MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

8 πρωτότυπες ιδέες για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών κι όλοι θέλουμε να στολίσουμε το πιο όμορφο δέντρο και γιατί όχι, το πιο ιδιάιτερο. Έχετε στερέψει όμως από ιδέες και δεν θέλετε να χαλάσετε κι ένα σωρό χρήματα, σωστά; Αν είστε καλλιτεχνική φύση το παρακάτω άρθρο σας αφορά! Συγκεντρώσαμε τα πιο εντυπωσιακά “εναλλακτικά” χριστουγεννιάτικα δέντρα, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, για να ενθουσιάσετε τους αγαπημένους σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

1. “Αφίσα δέντρο”
christmas tree idea1 
Δοκιμάστε μια υπερ-μεγέθους αφίσα με ζωγραφισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κατάλληλο για φοιτητικά σπίτια ή για τα υπνοδωμάτια των παιδιών.
Tip! Εάν δεν θέλετε να μπείτε καθόλου σε έξοδα, βάλτε όλη σας τη φαντασία και ζωγραφίστε το μόνοι σας.

2. “Αιωρούμενο δέντρο”
christmas tree idea2 
Μια πολύ ιδιαίτερη και σύγχρονη εκδοχή χριστογεννιάτικου δέντρου, που φτιάχνεται πολύ εύκολα, απλά με μερικά κομμάτια ξύλου, σχοινί και στολίδια της αρεσκείας σας.

3. “Ξύλινο δέντρο”
christmas tree idea4

Είναι η νέα τάση – δέντρα από κομμάτια ξύλου! Μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα διακόσμησης και ειδών σπιτιού, αλλά γιατί να μην δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας; 
Tip! Χρησιμοποιήστε ένα χοντρό κομμάτι ξύλου για βάση και στη συνέχεια καρφώστε ανορθόδοξα το ένα ξύλο πάνω στο άλλο, για να μοιάζει με δέντρο. Στολίστε με ρεσό για τα ρομαντικά χριστουγεννιάτικα βράδια σας.

4. “Δέντρο ευχών”
christmas tree idea3  
Έχετε ένα κάρο χριστουγεννιάτικες κάρτες και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε; Χρησιμοποιήστε τις έξυπνα, τοποθετώντας τις κάρτες σας σε έναν τοίχο, σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Tip! Χρησιμοποιήστε κόλλα τοίχου για να κολλήσετε τα χαρτιά στον τοίχο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσθέσετε στη συλλογή σας κι άλλες κάρτες, βλέποντας κυριολεκτικά το δέντρο σας να μεγαλώνει!

5. Δέντρο από εφημερίδες
christmas tree idea5 
Ένα πολύ ευφάνταστο δέντρο από εφημερίδες και χρυσό σπρέι, που φαντάζει δύσκολο, αλλά δεν είναι. 
Tip! Θα χρειαστείτε ένα κοντάρι σκούπας ή ένα μακρόστενο ξύλο, μία γλάστρα με χώμα (για στήριγμα), χαρτιά εφημερίδας, κόλλα και σπρέι σε όποιο χρώμα σας αρέσει. Τυλίγετε τις εφημερίδες σε σχήμα χωνιού και τις κολλάτε πάνω στο ξύλο με δυνατή κόλλα, συνεχίζετε περιμετρικά και ύστερα κολλάτε τα υπόλοιπα χαρτιά σχηματίζοντας ένα δέντρο. Για την τελευταία πινελιά, ψεκάζετε με σπρέι και στερεώνετε το χριστουγεννιάτικο αστέρι.

6. “Δισδιάστατο δέντρο”
christmas tree idea6 
Όλοι έχουμε μαζέψει ξύλα από τη θάλασσα το καλοκαίρι για να τα χρησιμοποιήσουμε κάποια στιγμή στη διακόσμηση του σπιτιού. Μία από τις πολλές χρήσεις που μπορούμε να φανταστούμε είναι και η παραπάνω.
Tip! Λίγος σπάγκος, μία σειρά φωτάκια και λίγα κουκουνάρια μπορούν να συνθέσουν το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δεντράκι στο τοίχο σας. 

7. “Δέντρο σκάλα”
christmas tree idea7 
Ποιος θα το φανταζόταν, ότι μία σκάλα εκτός από το να μας βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, θα μπορούσε να μας στολίσει και το σπίτι!
Tip! Διαλέξτε την πιο ψηλή σκάλα που έχετε, τυλίξτε γύρω της φωτάκια και κρεμάστε από την κορυφή μπάλες και στολίδια με μία πετονιά. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

8. “Δέντρο βιβλιοφάγων”
christmas tree idea8 
Εντάξει! οι στοίβες από τα βιβλία του δημοτικού στα ράφια της αποθήκης και οι κατασκονισμένς εγκυκλοπαίδιες της βιβλιοθήκης, θα χρησιμέυσουν και κάπου σωστά!
Tip! Διαλέξτε τα μεγαλύτερα και πιο χοντρά βιβλία για τη βάση και συνεχίστε περιμετρικά με τα μικρότερα. Τα φωτάκια φυσικά δεν μπορούν να λείπουν, για να δώσουν τη λάμψη και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Αυτές ήταν κάποιες από τις ιδέες που μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος για μπει σε χριστουγεννιάτικο mood, όχι μόνο λόγω κρίσης αλλά γιατί η φαντασία και η δημιουργικότητα ξεπερνούν κάθε τι αγοραστό!

#X-MAS PHOTOS! Αν έχετε κι εσείς κάποια ξεχωριστή ιδέα για το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο, περιμένουμε τις φωτογραφίες σας στο [email protected] για να αναρτηθούν σε ένα μοναδικό αφιέρωμα.

Περισσότερα από XMAS
VIMA_WEB3b