MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Που θα πάτε και πως θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
ΘΕΑΤΡΟ
 
 
“ΟΜΕΡΤΑ: Η σιωπή των ανδρών” στην Γλυφάδα
 

omerta h siwph twn adrwn free weekend

Το βράδυ εκείνο που ο Μάξιμος Μαντάς (Κώστας Σπυρόπουλος) και ο Παύλος Μπατσαφλιάς (Πέτρος Λαγούτης) περιμένουν στο σπίτι του πρώτου τον Σίμο Σίμου (Γιώργο Γαλίτη) στις 9 και αυτός έρχεται 10 παρά δέκα… γίνεται έγκλημα; Ο Σίμος έπνιξε την γυναίκα του, όπως ομολογεί στους άλλους δύο; Η Ομερτά των τριών αντρών κλονίζεται; Το έργο είναι σε σκηνοθεσία Κώστα Σπυρόπουλου και πρωταγωνιστούν οι Κώστας Σπυρόπουλος, Πέτρος Λαγούτης και Γιώργος Γαλίτης. Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Σημειώνεται πως αντί εισιτηρίου, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.

ΣΙΝΕΜΑ
 
 
“Ξυπόλυτοι στο πάρκο” (1967) στο ΚΠΙΣΝ
 
ksipolitoi sto parko free weekend

Η Corie και ο Paul Bratter ήταν μέχρι πρόσφατα ένα τρελά ερωτευμένο ζευγάρι. Σήμερα είναι νιόπαντροι και νέοι ένοικοι ενός μικρού διαμερίσματος, στον 6ο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Greenwich Village. Χωρίς ασανσέρ. Και χωρίς θέρμανση. Το διάσημο θεατρικό του Neil Simon (ο πλέον ειδικός στη διαμόρφωση των ρομαντικών κομεντί) “παντρεύει” στον κινηματογράφο δύο απίστευτα λαμπερούς και γοητευτικούς stars (Jane Fonda και Robert Redford), χαρίζει μια δίκαιη οσκαρική υποψηφιότητα στην πεθερά Mildred Natwick και εξακολουθεί να ξεκαρδίζει με τη φινέτσα και τα βιώματα του (το έργο είναι βασισμένο σε εμπειρίες από τον πρώτο γάμο του Simon). Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα, κουβέρτα ή άλλο ύφασμα για το έδαφος και…καλή θέαση!

 
 
 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 
Watoto Afrika: “παναφρικανική” γιορτή στο Θέατρο Ρεματιάς
 
arfrica festival 2017 free WEEKEND

Το Σάββατο 22 Ιουλίου και ώρα 18.00, ο σύλλογος Watoto Afrika διοργανώνει μια “παναφρικανική” γιορτή γεμάτη ρυθμούς και χρώματα από τη δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό ήπειρο του κόσμου, την Αφρική. Που; Στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς. Όσοι βρεθούν στη Ρεματιά αυτή τη βραδιά θα ακούσουν παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες της Αφρικής και θα χορέψουν σε αφρικάνικους ρυθμούς. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να ψωνίσει χειροποίητα αντικείμενα λαϊκής τέχνης, να δοκιμάσει εδέσματα της τοπικής κουζίνας, αλλά και να βαφτεί με την τεχνική του face painting. Οι θεατές καλούνται μόνο να συνεισφέρουν εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τους πρόσφυγες.

ΈΚΘΕΣΗ

Nostalgia: έκθεση στο Genesis Gallery

nostalgia free weekend

Είναι η 7η φορά που θα λάβει μέρος η έκθεση, η οποία αφορά δημουργίες από διάφορους χώρους όπως, οι εφαρμοσμένες εικαστικές τέχνες, η φωτογραφία, η αρχιτεκτονική και η κεραμική. Στην έκθεση θα πάρουν μέρος 20 συμμετέχοντες, οι οποίοι επιδίωξαν μια να κάνουν μια μεγάλη βουτιά στο παρελθόν και να αναδυθούν στο παρόν. Κανένας περιορισμός, καμία οδηγία, καμία κατεύθυνση και καμία «λογοκρισία» προς τους συμμετέχοντες στην έκθεση. Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την έκθεση – εκτός των καθημερινών – και αυτή την Παρασκευή 21 Ιουλίου, από τις 11.30 έως τις 21.30, καθώς και το Σάββατο 22 Ιουλίου από τις 11.30 έως τις 15.30, στην Γκαλερί Genesis.

ΑΘΛΗΣΗ

Tai Chi στο ΚΠΙΣΝ

Tai chi 2017 free weekend

Το Tai Chi είναι μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει εξελιχθεί σήμερα σε μία από τις πιο ευχάριστες μορφές άσκησης. Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που εκτελούνται με ένα αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύεται από βαθιά αναπνοή. Βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Το Tai Chi είναι χαμηλής έντασης και ασκεί ελάχιστη πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις, γεγονός που το καθιστά ασφαλές για όλες τις ηλικίες και φυσικά και για αρχάριους και με όχι και τόσο καλή φυσική κατάσταση. Το Σάββατο λοιπόν στις 22 Ιουλίου το πρόγραμμα έχει Τai Chi στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, από τις 8.30 έως τις 9.45.

ΒΟΛΤΑ

Επίσκεψη και πεζοπορία στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

kipos megaroy free weekend

Ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου θα είναι ανοικτός για τους πολίτες την Κυριακή 23 Ιουλίου από τις 10.00 έως τις 14.00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Το Προεδρικό Μέγαρο καταλαμβάνει συνολική έκταση 27 περίπου στρεμμάτων, μεγάλο τμήμα της οποίας κατέχει ο κήπος. Στην κύρια όψη του κτιρίου, επί της Ηρώδου Αττικού, βρίσκεται η επίσημη είσοδος του Μεγάρου. Η ανεπίσημη είσοδος βρίσκεται επί της Βασιλέως Γεωργίου Β΄. Ότι πρέπει την Κυριακή, λοιπόν, για μια βόλτα στον Κήπο του Μεγάρου!

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

The Theater of Disappearance: Η εγκατάσταση του Adrian Villar Rojas στο Λόφο Νυμφών

Ο οργανισμός ΝΕΟΝ αναθέτει σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας, τον Αργεντινό Adrián Villar Rojas, τη δημιουργία μιας νέας in-situ εικαστικής εγκατάστασης, The Theater of Disappearance, στον Λόφο των Νυμφών και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, σε μια προσπάθεια να συνδέσει δημιουργικά τον σύγχρονο πολιτισμό με τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Ο Villar Rojas είναι γνωστός στο κοινό για τις μεγάλης κλίμακας γλυπτικές εγκαταστάσεις του οι οποίες λειτουργούν παρεμβατικά στους χώρους με τους οποίους καταπιάνεται. Με το έργο του διαταράσσει το status quo της καλλιτεχνικής πρακτικής και συμπεριφοράς σε ένα μουσείο, έναν χώρο πολιτιστικής κληρονομιάς, μια ταράτσα ή έναν δημόσιο χώρο.
 

Η νέα ανάθεση της εικαστικής εγκατάστασης The Theater of Disappearance στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αποτελεί μέρος μιας σειράς νέων αναθέσων του καλλιτέχνη με τον ίδιο τίτλο, η οποία λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και την Αμερική. 

Διάρκεια: 01/06/2017 – 24/09/2017
Ωράριο λειτουργίας: Τετ. – Κυρ. | 11.00 – 21.00
Χώροι: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών
Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο Λόφο Νυμφών είναι δυνατή μόνο με τα πόδια. Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό: Θησείο, Ακρόπολη, Μοναστηράκι

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
26 εικαστικοί εκθέτουν στον Κήπο του Μεγάρου

Με μια καλοκαιρινή εικαστική έκθεση στον Κήπο και σε «κρυμμένους» εσωτερικούς του χώρους, το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του στους Αθηναίους, προετοιμάζοντας έναν πλούσιο διακαλλιτεχνικό διάλογο με τις εικαστικές τέχνες την επόμενη σεζόν.

Η έκθεση «Ο Κήπος βλέπει», στην οποία συμμετέχουν 26 διεθνώς αναγνωρισμένοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, παρουσιάζοντας 37 έργα τους, «κρυμμένα» διάσπαρτα σε σημεία του Κήπου αλλά και της εσωτερικής αυλής του Μεγάρου σηματοδοτεί την ενεργοποίηση του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του ΜΜΑ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κήπος – Υπηρεσιακή Αυλή, 210 72.82.333
Διάρκεια: 6 Ιουλίου – 17 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρες: 12.00 – 00.00 (καθημερινά)
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b