MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στην πόλη: Η ατζέντα των εκδηλώσεων για το βιβλίο την εβδομάδα 12-18/12

Ισως είναι η εβδομάδα με τις περισσότερες εκδηλώσεις βιβλίων σε όλη τη χρονιά. Αφού είναι οι μέρες που κυκλοφορούν οι περισσότεροι τίτλοι. Οι επιλογές πολλές λοιπόν. Ισως μια επίσκεψη σε μια εκδήλωση να καθοδηγήσει την επιλογή σας, να βοηθήσει στο τι θα διαλέξετε. Ετσι κι αλλιώς είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να κάνετε μετά και τα ψώνια σας στα βιβλιοπωλεία που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις, αλλά και στους γιορτινά στολισμένους δρόμους.Όλγα Σελλά

author-image Όλγα Σελλά

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

  • Στα Public του Συντάγματος, η Αγγελική Νικολούλη υπογράφει για τους αναγνώστες της το νέο της μυθιστόρημα «Ερωτας φονιάς» (εκδ. Καστανιώτης). Στις 6.30μ.μ.
  • Στον ίδιο χώρο, στα Public της πλατείας Συντάγματος, στις 9 το βράδυ, ο Γιάννης Ξανθούλης θα γιορτάσει τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του επιτυχημένου του βιβλίου «Την Κυριακή έχουμε γάμο» (εκδ. Διόπτρα) και υπόσχεται να φανερώσει και τις άλλες ιδιαίτερες διαστάσεις του βιβλίου.
  • Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου) θα βρεθεί μια ξεχωριστή παρέα: ο Τίτος Πατρίκιος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Μάριος Ποντίκας, ο κριτικός κινηματογράφου Ανδρέας Τύρος και ο σκηνοθέτης Μάνος Ευστρατιάδης. Ολοι αυτοί θα μιλήσουν, στις 8μ.μ., για το βιβλίο του σκηνοθέτη Κώστα Βρεττάκου «Ασκήσεις περιέργειας» (εκδ. Ποταμός). Την εκδήλωση θα συντονίσει καθηγήτρια Μαρία Κομνηνού και αποσπάσματα θα διαβάσει η Αλίκη Καγιαλόγλου.
  • Στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής του Β. & Μ. Θεοχαράκη (Μέρλιν 1, Αθήνα) παρουσιάζεται το βιβλίο του Χρήστου Λόλα «Ελληνες και Πέρσες – Βίοι παράλληλοι – Οδοιπορικό στο σύγχρονο Ιράν» (εκδ. Πεδίο). Θα μιλήσουν οι M. M. Shabestari Mochtasami, Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα, Dr A. M. Helmi, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ευάγγελος Βενέτης, δρ. ιρανικών σπουδών (ΕΛΙΑΜΕΠ), Σωτήριος Πράπας, καρδιοχειρουργός, Παναγιώτης Βαλαβάνης, Καθηγητής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ, Αλέκος Παπαδόπουλος, πρώην υπουργός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής. Στις 6μ.μ.
  • Στον πολυχώρο των εκδόσεων «Μεταίχμιο» (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) παρουσιάζεται η βιογραφία που έγραψε ο Ιάν Κέρσοου για τον Χίτλερ. Ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος και ο ιστορικός Βαγγέλης Τζούκας θα συζητήσουν με θέμα «Χωρίς τον Χίλτερ η Ιστορία δεν θα ήταν η ίδια». Στις 8μ.μ.

Θεσσαλονίκη

  • Στον «Ιανό» της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7) θα βρίσκεται, στις 7μ.μ., ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης για να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα «Το κλαρινέτο» (εκδ. Μεταίχμιο).
  • Το βιβλίο της Μέλισσας Στοΐλη «Και διηγώντας τα… να τρως» (εκδ. Κίχλη) παρουσιάζεται στον πολυχώρο Ergon-Agora (Παύλου Μελά 42, Θεσσαλονίκη), στις 7μ.μ. Θα μιλήσουν ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας, ο δημοσιογράφος Αρης Δημοκίδης, και ο δημοσιογράφους και παρουσιαστής Κώστας Ζαφειράκης. Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαγδαληνή Μπεκρή και Γιάννης Παρασκευόπουλος.
books 10

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

  • Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Χίλντας Παπαδημητρίου «Η συχνότητα του θανάτου» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) στις 7.30μ.μ. Θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί Θάλεια Καραμολέγκου και Γιώργος Μουχταρίδης. Θα ακολουθήσει μουσικό live με την Εύα Χασαπίδου – Watson και robert Sin.
  • Tο μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη «Ο έβδομος ελέφαντας» (εκδ. Καστανιώτης) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Σπόρος» στην Κηφισιά (Δροσίνη 7), στις 6.30μ.μ. Με τον συγγραφέα θα συζητήσει ο επίσης συγγραφέας Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης.
  • Το πεζογράφημα του Φώτη Βλαστού «Η ανατομία του κύματος» (εκδ. Μικρή Αρκτος) παρουσιάζεται στις 8.30μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24). Θα μιλήσουν: ο εκδότης της «Μικρής Αρκτου» Παρασκευάς Καρασούλος, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος και ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης. Με το βιβλίο θα συνομιλήσουν το video-art του εικαστικού Πέτρου Τουλούδη και οι νότες του Τάκη Φαραζή στο πιάνο.

Θεσσαλονίκη

  • Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11) παρουσιάζεται το βιβλίο του Σταύρου Ζουμπουλάκη «Ο στεναγμός των πενήτων – Δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη» (εκδ. ΜΙΕΤ και Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης). Θα μιλήσουν οι αναπληρωτές καθηγητές στο ΑΠΘ Λάμπρος Βαρελάς και Γιώργος Ζωγραφίδης, ο συγγραφέας Ηλίας Παπαμόσχος και ο συγγραφέας του βιβλίου. Στις 8μ.μ.
books 11

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

  • Ο δημοφιλής συγγραφέας Τζόναθαν Κόου βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα και στις 7 το βράδυ της Τετάρτης θα είναι στον κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101) για να συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου. Τα βιβλία του Τζόναθαν Κόου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Πόλις».
  • Συζήτηση για την ποίηση του Ανδρέα Εμπειρίκου θα έχουν στις 7μ.μ. στα Public του Συντάγματος ο ποιητής, μεταφραστής και διευθυντής του περιοδικού «Ποιητική» Χάρης Βλαβιανός με τον ιστορικό και γιο του ποιητή, Λεωνίδα Εμπειρίκο.
  • Στα Public, λίγο αργότερα, στις 9 το βράδυ, ο Αύγουστος Κορτώ θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο «Μικρό χρονικό τρέλας» (εκδ. Πατάκης).
  • Με τη συγγραφέα Αθηνά Κακούρη συνομιλεί στο καφέ του «Ιανού» (Σταδίου 24), ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Στις 8.30 το βράδυ.
  • Στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310) θα βρίσκεται ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης για να μιλήσει για το νέο του βιβλίο, «Το κλαρινέτο» (εκδ. Μεταίχμιο) και να υπογράψει αντίτυπα στους αναγνώστες του. Στις 7μ.μ.
  • Στην Αθήνα, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων) παρουσιάζεται στις 7μ.μ., το βιβλίου του Σταύρου Κωνσταντινίδη «Ο έρωτας στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ». Θα μιλήσουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Πέπη Ραγκούση, Πέτρος Τατσόπουλος, Σώτη Τριανταφύλλου.

Θεσσαλονίκη

  • Το βιβλίο του Ανδρέα Πανταζόπουλου «Ο αριστερός εθνικολαϊκισμός – Από την αντιπολίτευση στην εξουσία» (εκδ. Επίκεντρο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Μαλλιάρης Παιδεία» (Δημ. Γούναρη 39, Καμάρα, Θεσσαλονίκη), στις 7 το βράδυ. Θα μιλήσουν οι Πέτρος Μαρτινίδης, Νικόλας Σεβαστάκης, Θόδωρος Χατζηπαντελής, και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος.

books 12
Τζόναθαν Κόου, Αύγουστος Κορτώ, Αθηνά Κακούρη

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

  • Το αστυνομικό μυθιστόρημα του Αντώνη Γκόλτσου «Η αφιέρωση» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Περιπλανήσεις» (Μάρκου Μουσούρου 22, Μετς) στις 8.30 το βράδυ. Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη και η συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη.
  • Συνάντηση με τον συγγραφέα Μισέλ Φάις με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου «Lady Cortisol» (εκδ. Πατάκης) πραγματοποιείται στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Θα μιλήσουν και θα συνομιλήσουν με τον συγγραφέα η ψυχαναλύτρια Αριέλλα Ασέρ και η ομότιμη καθηγήτρια φιλολογίας στο ΑΠΘ, Λίζυ Τσιριμώκου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Αλεξία Καλτσίκη. Στις 8.30μ.μ.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

  • Εορταστικό τριήμερο ξεκινά από την Παρασκευή ως την Κυριακή 18/12 στο «Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ» (Πλουτάρχου 22, Κολωνάκι) με διοργανωτή τις εκδόσεις «Καπόν». Ολα τα βιβλία των εκδόσεων, στη διάρκεια του τριημέρου θα προσφέρονται με πολύ χαμηλές τιμές και με εκπτώσεις που θα φτάνουν το 60% στα λευκώματα.
  • Το βιβλίο του Θανάση Χατζόπουλου «Φιλί της ζωής» (εκδ. Κίχλη) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32) στις 8.30 το βράδυ. Θα μιλήσουν η κριτικός λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά και ο ποιητής Γιώργος Μαρκόπουλος.
books 13

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

  • Μια σημαντική εκδήλωση διοργανώνει το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυσή του. Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Αρχεία – Η ιστορία και η σημασία τους», οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου, στο Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης (Πανεπιστημίου 32). Μια σημαντική εκδήλωση, από ένα Ιδρυμα που εδώ και 50 χρόνια κάνει σημαντικό και αθόρυβο έργο.
  • Στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32) ο συγγραφέας Δημήτρης Νόλλας θα συναντήσει τους φίλους και τους αναγνώστες του με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Οι ιστορίες είναι πάντα ξένες» (εκδ. Ικαρος), που είναι το σύνολο των διηγημάτων του από το 1974 ως σήμερα.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016

  • Από τις 11 το πρωί, μέχρι τις 6 το απόγευμα, για μία και μοναδική μέρα, οι εκδόσεις «Μέλισσα» προσκαλούν στο βιβλιοπωλείο τους (Σκουφά 58 και Σίνα, Κολωνάκι), τους φίλους και τους αναγνώστες τους, προσφέροντας για μία και μοναδική μέρα όλες τις εκδόσεις τους με έκπτωση 50%. Τα παιδικά και τα συλλεκτικά βιβλία των εκδόσεων θα έχουν έκπτωση 35%.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b