MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

2ο Θερινό εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

To Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνουν το 2ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο μοναδικής ομορφιάς και ενέργειας τόπο των Δελφών, τον ομφαλό της γης, από τις 16 έως τις 30 Ιουλίου 2017.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διάδοση και η μελέτη του αρχαίου δράματος διεθνώς, προσφέροντας εξειδικευμένη και υψηλών επαγγελματικών απαιτήσεων γνώση.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Μιχαήλ Μαρμαρινού. Μαζί του θα συνεργαστούν η Γερμανίδα σκηνογράφος και ενδυματολόγος Andrea Schmidt-Futterer και ο Ρώσος θεωρητικός Dmitry Trubotchkin. Masterclass θα πραγματοποιήσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός.

Το θέμα εργασίας είναι:
Χορός: Ύλη και Έννοια
Όπως εμφανίζεται στην καθημερινότητα και στο αρχαίο ελληνικό δράμα.
(Θεωρία και Πράξη σε μια προσέγγιση της έννοιας του Xορού με άξονες:
Χορός και Χώρος, Χορός και Καθημερινότητα, Χορός και Αρχαίο Ελληνικό Δράμα/Ηρακλής Μαινόμενος του Ευριπίδη)

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που θέλουν να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω στο αρχαίο δράμα.
Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα, πρωί και απόγευμα, για όλες τις ημέρες του Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει σωματική και πνευματική άσκηση, μελέτη, θεωρία και πράξη. Στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει παρουσίαση υπό μορφή εργασίας σε εξέλιξη (work in progress).

Οι συμμετέχοντες θα διαμένουν στους ξενώνες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών.

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά – Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη και από τους Έλληνες συμμετέχοντες).

Κόστος συμμετοχής: 400€ (περιλαμβάνονται δίδακτρα, μεταφορά από την Αθήνα και προς τους Δελφούς, διαμονή, πρωινό και μεσημεριανό).

Το Εργαστήριο πραγματοποιείται από το Εθνικό Θέατρο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους έως και την 1η Μαΐου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Πληροφορίες στο www.n-t.gr
Επικοινωνία: [email protected]

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Red Jasper Cabaret Theatre: Νέα σεζόν με ανανεωμένο ρεπερτόριο για την εναλλακτική σκηνή της πόλης
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Η “Μαδαγασκάρη” γίνεται μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Akyla – Όσα ξέρουμε για την παράσταση
Εκδηλώσεις
65+: Το Εθνικό Θέατρο στήνει μια ολοήμερη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Θεατρικά Νέα
Λίγο ακόμα «Το πάρτυ της ζωής μου»: Μία τελευταία ευκαιρία να δεις την παράσταση με την Ελένη Ράντου
Θεατρικά Νέα
Έγκλημα στο Νείλο: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εγκαινιάζει το νέο Άθενς Μπρόντγουαιη με Αγκάθα Κρίστι
Θεατρικά Νέα
Dogville: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Άρη Μπινιάρη
Θεατρικά Νέα
Ο Ημιυπαίθριος: Η κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Coronet και καλεί σε ακρόαση για δύο ρόλους
Θεατρικά Νέα
Φθινόπωρο στο Θέατρο Τέχνης: Οι παραστάσεις που ανοίγουν τη σεζόν 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Όπερα, θέατρο, συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις: Όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-2027 στο Θέατρο Ολύμπια
Εκδηλώσεις
Θέατρο Βέμπο: Η νέα καλλιτεχνική σεζόν ανήκει στο μιούζικαλ