MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

It’s Bingo Night: The 80s Edition! στη Στέγη
Την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Bar του ισογείου της Στέγης, σας περιμένει μια επική βραδιά παιχνιδιού και εϊτίλας. Θέμα του, οι επιτυχίες εκείνης της δεκαετίας, τα αμέτρητα pop hits της εποχής, αλλά και τα τραγούδια που μας έμαθε το σινεμά στη δεκαετία του ’80. Τραγούδια που γράφτηκαν για συγκεκριμένες ταινίες, τραγούδια που βάφτισαν ταινίες, τραγούδια που χορέψαμε σε ντισκοτέκ, που γράφαμε σε κασέτες από το ραδιόφωνο, που τραγουδούσαμε φωναχτά με αναμμένους αναπτήρες στο χέρι σε συναυλίες. Ο Ηλίας Φραγκούλης, κριτικός κινηματογράφου και curator θεματικών αφιερωμάτων, με έμφαση στο σινεμά του παρελθόντος, κράτησε μερικά από τα στοιχεία του πρωτότυπου Bingo και το μετάλλαξε σε ένα quiz game γνώσεων, τόσο διασκεδαστικό που καταλήγει να μοιάζει με party!

Open House Athens 2017
open house athens 2017 dorean sk

Το 4ο Open House Athens προγραμματίζεται για το σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου 2017 και θα πλαισιωθεί με παράλληλες δράσεις που θα ξεκινήσουν από την προηγούμενη εβδομάδα. Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα Σαββατοκύριακο δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δύο μήνες γεμάτοι Καβάφη στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, με ελεύθερη είσοδο
kabafis drasi onaseios bibliothiki dorean sk

Το Αρχείο Καβάφη και το Ίδρυμα Ωνάση ανοίγουν τις πόρτες της Ωνασείου Βιβλιοθήκης και αφιερώνουν τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017 στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη. Ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για όλους, με ελεύθερη είσοδο (τηρείται σειρά προτεραιότητας). Συγκεκριμένα το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, θα ξεκινήσει ο εκπαιδευτικός κύκλος “Επτά ποιήματα, Επτά μαθήματα”, ο οποίος εγκαινιάζει μια σειρά από εντυπωσιακές “performance lectures”. Εκείνη την ημέρα, όλοι οι μυημένοι και μη στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τη 13.00 έως τις 15.00 τη διάλεξη “Επάνοδος από την Ελλάδα”, με τον Μιχάλη Χρυσανθόπουλο, Καθηγητής Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο Φεστιβάλ Κορεάτικου Κινηματογράφου στο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
festival koreatikou kinimatografou 2017

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ίδρυμα Κορέας παρουσιάζουν το 2ο Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου της Αθήνας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου 2017, με ελεύθερη είσοδο. Αυτή την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 20.00, θα προβληθεί η κωμωδία “The Thieves”, μια ξεκαρδιστική ταινία γεμάτη ανατροπές με θέμα την οργανωμένη ληστεία από δέκα αναξιόπιστους κλέφτες. Το Σάββατο 1η Απριλίου στις 20.00, τη σκυτάλη παίρνει μια ρομαντική κομεντί με τίτλο “My Love, My Bride”, όπου ένα νιόπαντρο ζευγάρι που παντρεύτηκε αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα. Την Κυριακή 2 Απριλίου, την ίδια ώρα, θα προβληθεί το εφηβικό δράμα “Duresori: The Voice of East”. Ένα χρόνο πριν αποφοιτήσουν από το σχολείο παραδοσιακής κορεατικής μουσικής όπου φοιτούν, μια ομάδα μαθητών αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Closer στο ΚΠΙΣΝ
closer live kpisn dorean sk

Το Σάββατο 1 Απριλίου στις 21.00, οι Closer θα μας ταξιδέψουν στα παλιά γνώριμα ηχοτόπια της μουσικής τους, αλλά θα μας συστήσουν και στις νέες τους περιπέτειες, στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Το συγκρότημα ξεκίνησε την πορεία του στα ‘90s και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα στον χώρο της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής, με έντονη συναυλιακή παρουσία. Μεταξύ άλλων, έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Doves, Echo and The Bunnymen, Sonic Youth, Pulp, Garbage, PJ Harvey, Slowdive και Patti Smith. Το 1996 παρουσιάστηκε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά Fly in the Milk, ενώ το 1998 κυκλοφόρησε το In the Market. Η συνεργασία τους με τη Chrysalis/ΕΜΙ οδήγησε στην πρώτη διεθνή κυκλοφορία με τίτλο Universe, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα άλμπουμ (Suddenly Comes, Closer) και το EP Mystery falls down.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b