής και χρωματικής κλίμακας.Ανάλογα με το μέγεθος του κάθε σωλήνα παράγεται και η αντίστοιχει νότα.

• Με χαμηλό κόστος αγοράς και λόγω της ανθεκτικής τους κατασκευής δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να εκτονωθούν χωρίς να ανησυχούμε για τη φθορά τους .

Σε ποιούς απευθύνονται

• Τα boomwhackers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά παιδικών σταθμών,νηπιαγωγείων,παιδιά δημοτικού,γυμνασίου,λυκείο, σπουδαστές ωδείων,ενήλικες και απο άτομα με ειδικές ανάγκες .

• Τα χρώματα καθιστούν το παίξιμο πανεύκολο.

• Κρατάμε 1 ή 2 boomwhackers και για να παίξουμε το τραγούδι μας το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρουμε πότε και πόσες φορές θα χτυπήσουμε τα B.W .

• Με απλό και εύκολο τρόπο μαθαίνουμε να χτυπάμε το ρυθμό, να παίζουμε μελωδίες και αρμονίες.

Τι μαθαίνουν τα παιδιά

• Όλες οι δραστηριότητες με τα boomwhackers γίνονται πάντα με τη μορφή παιχνιδιού.

• Tα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες και όχι μεμονωμένα.

• Tα παιδιά κατανοούν και διδάσκονται μουσικές έννοιες με απλό και διασκεδαστικό τρόπο.

• Οι δραστηριότητες με τα boomwhackers συνθέτουν μια ομάδα που επικοινωνεί,δημιουργεί και

εκφράζεται μέσα από τη μουσική.

• Τα παιδιά συντονίζονται μεταξύ τους,συγκεντρώνονται , συνεργάζονται,παίρνουν αποφάσεις κ.α

Δευτέρα 18/9, 17:00-18:30

Διδάσκουσα: Έφη Μπαχτσεβάνα

Διάρκεια : Μια φορά την εβδομάδα απο 60′ για μια διδακτική χρονιά. Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες: 1η ομάδα 4-5-6 ,2η ομάδα 7-8-9 ,και 3η ομάδα 10-11-και 12

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936189177

Μουσική Προπαιδεία

Μέσα απ’ αυτά τα μαθήματα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μουσική αντίληψη και να αναπτύξουν την έκφραση και τη δημιουργικότητά τους μέσω της συμμετοχής τους σε ομαδικά μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Σάββατο 16/9,11:30-13:00

Διδάσκουσα: Βιργινία Γκαϊντατζή

Διάρκεια: 1,5 ώρα/ εβδομάδα

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες: 4-7 ετών

Κόστος: 25€/ τετραβδόμαδο

Τηλέφωνο: 6949543891

drastiriothtes gia paidia september 2017 4

Εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες

“Ήμουνα κι εγώ εκεί…”

Με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο τα παιδιά θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο της δημιουργικής γραφής, της φαντασίας και της αφήγησης. Θα γίνουν συγγραφείς, αφηγητές και ακροατές ή θεατές των ιστοριών που θα πλάσουν μέσω της εμψύχωσης.

Τετάρτη 20/9, 19:00-20:30

Διδάσκουσα: Στέλλα Τσίγγου

Διάρκεια: Κάθε απόγευμα Σαββάτου, 1,5 ώρα/εβδομάδα, Οκτώβριος 2017-Απρίλιος 2018

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες: 8-10 ετών

Κόστος: 20€/ τετραβδόμαδο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945995087

archiΖΩ

Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά

Aρχιτεκτονικό εργαστήρι για παιδιά “archiΖΩ”. Είναι ένα πρωτοποριακό στο είδος του εκπαιδευτικό εργαστήρι αρχιτεκτονικής για παιδιά και εφήβους 4-14 ετών, που λειτουργεί σε ομάδες κυρίως ηλικιακών και γνωστικών ενοτήτων. Η Αρχιτεκτονική συνδυάζει την τέχνη και την επιστήμη. Στο εργαστήρι όλοι οι σπουδαστές, με κύριο άξονα το παιχνίδι και μοχλό την αρχιτεκτονική, λαμβάνουν πλήθος ερεθισμάτων. Γνωρίζουν το άμεσο περιβάλλον τους μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές. Μέσα από δραστηριότητες και πειραματισμούς, βλέπουν άμεσα τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους. Με κατασκευές, δομικά πειράματα (μακέτες με απλά υλικά κλπ.) και σχέδια, ανακαλύπτουν νέους τρόπους σκέψης, κλίσεις, ταλέντα και δεξιότητες που υπάρχουν μέσα τους κρυμμένα. Τα παιδιά αναπτύσσουν νέες δεξιότητες επικοινωνίας και τονώνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Δίνουν την δική τους λύση στο πρόβλημα, τολμούν να προτείνουν, να διεκδικούν, να κρίνουν. Εκτιμούν την προσπάθεια και αυξάνουν την αυτοπεποίθησή τους. Στόχος του εργαστηρίου, εκτός των άλλων, είναι να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά της αφαίρεσης ως κυρίαρχης οπτικής προσέγγισης στην παρατήρηση, να βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης τους, να εμβαθύνει στη μαθηματική και γεωμετρική σκέψη και τέλος στην τρισδιάστατη αντίληψη στο χώρο και τις τρείς διαστάσεις του. Αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την χωρική τους ευφυΐα (βοηθάει να αναγνωρίζουμε να παρεμβαίνουμε και να προσανατολιζόμαστε στο χώρο). Το “archiΖΩ” (Workshop for Children and Youth Architects) έχει ως στόχο την ανάπτυξη κυρίαρχων δεξιοτήτων, όπως:

• ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ,

• ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ,

• ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ,

• ΕΠΙΜΟΝΗ – ΥΠΟΜΟΝΗ,

• ΣΩΣΤΗ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ,

• ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,

• ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ – ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΡΙΣ∆ΙΑΣΤΑΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ,

• ∆ΕΚΤΗΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟ∆ΟΜΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

• ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,

• ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΥΦΥΪΑΣ.

Κυριακή 17/9 11:00-12:30, Δευτέρα 18/9 19:00-20:30, Τρίτη 19/9 17:00-18:30

Διδάσκοντες: Κατέχης Κυριάκος, Ρουσάκη Έλενα

Διάρκεια: 12 συναντήσεις / κύκλο. Δύο κύκλοι /έτος. Δύο ώρες / συνάντηση / εβδομάδα.

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες: 4-14 ετών

Κόστος: 150 ευρώ + ΦΠΑ / κύκλο (12 δίωρα)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973353272

Dressmeup

Δράσεις μόδας & τέχνης

Με στόχο τη δημιουργική υλοποίηση της φαντασίας, σε συνθήκες συνεργασίας & χαράς, θα ξετυλιχθεί ένα συναρπαστικό γαϊτανάκι από δράσεις & πρακτικές μόδας, εμπνευσμένο από την κατάρτισή μας στη λειτουργία της παγκόσμιας σκηνής της μόδας: Σχέδιο μόδας, Πατρόν, Σχεδιασμός και παρασκευή αρωμάτων, Σχεδιασμός και ραφή ρούχων για κούκλες, Κεντήματα, Σχεδιασμός και κατασκευή αξεσουάρ ( τσάντες, βραχιόλια, κολλιέ, δαχτυλίδια κ.α.), Mulage, Ζωγραφική στα υφάσματα, Fashion prints, Οργάνωση και εκτέλεση κολεξιόν για ανθρώπους (και γάτες και σκύλους), Φωτογραφίσεις μόδας, Fashion blogging

Κυριακή 17/9 13:00-14:30

Διδάσκουσα: Ελευθερία- Ιλεάνα Καμπαδάκη

Διάρκεια: 1 συνάντηση/εβδομάδα, Α κύκλος 3 μηνών

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες: 6-14 ετών

Κόστος: 15€ η δράση ή 50€ ο μήνας = 150€ ευρώ ο κύκλος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6909884240

Simple Crafts

3D Μολύβι κασετίνα

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκινά με μια χρηστική κατασκευή. Φτιάχνουμε ένα τρισδιάστατο μολύβι για να βάζουμε μέσα τα μολύβια μας. Στο Simple Crafts οι συμμετέχοντες δημιουργούν τρισδιάστατες κατασκευές, πολλές φορές κινούμενες. Κάποιες από τις αγαπημένες τεχνικές του εργαστηρίου είναι το οριγκάμι, το μακραμέ, η χαρτοπλεκτική, το paper mache, το pop up και το mobile. Οι τεχνικές, ενώ μπορεί να φαίνονται δύσκολες, βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν και να αποδομίσουν πολύπλοκες κατασκευές, να τις επαναλάβουν και με την επανάληψη να μπορέσουν να φτιάξουν δικές τους δημιουργίες. Η ενασχόλισή τους με αυτές τις τεχνικές, εξασκεί την αντίληψη των διαστάσεων του χώρου και τη σχέση που έχουμε εμείς και τα αντικείμενα με αυτόν, καθώς και τα στοιχεία που κάνουν ένα αντικείμενο να στέκεται και να ισορροπεί. Βοηθούν στη λεπτή κινητικότητα και στον συντονισμό ματιού χεριού, και κατεπέκταση στην βελτίωση του παιδιού στην γραφή και στην ανάγνωση. Έτσι και αλλιώς μόνο όταν ασχολούμαστε με αντικείμενα που δεν γνωρίζουμε αποκτούμε νέες ικανότητες.

Η οργάνωση των υλικών και των εργαλείων του εργαστηρίου σε συνδιασμό με ολιγομελή τμήματα (5-6 παιδιών) κινητοποιούν τα παιδιά να συνεργάζονται, να μοιράζονται, να αλληλοβοηθούν το ένα το άλλο και να τακτοποιούν το χώρο εργασίας τους, προσφέρτοντάς τους έτσι μια πιο ρεαλιστική εικόνα ενός ήρεμου και δημιουργικού περιβάλλοντος, για να το μεταφέρουν στο σχολείο και στο σπίτι.

Στο εργαστήριο Simple Crafts η έμπνευση πηγάζει μέσα από τη γεωμετρία και τα μαθηματικά, τις απλές γραμμές που σε συνδιασμό φτιάχνουν εντυπωσιακές εικόνες και δημιουργίες. Θαυμάζουμε ανθρώπους που μας δείχνουν με απλά σχέδια πώς μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε το χαρτί σε τριασδιάστατο αντικείμενο όπως στην περίπτωση των οριγκάμι. Αντλούμε ιδέες από την καθημερινότητα και από τις μεταξύ μας συζητήσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις, προερχόμενες από τους μαθητές μας, και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τις εικόνες που έχουμε στο μυαλό μας σε πραγματικά αντικείμενα. Οι εικόνες της φύσης και νόμοι της φυσικής γίνονται κομμάτια των κατασκευών μας.

Παρασκευή 15/9 17:00-18:30, Σάββατο 16/9 13:00-14:30, Τρίτη 19/9 19:00-20:30

Διδάσκουντας: Σοφοκλής Αμπατζίδης

Διάρκεια: 1 συνάντηση/εβδομάδα, 1,5ώρα

Ενδεδειγμένη/ες ηλικιακή/ές ομάδες: 6+ ετών

Κόστος: 35€/ τετραβδόμαδο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938487123

drastiriothtes gia paidia september 2017 5

Παραστάσεις

Παρασκευή 15/9, 21:00

Marmelo

Ο μάγος Marmelo θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με τα εκπληκτικά μαγικά του.

Κυριακή 17/9, 19:00

“Το τελευταίο δέντρο”, με την ΑΛΑΝΤΑΛΟΥΜΠΑ

Μια παιδική παράσταση με μαριονέτες με σχοινιά και γαντόκουκλες. Πρόκειται για ένα παραμύθι της Αναστασίας Αστερίου που μιλάει για την προστασία των δασών από τους εμπρησμούς. Μέσα από την ιστορία του Μίχα, ενός νεαρού δέντρου που βρίσκεται στη δίνη μίας πυρκαγιάς, τα παιδιά μαθαίνουν τι συμβαίνει όταν ένα δάσος παίρνει φωτιά και παρακολουθούν, σε μικρά επεισόδια που θυμίζουν κόμιξ, τί συμβαίνει στα ζώα του δάσους, πώς αντιδρούν και τι κάνουν, για να επιβιώσουν. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο βλέπουμε τους ήρωες να αντιμετωπίζουν με κουράγιο, χιούμορ και αισιοδοξία την κατάσταση και να φροντίζουν για την αποκατάσταση του δάσους.

Σκηνοθεσία, κατασκευή μαριονετών: Αναστασία Αστερίου, Παραγωγή: Αναστασία Αστερίου, Παιδιά Εν Δράσει Στιχουργοί: Αναστασία Αστερίου, Ιφιγένεια Αντωνιάδου Μουσικοί: Κώστας Μακρυγιαννάκης, Κανάρης Κεραμάρης, Ιφιγένεια Αντωνιάδου Ζωγραφική εικόνων φόντου: Νίκος Κουμαριάς Βοηθοί κατασκευής μαριονετών: Marie-Helene Soubeyrand-Παυλίδου, Φωτεινή Αστερίου Διορθώσεις κατασκευών: Bence Sarkadi, Διονύσης Τσάσης, Ωραιοζήλη Κουρουζίδου, Αργυρώ Νουβάκη, Αλέξης Κόλλιας, Παίζουν οι: Ανέστης Ιωαννίδης, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Ελένη Παπαχρήστου. Ακούγονται οι φωνές των: Νανά Παπαγαβριήλ, Αναστασία Αστερίου, Ναταλία Ζαχαρτζή, Στάθης Μαυρόπουλος, Κυριάκος Δανιηλίδης. Στο ρόλο της αφηγητήτριας ακούγεται η Μαρία Λεκάκη.

Μουσική\Τραγούδια: Σύνθεση: Κώστας Μακρυγιαννάκης, Ιφιγένεια Αντωνιάδου, Ενορχήστρωση: Κώστας Μακρυγιαννάκης Ηχογράφηση, μίξη και επεξεργασία ήχου, ηχητικά εφέ: Γιώργος Βασίλας, Τραγουδούν: Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Ιφιγένεια Αντωνιάδου, Αθηνά Γκούμα, Βασούλα Δελλή, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Αλέξανδρος Ευκλείδης, Μαρία Θωίδου, Αλέξανδρος Ιωάννου, Κώστας Μακρυγιαννάκης, Έφη Νάκου, Γεωργία Τέντα, Σοφία Τρεσίντση. Παίζουν: Κώστας Μακρυγιαννάκης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Γιώργος Βασίλας: ηλεκτρικό μπάσο και ηλεκτρική κιθάρα, Δημήτρης Δημητρακόπουλος: ακουστική κιθάρα, Αλέξανδρος Ιωάννου: ντραμς και μπόγκος, Ιάσων Ιωάννου: τσέλο, Έφη Νάκου: φλάουτο, Δημήτρης Πανάγου: ηλεκτρικό μπάσο, Γκρέτα Παπά και Θοδωρής Πατσαλίδης: βιολί, Θεόφιλος Σωτηριάδης: σαξόφωνα tenoro, alto και βαρύτονο, Γεωργία Τέντα: μαράκες, Μουσική Επένδυση: Σύνθεση, ενορχήστρωση, ηχογράφηση-μίξη, πιάνο, τζουρά: Κανάρης Κεραμάρης Παίζουν: Βαρβάρα Βενετικίδου: κλαρινέτο, Δημήτρης Δελφινόπουλος: βιόλα, Ειρήνη Παντελίδου: κοντραμπάσο, Νίκος Τσανακάς: βιολί Τα τραγούδια και η μουσική του έργου είναι πρωτότυπα. Φωτογραφίες από Νεκταρία Αραμπατζή.

Δευτέρα 18/9, 21:00

“Πες μου, πουλί μου, μια ιστορία” , με την Στέλλα Τσίγγου

Το Ορφανό Πουλί ταξιδεύει από τα βάθη του χρόνου. Στα φτερά του κουβαλά ιστορίες με ψάρια, ποντίκια, ανθρώπους, σκύλους, πουλιά. Θα σταθεί πλάι μας και θα τις ψιθυρίσει στο αυτί μας. Ελάτε… Μια παράσταση αφήγησης παραμυθιών από τις προφορικές παραδόσεις του κόσμου με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Τρίτη 19/9, 21:00

“Ο Βασιλιάς και η σκιά του”, με την Νίνα Φωτιάδου, Αγγελική Αρναούτογλου και Αντώνη Φωτιάδη

Η ομάδα του θεατρικού παιχνιδιού “Τρεις λαλούν κι όλοι χορεύουν”, ασχολείται με τη θεατρική αγωγή μέσω του παιχνιδιού. Τα μέλη της είναι επαγγελματίες ηθοποιοί που ασχολούνται χρόνια με το θεατρικό παιχνίδι ως εμψυχωτές έχοντας συνεργαστεί με πολλούς καλλιτεχνικούς, πολιτιστικούς κι εκπαιδευτικούς φορείς (σχολεία δημόσια και ιδιωτικά, πολυχώρους τέχνης, πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες). “Ο Βασιλιάς και η σκιά του”, είναι μια παράσταση διαφορετική από τις άλλες. Είναι ένα παραμύθι – καθοδηγούμενος αυτοσχεδιασμός όπου τα ίδια τα παιδιά-θεατές γίνονται μικροί ηθοποιοί και με την εμψύχωση – καθοδήγηση των ηθοποιών της ομάδας μας τα παιδιά παίρνουν μέρος ενεργά στην εξέλιξη της παράστασης, έρχονται σε επαφή με διάφορα είδη θεάτρου (κουκλοθέατρο) αλλά επίσης απαντούν τα ίδια στην προβληματική που θέτει το παραμύθι: Είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το περιβάλον; Τι μπορούμε να κάνουμε για να το προστατεύσουμε; Σας περιμένουμε να παίξουμε, να μάθουμε, να διασκεδάσουμε.

Τετάρτη 20/9, 21:00

“Δυό κουκιά κι ένα ρεβύθι…αρχινά το παραμύθι”, με την Κατερίνα Κλεάρχου

Αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από όλο τον κόσμο για τους μικρους μας φίλους, από την Παραμυθού Κλεάρχου Κατερίνα, με την συνοδεία μουσικών οργάνων και τραγουδιών,εμπλουτισμενη με μουσικοκινητικές δραστηριοτητες. Παραμύθια απο όλο τον κόσμο που μιλούν για την αγάπη,την αξία της προσπάθειας και του αγώνα,την αποδοχη της διαφορετικοτητας,την αξια της ανθρωπινης επικοινωνίας εναντι των υλικων αγαθων και την ελπιδα. Τα παιδια εχουν την ευκαιρια να γνωρισουν αλλους πολιτισμους μεσα απο τα παραμυθια, να τραγουδησουν,να συμμετέχουν στην αφηγηση,να επικοινωνησουν με αυτον τον παραδοσιακο και ουσιαστικό τροπο,να εκφραστουν,να ονειρευτούν….!

Διαρκεια: 1 ώρα

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b