MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Βωβούσας στην Πίνδο

Το Φεστιβάλ Βωβούσας 28 Ιουλίου με 5 Αυγούστου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν ενναλακτικό τρόπο διακοπών μακριά από τις πολύβουες παραλίες.

Monopoli Team

Η Βωβούσα βρίσκεται στα 1000 μέτρα ανάμεσα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου, και πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που προκαλεί όταν τη διασχίζει . Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου, που αριθμεί περί τους 70 κατοίκους. Η Βωβούσα ή Μπαϊάσσα (στα Βλάχικα) βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Δρυμού της Βόρειας Πίνδου, γειτνιάζει με τη περίφημη Βάλια Κάλντα και είναι στις παρυφές περιοχών NATURA 2000.

Η τοποθεσία φαντάζει ιδανικός προορισμός για ένα φεστιβάλ μέσα στη φύση. Εκτός του κύριου προγράμματος με εκθέσεις και προβολές, σε παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται συναυλίες, σεμινάρια, προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναγνώσεις κειμένων, παραστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε μεταξύ άλλων: το κινηματογραφικό εργαστήριο Φτιάχνοντας Ντοκιμαντέρ με Ανθρώπινες Ιστορίες με το Βασίλη Λουλέ (28/7 – 5/8), την ομιλία με τίτλο Εσπεράντο – μια διεθνής γλώσσα στο χθες και στο σήμερα (Δευτέρα 30/7), την προβολή της ταινίας The Manakia Brothers της Eliza Zdru (2016, 91’, Ρουμανία), (31/7 Δευτέρα), Έγκλημα στο βουνό συζήτηση με τις Αμάντα Μιχαλοπούλου και Χίλντα Παπαδημητρίου (4/8 Παρασκευή), το εργαστήριο σωματικής άσκησης με τίτλο Χορεύοντας, στο βουνό, (5/8 Σάββατο), Μουσική βραδιά από το Ρεμπέτικο στο Λαϊκό, με την κομπανία του Νίκου Κυριακού (5/8 Σάββατο).

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b