MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΧΟΡΟΣ

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO με ποικίλες και διαφορετικές εκδηλώσεις γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017. Αυτή η μοναδική τέχνη αποκαλύπτεται και φέτος, με κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 29 Απριλίου στην πλατεία Κεραμεικού στις 7 το απόγευμα. Όμως ο χορός θα απλωθεί από το πρωί στις πλατείες Κολωνακίου, Κλαυθμώνος, Καπνικαρέας έως την Αγία Ειρήνη, αλλά και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης την Κυριακή 30 Απριλίου.


ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
anthokomiki ekthesi kifisias 2017

Η 63η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς από τις 27 Απριλίου έως και τις 14 Μαΐου 2017 μάς υποδέχεται για να απολαύσουμε τη πολύχρωμη και λουλουδάτη φετινή διοργάνωση. Στο Άλσος Κηφισιάς, σε έναν μοναδικό χώρο με πανύψηλα δέντρα και γραφικό σχεδιασμό, οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στολίζουν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά. Ο χώρος γεμίζει από πανέμορφα χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές, που ξεσηκώνουν τις αισθήσεις μας! Η είσοδος είναι δωρεάν Δευτέρα εώς Παρασκευή 10:00 – 13:00.

Εικόνες της Αλγερίας: Έκθεση φωτογραφίας του Pierre Bourdieu
pierre bourdieu ekthesi fotografias dorean sk


Το Γαλλικό Ινστιτούτο παρουσιάζει από τις 27 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2017, την έκθεση “Εικόνες της Αλγερίας”, του Pierre Bourdie. Οι φωτογραφίες του Γάλλου κοινωνιολόγου από την περίοδο των εθνολογικών και κοινωνιολογικών του ερευνών στην Αλγερία, κατά την περίοδο μάλιστα του απελευθερωτικού πολέμου, μας δίνουν την ευκαιρία να μοιραστούμε το βλέμμα του για τον κοινωνικό κόσμο από μία άλλη οπτική γωνία. Στόχος της παρουσίασής τους στη σύγχρονη Αθήνα, είναι να αποδειχθεί ότι «η μιζέρια του κόσμου» είναι έκδηλη στα πρόσωπα των γυναικών και των ανδρών και αντανακλά μία βαθιά ανθρώπινη κατάσταση πέρα από τα χωρικά και χρονικά πλαίσια.

Piece by Piece: Έκθεση αρχιτεκτονικής από το Renzo Piano στο ΚΠΙΣΝ
ekthesi arxitektonikis renzo piano kpisn dorean sk

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει με αποκλειστική δωρεά την αρχιτεκτονική έκθεση “Piece by Piece” η οποία διοργανώνεται από το Fondazione Renzo Piano και το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop και η οποία παρουσιάζεται στο ΚΠΙΣΝ από τις 27 Απριλίου έως τις 23 Ιουλίου. Η έκθεση περιλαμβάνει αναπαραστάσεις αρχιτεκτονικών έργων των τελευταίων τριάντα ετών από το Renzo Piano Building Workshop. Αποτελείται από 18 μονογραφίες-εγκαταστάσεις σε τραπέζια, αφιερωμένα το καθένα σε ένα έργο, που μέσα από μοντέλα, σχέδια, φωτογραφίες και βίντεο, διηγούνται την ιστορία των διαφόρων projects του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

7 χρόνια φαγούρα – Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων στο Εθνικό Θέατρο
festival theatrou 7 xronia fagoura

Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου διοργανώνει κατά το διάστημα 20 – 30 Απριλίου το Θεματικό φεστιβάλ «7 χρόνια φαγούρα – Ο έρωτας στον καιρό των μνημονίων». Τι σημαίνει έρωτας στην Ελλάδα της κρίσης; Πώς διαμορφώνεται ο τρόπος που ερωτευόμαστε μέσα στη δίνη των οικονομικών μέτρων, της αβεβαιότητας και της αστάθειας; Αν «ο έρωτας είναι μια μορφή σκέψης» ποια σκέψη κυριαρχεί σ’ έναν κόσμο που αγωνίζεται να επιβιώσει; Τέσσερις ομάδες καταθέτουν την άποψή τους στο Φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής -1 του Εθνικού Θεάτρου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρωτομαγιά με τη Μαριέττα Φαφούτη στο ΚΠΙΣΝ
marietta fafouti live kpisn protomagia 2017

Η Μαριέττα Φαφούτη, μαζί με το οκταμελές της συγκρότημα, μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά με ένα μεγάλο ανοιξιάτικο πάρτυ κάτω από τα αστέρια, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ. Το φωτεινό κορίτσι της ποπ, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου της single, παρουσιάζει όλα εκείνα τα τραγούδια που την έφεραν μέχρι εδώ. Ηλιόλουστη ποπ, φωτεινές μελωδίες, εκρηκτικοί ρυθμοί, στοιχεία disco και electro pop και ένα ρεπερτόριο γεμάτο από τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί, ολοκαίνουργιες κυκλοφορίες αλλά και ανατρεπτικές διασκευές, υπόσχονται χορό, χαρά και πολλά χαμόγελα!

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b