MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη υποψήφιο για Βραβείο Ανεξάρτητου Πνεύματος

Η Ελλάδα βρίσκεται για πρώτη φορά υποψήφια για Βραβείο Ανεξάρτητου Πνεύματος (Independent Spirit Award) με την ταινία “Chevalier” της Αθηνάς Τσαγγάρη. Η ταινία βρέθηκε μέσα στην τελική πεντάδα για το βραβείο Best International Film που θα απονεμηθεί τον Φεβρουάριο του 2017.

Monopoli Team

Τα Κινηματογραφικά Βραβεία Ανεξάρτητου Πνεύματος (Film Independent Spirit Awards) θεσμοθετήθηκαν το 1984. Πρόκειται για βραβεία που απευθύνονται στην κοινότητα ανεξάρτητου κινηματογράφου, όπως αναφέρει η ίδια η οργάνωση. Τα βραβεία περιλαμβάνουν ταινίες από το Hollywood αλλά και από όλο τον κόσμο. Υποψήφιες στην ίδια κατηγορία με το Chevalier, είναι οι ταινίες: «Aquarius» του Kleber Mendonca Filho από την Βραζιλία, τα «Χρυσά μας Χρόνια» του Arnaud Deplechin από την Γαλλία, το «Toni Erdmann» της Maren Ade από την Γερμανία και το «Under the Shadow» του Babak Anvari από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

chevalier22411

Στο Chevalier έξι άντρες επιστρέφουν από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα πολυτελές γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα αποφασίσουν να σκοτώσουν την ώρα τους παίζοντας ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Νικητής θα αναδειχτεί αυτός που είναι καλύτερος σε πάσης φύσης δοκιμασίες: από τo χρώμα του εσώρουχου και τον ήχο του κινητού έως πιο σοβαρά ή… μεγάλα ζητήματα! Διασκεδαστική, ευφάνταστη, ενίοτε ξεκαρδιστική, αρκετά πρωτότυπη και σε κάποιες σκηνές με μια αδιόρατη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των ήρωων, η ταινία είναι μια αναλυτική σπουδή χαρακτήρων που μιλάει κυρίως για την εξουσία και τους μηχανισμούς της.

chevalier32411

Θυμίζουμε πως τo Chevalier, έχοντας κερδίσει, βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, βραβέιο Καλύτερου Σεναρίου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τους έξι πρωταγωνιστές (Κέντρος, Μουρίκης, Κορώνης, Παπαδημητρίου, Πυρπασόπουλος, Ρουβάς) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο και αρκετές υποψηφιότητες αλλά και διακρίσεις σε άλλα Φεστιβάλ, μάχεται ανάμεσα σε 85 ταινίες για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στην 89η απονομή.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b