Tinos World Music Festival: Pre-festival concert στη Στέγη
Το 5ο Tinos World Music Festival είναι γενονός και γιορτάζεται μία μέρα πριν από την έναρξη του στην Χώρα της Τήνου, με μια προ-φεστιβαλική συναυλία στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στις 21.00.
A
A
Το πιο δημοφιλές, οικείο και διαδεδομένο μουσικό όργανο, που συνοδεύει αιώνες τώρα τον άνθρωπο σε κάθε του λυρική έκφραση, η κιθάρα, τιμάται φέτος στο 5ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 2-4 Ιουνίου, στη Χώρα της Τήνου. Μία μέρα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, την Πέμπτη 1 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση το “Tinos World Music Festival”: Pre-festival concert στη Στέγη, με τη συμμετοχή του Enver Izmaylov, του κουαρτέτου του Αντώνη Απέργη και των Γκαλστιάν Βαχάν και Λευτέρη Χαβουτσά.
Κλασική ή ακουστική, ηλεκτρική ή άταστη, με έξι, οχτώ ή και πάνω από δέκα χορδές, η κιθάρα είναι συνυφασμένη στην κοινή συνείδηση με τη Δυτική μουσική, κλασική και σύγχρονη. Εδώ και μερικές δεκαετίες, όμως, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και σε παραδοσιακά, μη Δυτικά μουσικά ιδιώματα του κόσμου. Αυτή την όχι τόσο διαδεδομένη πλευρά της κιθάρας θα αναδείξουν μέσα από διαφορετικούς μουσικούς δρόμους και προσεγγίσεις οι φετινοί καλεσμένοι του Tinos World Music Festival.
Ανάμεσά τους, ο διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος σολίστ Enver Izmaylov από την Ουκρανία, που έχοντας αναπτύξει μια δική του τεχνική παιξίματος και αυτοσχεδιασμού αναδεικνύει την κιθάρα σε «πολυφωνικό» όργανο. ο καταξιωμένος Αρμένιος σολίστ του ντουντούκ Γκαλστιάν Βαχάν, που μαζί με τον κιθαρίστα Λευτέρη Χαβουτσά θα παρουσιάσουν ένα αυθεντικό αλλά πρωτότυπο αφιέρωμα στην αρμένικη παραδοσιακή μουσική· και ο Αντώνης Απέργης (ηλεκτρική και άταστη κιθάρα), με το κουαρτέτο του, σε συνθέσεις που συγχωνεύουν ένα πλήθος λαϊκών μουσικών ιδιωμάτων, από την Ελλάδα μέχρι τον αραβικό κόσμο.
Συντελεστές
-Α’ μέρος: Αντώνης Απέργης (ηλεκτρική και άταστη κιθάρα) Γιάννης Πουπούλης (κιθάρα) Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο) Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά).
-Β’ μέρος: Βαχάν Γκαλστιάν (Αρμενία): ντουντούκ Λευτέρης Χαβουτσάς: κιθάρα
–Γ’ μέρος: Enver Izmaylov (Ουκρανία): κιθάρα
Πληροφορίες
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
«Τα λόγια είναι περιττά»: Η Finos Film αποχαιρετά τη Μαρινέλλα
Τσέπη και Ψυχή: Η Pop Up Academy στο Θέατρο Coronet με μια διάλεξη για τη σχέση οικονομίας-ψυχολογίας
Η Λίνα Νικολακοπούλου παρουσιάζει τον Θοδωρή Βουτσικάκη και την Αλκμήνη στην Τεχνόπολη
Carmen: Μια σύγχρονη neoclassic προσέγγιση από το Balletto di Milano στο Christmas Theater
Μαρινέλλα: Το σπάνιο ντουέτο με τη Σωτηρία Μπέλλου πριν από 50 χρόνια (vid)
Ένας οδηγός στη μουσική της Μεγάλης Εβδομάδας
Caveman: Η κωμωδία με τον Σωτήρη Καλυβάτση για νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
Η Chronotopia κερδίζει το Βραβείο Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2026
Αστόρια: Παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Παλλάς
Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της Μαρινέλλας – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός