MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Εναλλακτικές” Απόκριες για παιδιά στην πόλη

Αυτές τις Απόκριες επιλέγουμε να τις γιορτάσουμε διαφορετικά! Εκτός από τα αποκριάτικα πάρτυ που έχουμε βαρεθεί να πηγαίνουμε με τα παιδιά μας, ανήψια, βαφτιστήρια, υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μας βάζουν στο κλίμα των Αποκριών μέσα από εκπαιδευτικές αλλά και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Μουσείο Ηρακλειδών
apokries sto mouseio iraklidon 2017

Ήρθε η χρονιά του Πετεινού και το Μουσείο Ηρακλειδών τη γιορτάζει με ένα μοναδικό παιδικό εργαστήριο που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον πολιτισμό της μακρινής Κίνας. Τα παιδιά θα χωριστούν σε δύο ομάδες (5-7 ετών και 8 ετών και άνω) και η πρώτη ομάδα θα μάθει για την ξακουστή «όπερα του Πεκίνου», ενώ η δεύτερη για τους φοβερούς «κινέζικους Δράκους». Το πρόγραμμα και για τις δύο ομάδες, χωρίζεται σε δύο μέρη, εικαστικό εργαστήριο και εργαστήριο αφήγησης ιστορίας, με διάρκεια μίας ώρας.

Κόστος συμμετοχής: 15€
Πότε; Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 16.00
Πού; Ηρακλειδών 16, Αθήνα

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
apokries sto kpisn 2017

Με αφορμή τις Απόκριες, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών φτιάχνουν υπέροχα κοστούμια από χαρτί και τα διακοσμούν με μοτίβα, σχέδια, κολλάζ και ό,τι άλλο φανταστούν! Κι αφού ξεδιπλώσουν, κόψουν, κολλήσουν και ζωγραφίσουν πάνω στο χαρτί, στη συνέχεια μπορούν να ντυθούν με τα χειροποίητα κοστούμια τους. Με απλά υλικά δημιουργούμε ρούχα πολύχρωμα ή λιτά, αστεία ή σοβαρά, εμπνευσμένα από ιστορίες ή από τη φαντασία μας, και ο καθένας μας γίνεται ο μαγικός ράφτης που θα ντύσει τον δικό του ευφάνταστο κόσμο!

Κόστος συμμετοχής: δωρεάν
Πότε; Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11.30-13.30
Πού; Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
apokries sto megaro gia paidia 2017

Τις φετινές Απόκριες, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα «Καρναβάλι ζώων και άλλων φανταστικών πλασμάτων», την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί. Οι ευφυείς και χιουμοριστικές μελωδίες του Σαιν-Σανς και του Ντυκά θα πλημμυρίσουν την Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης προκαλώντας το ακροατήριο να ταξιδέψει στη σφαίρα της φαντασίας και να γιορτάσει με μουσικές μεταμφιέσεις. Στο πρόγραμμα, το «Καρναβάλι των ζώων», ο «Μακάβριος χορός» του Καμίγ Σαιν-Σανς και ο «Μαθητευόμενος μάγος» του Πωλ Ντυκά. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο ηθοποιός Φάνης Μουρατίδης.

Κόστος συμμετοχής: Γενική είσοδος: 14€, Φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8€
Πότε; Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 11.30
Πού; Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Μουσείο Πειραμάτων
apokries sto mouseio peiramaton 2017

Ο τρελοεπιστήμονας έφερε στο εργαστήριο αντικείμενα της αποκριάς, γιατί περιμένει μικρούς και μεγάλους σε ένα επιστημονικό αποκριάτικο εργαστήριο! Τι μπορούμε άραγε να μάθουμε με τα αντικείμενα της Αποκριάς; Πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, μπαλόνια που φουσκώνουν μόνα τους, οχήματα που κινούνται με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, χαρτοπόλεμος και άλλα αντικείμενα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη συγκεκριμένη γιορτή αξιοποιούνται σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πειράματα στο εργαστήρι με τίτλο «Οι απόκριες του τρελοεπιστήμονα»!

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους
Πότε; Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, 10:30-12:00 και 12:30-14:00
Πού; Συβρισσαρίου 6, Καισαριανή

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
apokries sto mouseio sxolikis zois ki ekpaideusis 2017

Ξαφνικά ο μικρός Φλεβάρης απογοητεύτηκε και στεναχωρήθηκε γιατί συνειδητοποίησε ότι είχε μόνο 28 ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα έντεκα αδέρφια του τριάντα ή τριανταμία μέρες. Έτσι αποφάσισε να φύγει. Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς αυτόν; Δεν θα ανθίσουν οι αμυγδαλιές φέτος; Δεν θα χαρούμε τις Αλκυονίδες ημέρες; Δεν θα ντυθούμε μασκαράδες, ούτε θα χορέψουμε στους ρυθμούς του Καρναβαλιού; Ένα αποκριάτικο μασκέ εργαστήρι με δημιουργικές κατασκευές, τραγούδι και χορό.

Κόστος συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια). Συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Πότε; Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 στις 12.00
Πού; Τριπόδων 23, Πλάκα

Μουσείο Παιδικής Τέχνης
apokries sto mouseio ellinikis paidikis texnis 2017

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 5 έως 14 ετών. Εκεί, με αφορμή τις Απόκριες, τα παιδιά, με τη βοήθεια της ιστορικού Τέχνης και εικαστικού Λύντιας Πετροπούλου, εμπνέονται από τον «Αρλεκίνο» του Πάμπλο Πικάσο και χρησιμοποιούν χαρτόνια, χρώματα, σερπαντίνες και κομφετί για να φτιάξουν το δικό τους βασιλιά της Αποκριάς.

Πότε; Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017
Πού; Κόδρου 9, Πλάκα

Ελληνικός Κόσμος
apokries ston elliniko kosmo 2017

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου όλη η οικογένεια συμμετέχει στο καρναβαλικό κυνήγι θησαυρού που θα πραγματοποιηθεί στον Ελληνικό Κόσμο. Ο στόχος είναι ιερός! Πρέπει να φιλοτεχνηθεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, γιατί μόνο τότε θα ξεκινήσει η μουσική, ο χορός και το ξεφάντωμα. Όμως τα σύνεργα που είναι απαραίτητα για να στηθεί έχουν εξαφανιστεί!Εντολές, γρίφοι και αινίγματα θα οδηγήσουν στις μυστικές κρυψώνες. Με καλή συνεργασία, κέφι και δημιουργική διάθεση ο βασιλιάς καρνάβαλος θα κάνει την εμφάνισή του στον Ελληνικό Κόσμο.

Κόστος συμμετοχής:
8,50€
Πότε; Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 10.30 και 12.30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
Πού; Πειραιώς 254, Αθήνα

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
apokries sto mouseio fusikis istorias 2017

Φέτος τις αποκριές, οι μικροί μας φίλοι, καλούνται να φορέσουν μια μάσκα, ένα καπέλο ή την στολή τους, με σκοπό να ζήσουν συναρπαστικές περιπέτειες στον κόσμο της Άγριας Δύσης. Παρέα με καουμπόηδες και σερίφηδες, Ινδιάνους και μάγους της φυλής, θα λάβουν μέρος στο αθλητικό Rodeo, θα χορέψουν τον χορό της βροχής και θα δημιουργήσουν στο αποκριάτικο εργαστήρι. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να βάψουν τα πρόσωπά τους με face-painting, με τη βοήθεια των ειδικών και να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό καλύτερης αμφίεσης. 

Κόστος συμμετοχής: 6€ από 2 ετών και πάνω
Πότε;
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου από τις 10.00 έως τις 16.00
Πού;
Όθωνος 100, Κηφισιά (είσοδος  από Κέντρο ΓΑΙΑ)

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b