MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διχάζει το «First They Killed My Father» της Angelina Jolie

H ηθοποιός και σκηνοθέτις, Angelina Jolie, διαψεύδει κάθε ισχυρισμό από τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε για τις οντισιόν από τις οποίες πέρασαν παιδιά στην Καμπότζη, προκειμένου να συμμετάσχουν στη νέα της ταινία με τίτλο «First They Killed My Father».

Monopoli Team

H σκηνοθέτις της νέας ταινίας, δέχτηκε έντονη κριτική από το σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν στα κάστινγκ για τη νέα της ταινία «First They Killed My Father» με θέμα τη γενοκτονία στη Καμπότζη. Σύμφωνα με δημοσιέυματα επικρατεί η φήμη οτι οι υπέυθυνοι του κάστινγκ είχαν άσχημη συμπεριφορά και ήταν αρκετα σκληροί απέναντι στα φτωχά παιδιά της Καμπότζης, που έλαβαν συμμετοχή.

Τα δημοσιεύματα θέλουν τους υπεύθυνους των κάστινγκ να τοποθετούν χρήματα μπροστά σε παιδιά από ορφανοτροφεία και σχολεία των φτωχογειτονιών και να τους ρωτούν τι έχουν ανάγκη. Το άσχημο της υπόθεσης ήταν οτι στην συνέχεια τα έπαιρναν πίσω για να δουν τι αντίδραση θα προκαλέσουν. Μάλιστα, η Srey Moch Sareum, το κορίτσι που πήρε τελικά τον ρόλο της Loung Ung, της συγγραφέως του βιβλίου, στο οποίο βασίστηκε και η ταινία, λέγεται πως ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένη κατά τη διάρκεια του κάστινγκ της, απαντώντας τους ότι τα χρήματα ήταν ανάγκη να χρησιμοποιηθούν για να μπορέσει να πληρώσει η οικογένειά της την κηδεία του παππού της.

first they killed my fathermovie cine news 2

Οι μέθοδοι αυτές έχουν ήδη προκαλέσει έντονα αρνητικά σχόλια και πολλοί επισημαίνουν ότι ήταν σκληρές υπέρ του δέοντος. Ωστόσο η Angelina Jolie, σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό Vanity Fair, αναφέρθηκε στη νέα της ταινία, απαντώντας παράλληλα στις επικρίσεις σχετικά με την διαδικασία των ακροάσεων και τονίζοντας πως το δημοσίευμα είναι αποσπασματικό. «Πάρθηκε κάθε μέτρο ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια, την άνεση αλλά και την υγεία των παιδιών στην ταινία, ξεκινώντας από τις ακροάσεις μέχρι την παραγωγή. Γονείς, κηδεμόνες και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια των ακροάσεων» ανέφερε. 

Και συνέχισε, «Οι τακτικές στην οντισιόν ήταν ένας αυτοσχεδιασμός βασισμένος σε μια σκηνή από την ταινία», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι δεν αφαιρέθηκαν χρήματα από τα παιδιά. «Είμαι πολύ αναστατωμένη επειδή μία άσκηση αυτοσχεδιασμού από μια πραγματική σκηνή της ταινίας γράφτηκε σαν να ήταν ένα πραγματικό σενάριο» δήλωσε η ηθοποιός. «Ο ισχυρισμός ότι αληθινά χρήματα αφαιρέθηκαν από παιδιά κατά τη διάρκεια της ακρόασης είναι ψευδής και προκαλεί αναστάτωση. Θα ήμουν εξοργισμένη αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί».

first they killed my fathermovie cine news 3

Η ταινία του Netflix, «First They Killed My Father», βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα της ζωής της Loung Ung,  μιας Αμερικανίδας ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γεννημένης στην Καμπότζη. Στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 2000, περιγράφονται οι συστηματικές δολοφονίες από τους Ερυθρούς Χμερ, των δύο εκατομμυρίων κατοίκων της Καμπότζης, στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Η συγγραφέας φαίνεται να “έπαιξε” αυτό το παιχνίδι με τα χρήματα, όταν πιάστηκε από τους Ερυθρούς Χμερ να κλέβει. Μάλιστα, σε δημοσίευμα του Vanity Fair αναφέρεται ότι τα παιδιά γνώριζαν τη διαδικασία της ακρόασης, ωστόσο υπήρξαν πολλές οι αντιδράσεις και τα αρνητικά σχόλια, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέλη της παραγωγής μάλιστα, επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά, που πήραν μέρος ήταν όντως ενήμερα ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο παιχνίδι στο πλαίσιο της ακρόασης και μάλιστα δεν είχαν κανένα πρόβλημα με αυτό.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b