MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O διάσημος κωμικός Jerry Lewis έφυγε από την ζωή

Στα 91 του χρόνια, ο διάσημος Αμερικανός Jerry Lewis, ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός, τραγουδιστής αλλά και σκηνοθέτης, έφυγε από την ζωή, το βράδυ της Κυριακής 20 Αυγούστου του 2017.

Monopoli Team

Γνωστός για το ιδιαίτερο χιούμορ του σε ταινίες, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το θέατρο, ο Lewis ήταν ένας άνθρωπος- “είδωλο του κόσμου της ψυχαγωγίας”,  που θα λάτρευες ή θα μισούσες. “Αν δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει τον Jerry Lewis, τότε δεν μπορεί να καταλάβει την κωμωδία σαν είδος” είχε δηλώσει κάποτε γι’ αυτόν ο Jerry Seinfeld.

Για το Αμερικανικό κοινό, η καριέρα του Jerry Lewis χωρίζεται σε τρεις σημαντικές περιόδους: την πρώιμη τηλεοπτική, θεατρική και κινηματογραφική συνεργασία με τον επίσης κωμικό Dean Martin, η οποία έληξε το 1956, τη σόλο κινηματογραφική του καριέρα, η οποία κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1960 και την επιστροφή του, από το 1966 έως και το 2010, ως παρουσιαστής του Labor Day Telethon, ενός ετήσιου τηλεμαραθώνιου, που γινόταν την Ημέρα της Εργασίας, για την Muscular Dystrophy Association. Πρωταγωνίστησε και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως το “The Delicate Delinquent”, (στην οποία ανέλαβε για πρώτη φορά και την παραγωγή), το “The Bellboy” (την οποία σκηνοθέτησε μάλιστα, γράφοντας για πρώτη φορά και το σενάριο), το “The Nutty Professor” αλλά και σε πολλές άλλες ταινίες.

jerry lewis portrait session

Κατά την διάρκεια της καριέρας του ο Lewis κατέκτησε και πολλά βραβεία από τα American Comedy Awards, το Los Angeles Film Critics Association, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, αλλά και δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ.

Eρωτώμενος το 2011 εάν αισθάνεται πλήρης και αν έχει εκπληρώσει τους στόχους του στην ζωή, ο Jerry Lewis απάντησε: “Όχι ακόμα, αλλά πλησιάζω. Ακολουθώ μια ειδική θεραπεία για την μυική δυστροφία, ωστόσο, είμαι ο πιο ευτυχισμένος γέρος άνθρωπος που έχετε γνωρίσει ποτέ!”

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b