MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από την ζωή ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από την ζωή ο γνωστός σεναριογράφος και συγγραφέας Λευτέρης Καπώνης, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Monopoli Team

Ο Λευτέρης Καπώνης έχει εργαστεί ως σεναριογράφος στην τηλεόραση και έχει γράψει το σενάριο για πολλές πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές, που αγαπήθηκαν από το κοινό, μεταξύ των οποίων ήταν: “Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή”, “Τζιβαέρι”, “Εραστής Δυτικών Προαστίων”, “Δίψα”, “Άφρικα”, “Παλίρροια”, “Το Φτερούγισμα του Γλάρου”, “Η Αγάπη της Γάτας”, “Το σημάδι του Έρωτα”, “Ελλάς Το Μεγαλείο σου” κ.α. Συνολικά είχε γράψει σενάρια για 35 σίριαλ. Στον κινηματογράφο είχε συνεργαστεί με τον Λευτέρη Ξανθόπουλο για το σενάριο της επιτυχημένης ταινίας, “Ο δραπέτης”, το 1991.

Το τμήμα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον Λευτέρη Καπώνη, με μια ανακοίνωση που κοινοποίησε, με αφορμή το θάνατο του γνωστού συγγραφέα και σεναριογράφου. «Το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον σύντροφο συγγραφέα και σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο σεναριογράφος και συγγραφέας είχε γεννηθεί στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947, σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ήταν παντρεμένος με τη συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία είχε αποκτήσει δύο κόρες. Από το 1981 εργάστηκε ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε επίσης στην εφημερίδα “Αυγή” κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και τον πολιτικό χαρακτήρα του Λευτέρη. Το σίγουρο είναι πως μέχρι την τελευταία στιγμή, πάλευε για την ζωή και τον ίδιο τον άνθρωπο, μιλώντας πάντα με χιούμορ στις συνεντεύξεις του, για το πρόβημα υγείας που αντιμετώπιζε.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b