MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 1-11 Φεβρουαρίου

Παραδοσιακά ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας των προσφορών. Και όχι μόνο για τα είδη έντυσης και υπόδυσης, αλλά και για βιβλία.Όλγα Σελλά

author-image Όλγα Σελλά
Ετσι, σίγουρα μια «Βόλτα στην πόλη» μπορεί να είναι αυτόν τον μήνα ένα πέρασμα από τα βιβλιοπωλεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (στην οδό Αμερικής και στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη), όπου οι βιβλιόφιλοι, σ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, μπορούν να αγοράσουν σε ειδικές τιμές προσφοράς (από 30-50%) όλες τις εκδόσεις του ΜΙΕΤ αλλά και τις εξαιρετικά αξιόλογες και δυσεύρετες εκδόσεις άλλων ιδρυμάτων και οργανισμών.

Πραγματικά αξίζει τον κόπο αυτή η βόλτα είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη, γιατί «οι βιβλιόφιλοι και όλοι οι φιλομαθείς αναγνώστες μπορούν να αποκτήσουν σπουδαία έργα και τίτλους-κοσμήματα της παγκόσμιας και της εγχώριας πνευματικής παραγωγής σε προσιτές τιμές. Μπορούν να επιλέξουν τα βιβλία που προτιμούν από μια μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων και μεταφρασμένων μελετών, οι οποίες καλύπτουν θεματικά ολόκληρο σχεδόν το φάσμα των επιστημών του ανθρώπου (ιστορία, αρχαιολογία, φιλοσοφία, κλασική, βυζαντινή και νεότερη φιλολογία, γλωσσολογία, ιστορία των επιστημών, τέχνη κλπ.)».

books bazaar metaixmio 2017
Εν τω μεταξύ, οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» ξεκινούν από 1-16 Φεβρουαρίου ένα εξαιρετικά δελεαστικό bazaar των εκδόσεων που ήδη έχουν κυκλοφορήσει, σε τιμές που ξεκινούν από 1 ευρώ. Στον Πολυχώρο των εκδόσεων «Μεταίχμιο» (Ιπποκράτους 118, Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και τα Σάββατα από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι). Λογοτεχνία, ελληνική και ξένη, κλασικά έργα, αστυνομικά μυθιστορήματα, δοκίμια, αναλύσεις, χρονικά, μαρτυρίες, αλλά και βιβλία για παιδιά και εφήβους.

Κατά τα άλλα, τον ήσυχο μήνα Φεβρουάριο (από εκδοτικής πλευράς μιλώντας), οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σε διάφορα σημεία, χώρους και βιβλιοπωλεία. Και ανάμεσά τους υπάρχουν βραδιές μνήμης και αφιερώματα για παρόντες ή απόντες δημιουργούς. Σας τις παρουσιάζουμε:

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

  • Βραδιά μνήμης του ποιητή Γιάννη Κοντού (που έφυγε από τη ζωή στις 21 Ιανουαρίου 2015) διοργανώνεται στο χώρο των εκδόσεων «Εν Πλω» (Εμπορικό Κέντρο Atrium, Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα), στις 7 το απόγευμα. Θα μιλήσουν οι ποιητές Γιώργος Μαρκόπουλος και Κώστας Παπαγεωργίου και ο υπεύθυνος του αρχείου του Γιάννη Κοντού, ποιητής Δημήτρης Κοσμόπουλος.
  • Το βιβλίο που επιμελήθηκαν οι Θανάσης Δ. Σφήκας, Λουκιανός Ι. Χασιώτης και Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης με τίτλο «Δρόμοι του Δεκεμβρίου» (εκδ. Επίκεντρο) παρουσιάζεται στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων) στις 7 το απόγευμα. Θα μιλήσουν οι Φίλιππος Κάραμποτ, Σωτήρης Ριζάς, Λουκιανός Χασιώτης, Ευάνθης Χατζηβασιλείου. Συντονίζει ο εκδότης Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
  • Το βιβλίο της Ευγενίας Μπογιάνου «Μόνο ο αέρας ακουγόταν» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο χώρο του βιβλιοπωλείου Booktalks (Αρτέμιδος 47 και Αγ. Αλεξάνδρου 58, Παλ. Φάληρο). Θα το παρουσιάσουν ο συγγραφέας Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής και ο δημοσιογράφος Νίκος Κουρμουλής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ολγα Δαμάνη.
biblia stin poli 1 8 feb 2017 2

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

  • Εκδήλωση για το βιβλίο του Γ. Μ. Σηφάκη «Ζητήματα ποιητικής, φιλολογίας και λαογραφίας» διοργανώνετα στο Polis Art Cafe στις 7.30 το βράδυ. Θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αλέξης Πολίτης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας.
  • Το βιβλίο του Οκτάβιου Μερλιέ «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, η ζωή και το έργο του» (εκδ. Δόμος) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Εν Πλω» (Εμπορικό Κέντρο Atrium, Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Αθήνα), στις 7 το απόγευμα. Θα μιλήσουν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Χριστοδούλου, ο μεταφραστής του βιβλίου Διονύσιος Αλικανιώτης και ο εκδότης Δημήτρης Μαυρόπουλος.
  • Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τις (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ανθολόγηση ποιημάτων της Αμερικανίδας ποιήτριας Elizabeth Bishop στην έκδοση που κυκλοφορεί με επιμέλεια, μετάφραση και επίμετρο του συγγραφέα, ποιητή και μεταφραστή Γιώργου Παναγιωτίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
  • Αφιερωμένη στον κουβανό συγγραφέα Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες είναι η εκδήλωση που πραγματοποείται στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο (Λ. Συγγρού 106, ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ), σιτς 7.30 το απόγευμα, με διοργανωτή τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Οι συγγραφείς-κριτικοί λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής και Διονύσης Μαρίνος, και η μεταφράστρια των βιβλίων του Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη συζητούν για τον Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες, τη λογοτεχνία και την Κούβα, με αφορμή το τελευταίο του μυθιστόρημα «Βρόμικη σάρκα» και τον «Βασιλιά της Αβάνας», που μεταφέρθηκε πρόσφατα στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Agusti Villaronga. Η εκδήλωση πραγματοποιείται, με την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες, στο πλαίσιο του Adaptation Festival «Η λογοτεχνία στον κινηματογράφο», που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2017 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.
  • Το βιβλίο της Ελενας Χουζούρη «Ο θείος Αβράαμ μένει πάντα εδώ» (εκδ. Πατάκης) παρουσιάζεται στον «Ιανό» της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7) στις 7 το απόγευμα. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν η ιστορικός Ρένα Μόλχο και η ιστορικός Μαρία Γαβαλά.
biblia stin poli 1 8 feb 2017 3
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

  • Οι εκδόσεις «Καστανιώτης» διοργανώνουν εκδήλωση για το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου «Μετά φόβου» στο βιβλιοπωλείo Monogram (Λεωφ. Δημοκρατίας 47, Μελίσσια), στις 7 το απόγευμα. Η συγγραφεάς θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου της.
  • Συζήτηση με τη Ρέα Γαλανάκη με αφορμή τη γαλλική έκδοση του μυθιστορήματος «Η Ακρα Ταπείνωση» (εκδ. Καστανιώτης). Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι Loïc Marcou, μεταφραστής της γαλλικής έκδοσης, δρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας, μεταφραστής και δημοσιογράφος. Η παρουσίαση θα γίνει αποκλειστικά στα γαλλικά, χωρίς μετάφραση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Lexikopoleio, Στασινού 23, Παγκράτι (πλατεία Προσκόπων) στις 7.30 το βράδυ.
biblia stin poli 1 8 feb 2017 4
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

  • Η Αρχείων Τάξις, προσκαλεί, στις 2 το μεσημέρι, στον «Ιανό» (Σταδίου 24) στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας διάσωσης αρχειακού και άλλου πολιτιστικού υλικού Archive Alert. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Γάσιας, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Λούκος, Βασίλης Πουλόπουλος.

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

  • Οι εκδόσεις Ασίνη σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ζηνοβίας Λαλιούτη «Ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα 1947-1989», που θα γίνει στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου), τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στις 8 το βράδυ.Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιάννης Βούλγαρης, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δέσποινα Παπαδημητρίου-Zώτου, αν. καθηγήτρια Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ιωάννα Λαλιώτου, αν.καθηγήτρια Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βασιλική Γεωργιάδου, αν. καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • Το βιβλίο των Στέλλας Λαδή και Βασιλικής Νταλάκου «Ανάλυση Δημόσιας Οικονομικής» (εκδ. Παπαζήση) παρουσιάζεται στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Νικηφόρος Διαμαντούρος, (ακαδημαικός και Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής 2003-2013), Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Σίσσυ Αλωνιστιώτου.
  • Οι εκδόσεις «Μελάνι» παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Χρήστου ΤσιάμηΕρωτικά ηρωικά», στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12) στις 7.30 το απόγευμα. Η συγγραφέας και κριτικός Ελενα Χουζούρη θα συζητήσει με τον ποιητή για το βιβλίο και την ποίηση. Ποιήματα θα διαβάσοι η ηθοποιός Φιόνα Γεωργιάδη και ο ποιητής.
biblia stin poli 1 8 feb 2017 5

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

  • Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» διοργανώνουν μια συζήτηση με αφορμή το εμβληματικό βιβλίο του Guy Debord «Η κοινωνία του θεάματος» που παραμένει επίκαιρο μισό αιώνα μετά την πρώτη έκδοσή του, στις 8 μ.μ. στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Θα μιλήσουν ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους, ο συγγραφέας-μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοροπούλης.
  • Στα Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24) παρουσιάζεται το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου «Η συχνότητα του θανάτου» (εκδ. Μεταίχμιο) στις 7 το βράδυ. Θα μιλήσουν ο αξιωματικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της ζωής και προσωπικής ελευθερίας, Γιώργος Αποστόλου και η δημοσιογράφος Εύα Κουσιοπούλου.
  • Παρουσίαση της σειράς «Μικρές Εισαγωγές» (εκδ. Παπαδόπουλος) πραγματοποιείται στο Public Cafe του Συντάγματος στις 8 το βράδυ. Για το βιβλίο του Κωνσταντίνου Φίλη, «Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια» θα μιλήσουν οι: Μπάμπης Παπαδημητρίου (Δημοσιογράφος, διευθυντής της σειράς Μικρές Εισαγωγές), Εμμανουέλα Δούση (Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας του βιβλίου “Κλιματική αλλαγή”), Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης (Διεθνολόγος, Διευθυντής Ερευνών ΙΔΙΣ, συγγραφέας του βιβλίου “Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια”), Αριστείδης Χατζής (Αν. Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών ΕΚΠΑ, συγγραφέας του βιβλίου “Φιλελευθερισμός”).
biblia stin poli 1 8 feb 2017 7

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

  • Τιμητική εκδήλωση για τη συγγραφέα Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου, με αφορμή και τη νέα έκδοση του βιβλίου της «Πήραν την Πόλη πήραν την…» (εκδ. Πατάκης) πραγματοποιείται στον «Ιανό» (Σταδίου 24) στις 8.30 το βράδυ. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου.
  • Το βιβλίο του Στάθη Ν. Καλύβα «Πού είμαστε και πού πάμε; Διατρέχοντας την κρίση (2009-2016) και ατενίζοντας το μέλλον» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο Public του Συντάγματος, στον 5ο όροφο, στις 9 το βράδυ. Θα μιλήσουν ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος διευθυντής περιεχομένου του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις, η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής επικρατείας της ΝΔ,τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, δικηγόρος, ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας-αρχισυντάκτης του περιοδικού ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ, και ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου.
  • Ημερίδα για φιλολόγους διοργανώνουν οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» με αφορμή τη διασκευή της Οδύσσειας από τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, στις 7 το βράδυ, στο Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118). Η Αγάθη Γεωργιάδου, Ph.D., Επίτ. Σχολική Σύμβουλος, και η Άννα Αβεντισιάν-Παγοροπούλου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναζητούν και συζητούν με τους εκπαιδευτικούς το πώς αυτό το βιβλίο συνιστά ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια τους και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στην τάξη. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
  • Το βιβλίο της Κατερίνας Οικονομάκου «Ο τραγουδιστής του Αουσβιτς Εστρόγκο Ναχάμα» (εκδ. Καπόν) παρουσιάζεται στις 7.30 το βράδυ στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ (Πλουράρχου 22, Κολωνάκι). Θα μιλήσουν η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά και ο δημοσιογράφος Περικλής Δημητρολόπουλος.
biblia stin poli 1 8 feb 2017 8

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

  • Στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Εν Πλω» (Κέντρο Atrium, Χαριλάου Τρικούπη 6-10) ξεκινά κύκλος σεμιναρίων με θέμα «Το βιβλίο στην ψηφιακή εποχή: Δυνατότητες, προοπτικές και απώλειες». Τα σεμινάρια θα φιλοξενούνται κάθε Πέμπτη του Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. Αυτή την Πέμπτη ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και δημοσιογράφος, Νίκος Μπακουνάκης, θα συζητήσει με θέμα «Το υλικό και το άυλο βιβλίο στην ψηφιακή εποχή». Ακολουθούν στις 16/2 ο Κωνσταντίνος Στάικος (αρχιτέκτονας και ιστορικός του βιβλίου) με θέμα «Γνώση και βιβλιοθήκες στην εποχή του Διαδικτύου» και τα σεμινάρια του Φεβορυαρίου ολοκληρώνει, στις 23/2 ο αθρογράφος και υπεύθυνος της ιστοσελίδας www.eAnagnostis.gr, Μιχάλης Καλαμαράς με θέμα «Προνόμια του ηλεκτρονικού βιβλίου στην ανάγνωση». Πληροφορίες για το κόστος συμμετοχής στο 211 11 98 900-1.
  • GR80S / Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη – Μυθιστόρημα στο εργαστήριο: Κοινωνικές εικόνες μέσα από τον καύσωνα του 1987. Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της ιστορικής, πολιτισμικής και αναβιωτικής έκθεσης GR80S / Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη η συγγραφέας Πέλα Σουλτάτου θα παρουσιάσει το εν εξελίξει μυθιστόρημά της με τίτλο εργασίας “Η εργατική τάξη πάει διακοπές”. Με την Πέλα Σουλτάτου θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης. Θα διαβαστούν αποσπάσματα και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η είσοδος στις παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνεται με την επίδειξη του εισιτηρίου της έκθεσης ή του πάσου πολλαπλών επισκέψεων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, Innovathens, Αεριοφυλάκιο 2, Πειραιώς 100, από τις 6 ως τις 8 το βράδυ.
  • Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέκου Καλαφάτη “Τα Βήματα 1974-2004”, (εκδ. Μεταίχμιο) στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Σταδίου 24, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός, ο Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η Βιβή Βασάλα, Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος.
  • Το βιβλίο του Κώστα Ακρίβου «Τελευταία νέα από την Ιθάκη» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επίκεντρον» (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι) στις 8 το βράδυ. Ο Κώστας Ακρίβος θα συνομιλήσει με τον φιλόλογο και κριτικό βιβλίου, Αριστοτέλη Σαΐνη.
  • Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς μετέφρασε την ομηρική «Οδύσσεια» και παρουσιάζει τη διαδρομή αυτής της δουλειάς στον «Ιανό» Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7), στις 7 το απόγευμα. Θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο ο εκδότης του περιοδικόυ «Παρέμβαση» και συγγραφέας, Βασίλης Καραγιάνης, ο ποιητής και κριτικός Θανάσης Μαρκόπουλος και ο Μιχάλης Γκανάς.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

  • Στο βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο (Ρήγα Φεραίου 25, Ηλιούπολη) θα βρίσκεται στις 8.30 το βράδυ η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ για να συζητήσει με τους αναγνώστες της με αφορμή την έκδοση του νέου της βιβλίου «Της μοναξιάς διπρόσωποι μονόλογοι» (εκδ. Καστανιώτης).
  • Το περιοδικό ΦΡΜΚ γιορτάζει το 8ο τεύχος του με θέμα “Ποίηση και γνώση” παρουσιάζοντας μια μικτή παράσταση, με την συμμετοχή 18σύγχρονων Ελλήνων ποιητών. Στις 8.30 μ.μ. στο «Ρομάντσο», (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια).
  • Το βιβλίο του Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου «Λέρος – Μια ζωντανή αμφισβήτηση της κλασικής Ψυχιατρικής» (εκδ. Αγρα) παρουσιάζεται στις 7 το απόγευμα στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 136, Αθήνα). Θα μιλήσουν Κώστας Μπαϊρακτάρης, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας ΑΠΘ, Γιάννης Λουκάς, Διευθυντής Ψυχίατρος ΚΘ Λέρου, Κατερίνα Μάτσα, ψυχίατρος, τ. επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών Ψ.Ν.Α. – 18 ΑΝΩ και εκδότρια του περιοδικού “Τετράδια Ψυχιατρικής” και ο συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν αποσπάσματα από τρεις ταινίες για το ΚΘ Λέρου:
    • 15λεπτο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Gabriele Palmieri, “Leros, il sole e la luna” (1995) με την μαρτυρία νοσηλεύτριας στο ΚΘ Λέρου
    • 20λεπτο απόσπασμα ταινίας με εικόνες από την ιστορία των μεταπολεμικών διαδοχικών εγκλεισμών στη Λέρο
    • 30λεπτο απόσπασμα από το βρετανικό ντοκιμαντέρ της Jane Gabriel “Leros – The Transformation” .

  • To νέο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου «Φαρμακείον Εκστρατείας» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο χώρο του βιβλιοπωλείου Monogram (Υμηττού 17, Χολαργός) στις 7 το απόγευμα. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό του και θα υπογράψει αντίτυπα.

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

  • Το νέο βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα – Η “αγαπώ” και το δημιουργικό σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών» (εκδ. Αγρα) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού) στις 7 το απόγευμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Διονύσης Καψάλης, συγγραφέας, Σπύρος Μοσχονάς, αναπληρωτής καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιράντα Τερζοπούλου, εθνολόγος – λαογράφος, Παντελής Χρ. Μπουκάλας, δάσκαλος.

Βρείτε όλα τα βιβλία στις καλύτερες τιμές εδώ

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b