MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι θα δούμε το χειμώνα στο Θέατρο Πορεία;

Ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη πορεία τη σεζόν που τελείωσε, το θεάτρο «Πορεία» του Δημήτρη Τάρλοου όχι μόνο κουβαλάει επιτυχημένες και sold out παραστάσεις, μερικές από τις οποίες παίχτηκαν για τρίτη χρονιά, αλλά έχει ετοιμάσει και το ρεπερτόριο της ερχόμενης σεζόν.

Monopoli Team
Με μια τελευταία παρουσία στην Αθήνα της μεγάλης επιτυχίας «Η μεγάλη χίμαιρα» -θα παρουσιαστεί από 19 Σεπτεμβρίου μέχρι 8 Οκτωβρίου στην Αθήνα-, με φιλοξενίες άλλων δημιουργών και παραγωγών, όπως της Ολιας Λαζαρίδου και της Εταιρείας Λυκόφως, που θα παρουσιάσουν την παράσταση «Βεατρίκη» (από τις 12 Οκτωβρίου), και της δημιουργίας του Γιάννου Περλέγκα, που θεατροποίησε έξοχα το κείμενο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Ο αδαής και ο παράφρων» (από τις 16 Ιανουαρίου 2018) και την επανασύθεση της «Λήθης» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου (από 5 Δεκεμβρίου για 12 παραστάσεις).

Η παράσταση που δεν σταματάει να παίζεται, «Η μεγάλη χίμαιρα» από τις 5 Απριλίου 2018 θα ξεκινήσει περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με νέο σκηνικό μαθαίνουμε (αφού το υπάρχον δεν μεταφέρεται εύκολα), με νέα σκηνοθεσία (από τον Δημήτρη Τάρλοου πάντα) και με σχεδόν τους ίδιους ηθοποιούς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πιθανόν να αντικατασταθούν κάποιες από τις ηθοποιούς που θα παίζουν στην παράσταση «Το ευχαριστημένο» και άρα δεν θα μπορούν να λείπουν από την Αθήνα (π.χ. η Σμαράγδα Σμυρναίου).

Εχει όμως και δύο ολοκαίνουργες και άκρως ενδιαφέρουσες παραγωγές:

Η αρχή θα γίνει με την «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ιψεν, που από το περασμένο καλοκαίρι μεταφράζει ο Δημήτρης Τάρλοου και θα πάρει τη θέση της στη σκηνή του θεάτρου «Πορεία» από τις 22 Νοεμβρίου. Εχει και υπότιτλο αυτή η «Αγριόπαπια». Συνοδεύεται από τη φράση «ή η διαλεκτική της μετα-αρετής» τον οποίο εξηγεί ο Δημήτρης Τάρλοου: «Σε μια χώρα όπου η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τρέφεται από τα ζωτικά της ψεύδη, ιδεολογικά και ιστορικά, σε μια χώρα που κανείς δεν θέλει να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη, σ’ έναν τόπο που έχει εξορίσει ό,τι αληθινό και ουσιώδες, που έχει μετατρέψει τη φύση σε τσιμέντρο, εκεί μας μεταφέρει η Αγριόπαπια. Στην πατρίδα των παθιασμένων αγωνιστών με τις φουσκωμένες τσέπες, εκείνων που εξαιτίας των δικών τους τραυμάτων, συμπλεγμάτων και ανεπαρκειών δεν διστάζωουν να καταστρέψουν τα πάντα γύρω τους, σ’ έναν τόπο αυταπάτης, ντρόγκας και ακραίου συμφέροντος. Σε μια χώρα με θύματα παιδιά και εφήβους που σαν τις κυνηγημένες από τις άθλιες καραμπίνες αγριόπαπιες, χώνουν το κεφάλι μέσα στη λάσπη του βυθού και μένουν για πάντα εκεί. Ακίνητα και σιωπηλά».

tarloou

Και έχει και μια πολλά υποσχόμενη ομάδα συντελεστών: την Ελένη Μανωλοπούλου στα σκηνικά και τα κοστούμια, την Ερι Κύργια στη δραματουργία και τους Θέμη Πάνου, Γιάννο Περλέγκα, Γιώργο Μπινιάρη, Γιάννη Κότσιφα, Λένα Δροσάκη, Σίσσυ Τουμάση, Αννα Μάσχα, Αντίονοο Αλμπάνη, Γιάννη Καπελέργη, κ.ά.

Η τελευταία μεγάλη παραγωγή του θεάτρου «Πορεία» για την ερχόμενη σεζόν, βασίζεται στο θαυμάσιο βιβλίο της Μαρίνας Καραγάτση «Το ευχαριστημένο ή Οι δικοί μου άνθρωποι», σε μια διασκευή για το θέατρο που υπογράφει η Ερι Κύργια και σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Από τις 22 Φεβρουαρίου 2018 θα μεταφερθούμε απευθείας στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση, με φωτεινές και σκοτεινές στιγμές και με τη συμβίωση δύο σπουδαίων δημιουργών: του Μ. Καραγάτση και της ζωγράφου συζύγου του, Νίκης Καραγάτση. Η Σμαράγδα Σμυρναίου, η Σίσσυ Τουμάση, ο Χρήστος Μαλλάκης, η Ειρήνη Δράκου είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που θα ερμηνεύσουν μιαν ολόκληρη εποχή.

Πολλές, ενδιαφέρουσες και δελεαστικές προτάσεις από ένα θέατρο που μας έχει συνηθίσει σε ευχάριστες εκπλήξεις τα τελευταία χρονια.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b