Σύγχρονο
Άσμα Ασμάτων από τους Τhe 3rd person theatre group στο θέατρο Θησείον
Το “Άσμα Ασμάτων”, παρουσιάζεται από τις 25 έως 28 Μαΐου στο Θέατρο Θησείον, σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου, από την βραβευμένη με την Ibsen Scholarship 2013 Ομάδα Θεάτρου «Τhe 3rd person theatre group».

Μαρίνα Πυλαρινού
22.05.2017
A
A
Το Άσμα Ασμάτων, το πιο εξαίσιο ερωτικό ποίημα που γράφτηκε ποτέ, που ορισμένοι μελετητές αποδίδουν στο βασιλιά Σολομώντα, έχει ως θέμα του, μέσα από την εκτύλιξη του ερωτικού δεσμού δύο ανθρώπων, την έκφραση και την πρόκληση του ερωτικού πόθου.
Το έργο, γραμμένο αιώνες πριν, τοποθετεί τον έρωτα στην πρώτη θέση των ανθρώπινης εμπειρίας. Μιλά για την αγάπη η οποία είναι «κραταιά σαν θάνατος», για τον πόθο που είναι «σκληρός σαν τον Άδη· σπιθοβολά ολόγυρα με φλόγες της θεϊκής φωτιάς», για τον έρωτα σε υπερβολικό βαθμό, για το φως και το σκοτάδι.
Η παράσταση, τοποθετεί το Άσμα Ασμάτων και την αιώνια, τη δίχως τέλος, αναζήτηση του έρωτα, στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, για να επαληθεύσει την τεράστια αξία του έργου και να ερευνήσει το αποτύπωμα του έρωτα σήμερα.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς
Σκηνοθεσία: Βαλάντης Φράγκος
Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος
Χορογραφία: Μαρία Φουντούλη
Παίζουν: Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Φοιτητικό 8€, Άνεργοι – Ατέλειες 5€
Παραστάσεις: Από Πέμπτη 25 έως Κυριακή 28 Μαΐου στις 21.00
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #180: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Βella Ciao#31: Ο καλλιτέχνης στο μεταίχμιο μεταξύ λογικής και τρέλας
Γιατί οι παρέες γράφουν ιστορία τα καλοκαίρια;
Καλοκαίρι με παιδιά: 5 +1 στέκια για μια τέλεια οικογενειακή έξοδο
Family Weekend: 4 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Τα ελληνικά νησιά που ξέρουν πώς να γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο
Bella Ciao#30: Η σοφία της Κίρκης…
Η Παναγία όπως την ύμνησαν σπουδαίοι ποιητές
Θανάσης Ρεντζής: Αντίο σε έναν πρωτοπόρο του ελληνικού κινηματογράφου