MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Περίπατος Βιβλίου 2017
peripatos bibliou 2017 dorean sk

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που “έφυγαν” την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Με κεντρικό σύνθημα “Διαβάζω & αλλάζω” το Σάββατο 22 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ διοργανώνεται ένας Περίπατος Βιβλίου, σε 28 διαφορετικούς σταθμούς. Περπατήστε στο κέντρο της Αθήνας, ανακαλύψτε παλιά και νέα βιβλία, παλιούς και νέους συγγραφείς, παλιά και νέα βιβλιοπωλεία και μάθετε από πρώτο χέρι την ιστορία και το μέλλον της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Eκδηλώσεις για το βιβλίο σε όλη την Ελλάδα με ελεύθερη είσοδο
world book day 2017 dorean sk

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού οργάνωσε ένα πρόγραμμα ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων. Στο κάλεσμα του ΥΠΠΟΑ ανταποκρίθηκαν άμεσα εποπτευόμενοι φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Βέροια, Κοζάνη, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ρόδο) σχηματίζοντας μία ενότητα εκδηλώσεων στην οποία το σύνολο των τεχνών συνομιλεί με τη λογοτεχνία και ό τι από αυτήν εκπορεύεται. Ένα αφιέρωμα σχεδιασμένο να αφορά όλες τις ηλικίες και όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.


ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση του Αλέκου Φασιανού από την Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall
ekthesi zografikis alekos fasianos dorean sk

Μια σειρά μεταξοτυπιών περιορισμένης έκδοσης των τελευταίων ετών του Αλέκου Φασιανού, παρουσιάζει η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall, από τις 22 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2017. Η έκθεση θα εγκαινιασθεί το Σάββατο 22 Απριλίου στις 13.00 παρουσία του καλλιτέχνη, η οποία έχει τίτλο “Τεχνική” και με αυτήν ο καταξιωμένος ζωγράφος εστιάζει στην ανάδειξη της τεχνικής της σωστής μεταξοτυπίας. Στα πολλαπλά του έργα μικτής τεχνικής ο Αλέκος Φασιανός μεταφέρει μοναδικές μυθολογίες της καθημερινότητας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bokomolech στο ΚΠΙΣΝ
bokomolech live kpisn aprilios 2017 dorean sk

Οι Bokomolech, ένα συγκρότημα από την Αθήνα, θα βρίσκονται το Σάββατο 22 Απριλίου στις 20.00, στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ να μας ταξιδέψουν στις μουσικές τους. Το όνομά τους αποτελεί μια παραλλαγή του ονόματος του Ουκρανού φυσιολόγου Oleksandr Bogomoletz, που, τη δεκαετία του 1940, συνέθεσε ένα ελιξίριο για την παράταση της ζωής ως τα 140 χρόνια. Οι Bokomolech δημιουργήθηκαν το 1991, και, παρότι η σύνθεση των μελών τους έχει μερικώς αλλάξει, συνεχίζουν να μας χαρίζουν ξεχωριστά τραγούδια με ιδιόμορφες μίξεις συνηθισμένων στοιχείων! Το πρώτο τους άλμπουμ τους Xero (1995-1996) χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά αγγλόφωνα άλμπουμ, ενώ και οι επόμενες κυκλοφορίες τους (Insect-songs, Jet Lag, Slowburner, Exit: Trance, Mass Vulture) σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία.


Η Athens Big Band live στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη
athens big band live aprilios 2017 dorean sk

Συνεχίζεται η μουσική διαδρομή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στον κόσμο της jazz με συνταξιδιώτες τους λάτρεις του ατμοσφαιρικού αυτού μουσικού είδους. Ένα ταξίδι στο χρόνο με όχημα τον διαχρονικό ήχο της Big Band από τις απαρχές της Jazz μέχρι τις μέρες μας, με ενδιάμεσους σταθμούς τα διάφορα στυλ, χρώματα και ιδιώματα, με κοινό γνώμονα το groove και το swing, στη νέα συναυλία της Big Band,που παρουσιάζει τη Κυριακή 23 Απριλίου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου & Μακρυγιάννη στις 13.00.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b