MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το 1ο Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων έρχεται στην πόλη
festival vegan kai nistisimon geuseon dorean sk

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2017, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απολαυστικό, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων, στο Αττικό Φυτωριακό Πάρκο στο Κορωπί. Είτε είστε vegan, είτε νηστεύετε λόγω Σαρακοστής, είτε απλα απολαμβάνετε να δοκιμάζετε συνεχώς νέες γεύσεις, τότε αξίζει να επισκεφθείτε το Φεστιβάλ Vegan και Νηστίσιμων Γεύσεων. Μια σειρά από διαφορετικά χορτοφαγικά εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία και εταιρίες θα σας φέρουν σε επαφή με τις γεύσεις των vegans και θα σας αποδείξουν πως οι χορτοφάγοι δεν τρώνε μόνο χόρτα, όπως μπορεί να τους έχουμε στον νου μας.

Comicdom Con Athens: τα comics επιστρέφουν στην Αθήνα
comicdom con athens 2017 comics dorean sk

To Comicdom Con Athens, το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στα comics, διοργανώνεται και φέτος για 12η συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2017, ώρα 11.00 – 21.30, με ελεύθερη είσοδο. Για τρεις μέρες, το Comicdom Con Athens δίνει την δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει από κοντά την Τέχνη των comics μέσα από μια σειρά εκθέσεων, προβολών, street events, παρουσιάσεων, workshops, διαγωνισμών, sketch events, την απονομή των ελληνικών βραβείων comics, το bazaar καθώς και το παιδικό πρόγραμμα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Περιμένοντας τους Βαρβάρους στην 6η Μπιενάλε της Αθήνας
perimenontas tous barbarous mpienale dorean sk

Το πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας ξεκινάει στις 5 Απριλίου 2017 σηματοδοτώντας μία περίοδο «Ενεργητικής Αναμονής» συνολικής διάρκειας ενός έτους, η οποία θα καταλήξει στην έκθεση “Περιμένοντας τους Βαρβάρους” τον Απρίλιο του 2018. Την 6η Μπιενάλε της Αθήνας επιμελείται η Μεραρχία της Καρδιάς και του Ξίφους, μία ομάδα καλλιτεχνών, επιμελητών και θεωρητικών. Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων μπορείτε να δείτε εδώ.

Gallery Walk: Εικαστικός μαραθώνιος στην Αθήνα
gallery walk

Το δικό τους καλωσόρισμα στη documenta 14 και τους 6.500 διεθνείς επισκέπτες της, που αναμένονται κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στην Αθήνα, προετοιμάζουν οι αίθουσες τέχνης της πόλης, προτείνοντας έναν εικαστικό περίπατο στο έργο περισσότερων από 150 καλλιτεχνών, υπό τη σκέπη του Gallery Walk. Από την Πέμπτη 6 μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου, 38 γκαλερί της Αθήνας και 3 του Πειραιά θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο (Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 12.00-21.00, Κυριακή: 12.00-19.00), παραμένοντας ανοιχτές ακόμη και την Κυριακή, προτείνοντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης έναν «μαραθώνιο» εικαστικής απόλαυσης, που θα τους επιτρέψει να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα για την τρέχουσα εικαστική κίνηση. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία Gospel: Gumbo Ya Ya feat. Εστερίνα στο ΚΠΙΣΝ
sunaulia gospel kpisn dorean sk

Την Κυριακή 9 Απριλίου στις 21.00, οι Gumbo Ya Ya παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία gospel αποκλειστικά για το κοινό του ΚΠΙΣΝ. Δημιουργήθηκαν πριν πέντε χρόνια, όταν ο Αμερικανός πιανίστας John Higgings ήρθε να ζήσει μόνιμα στην Αθήνα. O Higgings συγκέντρωσε μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών με σκοπό να παίξουν την αγαπημένη του μουσική, την αυθεντική Jazz & Blues της Νέας Ορλεάνης. Η μουσική τους συνδυάζει έντονους ρυθμούς με τη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών, ενώ τη συνταγή συμπληρώνει με τη βαθιά εκφραστική φωνή της η Εστερίνα!

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b