MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη στη μάχη των Όσκαρ

Μέσα στις 85 χώρες που μάχονται για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, βρίσκεται η Ελλάδα με το Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη.

Monopoli Team

Ως ημερομηνία απονομής των 89ων βραβείων Όσκαρ έχει οριστεί η 26η Φερβουαρίου 2017 και ημέρα Κυριακή. Λίγοι μήνες λοιπόν υπολείπονται μέχρι την απονομή των βραβείων. 85 χώρες συμμετέχουν προς το παρόν για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας μέχρι τον Ιανουάριο που θα ανακοινωθούν οι τελικές υποψηφιότητες. Η Αθηνά Τσαγγάρη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Pedro Almodovar και τη “Julieta” του καθώς και με τον Paul Verhoeven και την ταινία “Elle“. 

tsagkari121016
Πάνος Κορώνης, Αθηνά Τσαγγάρη και Γιώργος Πυρπασόπουλος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

To Chevalier, έχοντας κερδίσει, βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, βραβέιο Καλύτερου Σεναρίου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τους έξι πρωταγωνιστές (Κέντρος, Μουρίκης, Κορώνης, Παπαδημητρίου, Πυρπασόπουλος, Ρουβάς) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο και αρκετές υποψηφιότητες αλλά και διακρίσεις σε άλλα Φεστιβάλ, αποτελεί ένα δυνατό χαρτί που και αν δεν κερδίσει το Όσκαρ, έχει σίγουρα κερδίσει ήδη τα βλέμματα κοινού και κριτικών. Καλή επιτυχία, Αθηνά Τσαγγάρη!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b