MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Που θα πάτε και πως θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Το ημερολόγιο της Gurbet - Γεννάδειος Βιβλιοθήκη
author-image Μαρία Γεωργιλάκη
EIKΑΣΤΙΚΑ
 
 
Oλοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της documenta 14 στην Αθήνα την Κυριακή 16 Ιουλίου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τις εξής εκδηλώσεις:
 

Παρασκευή 14 Ιουλίου

  • Προβολή: marco14 του Rainer Oldendorf. , 17.00 – 18.00 στο Πολυτεχνείο, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αίθουσα Πρεβελάκη (Πατησίων 42, Αθήνα). Το marco 14, το τελευταίο μέρος της ευρηματικής ταινίας του Rainer Oldendorf, που αναπτύσσεται τμηματικά από το 1995, θα προβληθεί στην Αθήνα παρουσία του καλλιτέχνη. Θα ακολουθήσει ομιλία. Δειτε περισσότερα.
  • African Fest 2017 στην οδό Ελπίδος 13 στο Πρότζεκτ Πλατεία Βικτωρίας, 19.00- 22.00. Μια πρόταση από το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος, σε συνεργασία με την οργάνωση Inter Alia, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και το Victoria Square Project. Δείτε περισσότερα
  • «Oracle Drawings»,  στο Πάρκο Ελευθερίας στις 6 μ.μ. : Η Karen Finley, ο Αντώνης Βολανάκης, η Chrysanne Stathacos και η Σωζήτα Γκουντούνα παρουσιάζουν τα Oracle Drawings στη Βουλή των Σωμάτων (Εικόνες του μαντείου) ονομάζεται το πρότζεκτ που ανέπτυξαν και επιμελήθηκαν η Σωζήτα Γκουντούνα και ο Paul B. Preciado, το οποίο περιλαμβάνει ένα συνεργατικό σκηνικό με συμμετοχική δημόσια εγκατάσταση της Karen Finley και του Αντώνη Βολανάκη, και με εισαγωγικό τελετουργικό από τη Chrysanne Stathacos. Περισσότερες πληροφορίες 
  • Diaries as a space of histories. Γεννάδειος Βιβλιοθήκη στις 8 μ.μ. Αυτή η δημόσια παρουσίαση εκκινεί από το έργο που ανέπτυξε η Banu Cennetoğlu για την documenta 14 στην Αθήνα, για να εγκαινιάσει μια συζήτηση για τα ημερολόγια –που είναι ο πλέον προσωπικός υπομνηματισμός μιας ζωής –ως πηγή εναλλακτικών ιστορικών αφηγήσεων. Συμμετέχουν οι ομιλητές: Δρ. Μουράτ Ισί, Κατερίνα Τσέλου και Arnisa Zeqo. Περισσότερες πληροφορίες 

Σάββατο 14 Ιουλίου

  • Εκλεκτικές Συγγένειες: The Propaganda. O ζωγράφος Edi Hila σε μια συνομιλία με τον επιμελητή Pierre Bal–Blanc στις 3 μ.μ. στο Ωδείο Αθηνών. Δείτε περισσότερα
  • Τελευταία προβολή της ταινίας του Douglas Gordon I had nowhere to go στον Δημοτικό Κινηματογράφο Στέλλα, Τενέδου 34, Αθήνα, στις 9 μ.μ. Η ταινία I had nowhere to go (Δεν είχα πού να πάω, 2016) του Douglas Gordon βασίζεται στα ημερολόγια του Jonas Mekas. Στην ταινία του Gordon προβάλλονται ελάχιστες εικόνες. Αυτό που γεμίζει την ατμόσφαιρα είναι η φωνή του Mekas καθώς περιγράφει την καθημερινότητά του σαν νεαρός μετανάστης. Δείτε περισσότερα
 
 
ΜΟΥΣΙΚΗ
 
 
 
CRAIG free WEEKEND
 

Η Big Band του δήμου Αθηναίων υποδέχεται τον Craig Bailey, έναν από τους επιφανέστερους σαξοφωνίστες της εποχής μας, σε μια ατμοσφαιρική μουσική βραδιά, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, στις 21.00 στην Τεχνόπολη. Με πλούσιο βιογραφικό και συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς, όπως οι Ray Charles και Panama Francis, ο Bailey θα συμπράξει με τη Big Band σε ένα τζαζ πρόγραμμα που θα καθηλώσει το κοινό.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
 
 

The Meet Market στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

the meet market agora free weekend

Στις 15 και 16 ιουλίου 2017 και απο τις 16.00 το απόγευμα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων διοργανώνει μια διήμερη γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας στο κήπο του συλλόγου. 45 μαγαζιά θα στήσουν τους πάγκους τους για να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε και να γεμίσετε τις βαλίτσες των καλοκαιρινών σας διακοπών. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκιες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα, DJ sets και θετική ενέργεια. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Γλυκερία στο Φεστιβάλ Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στην θάλασσα

glykeria free weekend

Στις 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.30, η Γλυκερία και η παρέα της επί σκηνής, μάς ταξιδεύουν με μοναδικές ερμηνείες και ethnic διάθεση, στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής. Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο κι από την αγορά της Καππαδοκίας έως την Αγιά Σοφιά, μεταφέροντας μας τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922. Μαζί της τραγουδούν Dilek Koc και η Αρετή Κετιμέ. Πού; Στο Εργοστάσιο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2017 στην Τεχνόπολη

voluntary action 2017 weekend

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ Εθελοντισμού στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουλίου και ώρες 15.00 έως και 23.00. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης. Το φεστιβάλ θα αποτελέσει και φέτος έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης. Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action απευθύνεται σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, σε εθελοντές και εν δυνάμει εθελοντές, σε άτυπες κοινωνικές ομάδες, σε στελέχη Ε.Κ.Ε. αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όλες οι εθελοντικές οργανώσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να παρουσιάσουν στην πράξη το έργο τους.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ νέων θεατρικων συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

festival theatroy free weekned

Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων παρουσιάζει στις 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 20.30, στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, τρία μονόπρακτα θεατρικά έργα που διακρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας, μαζί με την έκδοσή τους σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδας. α τρία μονόπρακτα διάρκειας 40-45’ παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση, με την εξής σειρά: «Φλικ Φλοκ» (Συγγραφέας: Αγγελική Παρδαλίδου, Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη, Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξης Διαμαντής, Ευανθία Κουρμούλη), «Βόλτα στη Λιακάδα» (Συγγραφέας: Pepe Abas, Σκηνοθεσία: Σοφία Παλάντζα, Παίζουν οι ηθοποιοί: Νικήτας Αναστόπουλος, Λευτέρης Καταχανάς), «Τα Θηλαστικά» (Συγγραφέας: Ευτυχία Γιαννάκη, Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας, Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρτεμις Γρύμπλα, Γιώργος Δεπάστας, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Άλκης Μπακογιάννης).

ΣΙΝΕΜΑ

Τα μυστικά της κρεβατοκάμαρας (1959) του Michael Gordon στο ΚΠΙΣΝ

tamystika thsKrevatokamaras

Προβολή της ταινίας στο ΚΠΙΣΝ στις 14 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00. Η υπόθεση: Μια παντελώς ανέραστη interior decorator υποχρεώνεται να μοιράζεται την τηλεφωνική της σύνδεση με τον ερωτιάρη γείτονα της και μουσικοσυνθέτη που… “καίει” το ακουστικό! Μια σχέση μίσους γεννιέται, όμως, με μια… πλαστοπροσωπία, πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν. Ένα από τα αρχέτυπα του είδους της ρομαντικής κωμωδίας στο σινεμά, αν όχι και προάγγελος της σεξουαλικής επανάστασης των 60′s, το “Pillow Talk” γνώρισε αναπάντεχη επιτυχία στην εποχή του, βραβεύτηκε με το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη το ζευγάρι των Rock Hudson και Doris Day. Προτείνεται οι θεατές να έχουν μαζί τους κάποιο ύφασμα για το έδαφος. 

ΘΕΑΤΡΟ 

“Το πρώτο μας πάρτυ” στην Γλυφάδα

to prwto mas parti weekend

Ένα νοσταλγικό ταξίδι, στα καλύτερά μας χρόνια. Μια μουσικό-θεατρική παράσταση με όμορφες εικόνες, νότες, μελωδίες, κείμενα, εντυπωσιακά σκηνικά και φώτα, εμπλουτισμένη με 150 κοστούμια, έρχεται στις 15 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00 στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας. Ο Μάκης Δελαπόρτας αφηγείται και ταξιδεύει το κοινό σε εκείνα τα αγαπημένα χρόνια, που ένα πικ-απ, μερικά σαραπεντάρια και λίγο βερμούτ ήταν αρκετά για στηθεί ένα πάρτυ, που ξεκινούσε με ξέφρενες χορευτικές φιγούρες “made in London”, για να καταλήξει σε ένα γλυκό, ρομαντικό μπλουζ, στο σαλόνι κάποιου σπιτιού, στην εξοχή ή σ’ ένα ήσυχο ακρογιάλι. Τραγουδιστές – είδωλα μια ολόκληρης εποχής όπως ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης και ο Λάκης Τζορντανέλλι, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κοργιαλά και της Εβελίνας Νικόλιζα, ξαναζωντανεύουν το “Πρώτο μας Πάρτυ” και την ατμόσφαιρα των 60s και 70s. Σημειώστε πως αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας.


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b