MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας στις… Χρυσές Σφαίρες

Λίγες μέρες μετά την τελετή λήξης του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”, στο επίσημο site των Χρυσών Σφαιρών την εμφάνιση του έκανε ένα άρθρο γεμάτο ενθουσιασμό αφιερωμένο στο Αθηναϊκό Φεστιβάλ.

Monopoli Team

Ο τίτλος του άρθρου: “Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: Στο Σταυροδρόμι του Παγκόσμιου Κινηματογράφου”. (Athens International Film Festival: Standing At The Crossroads Of World Cinema).

Οι Χρυσές Σφαίρες είναι κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association) και γνωρίζουν παγκόσμια αναγνώριση και προβολή.

aiff101016

Αρθογράφος ήταν η Έρση Δάνου, σκηνοθέτης των ταινιών Το όνομα μου είναι Άννα (1990) και Μια θάλασσα Μακρυά (2003), ιδρυτικό μέλος του Los Angeles Greek Film Festival, κριτικός κινηματογράφου και παραγωγός. Η Δάνου διετέλεσε μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού. Η αρθρογράφος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κοινό του φεστιβάλ, χαρακτηρίζοντας το ως “ζωντανό, ενθουσιώδες και καλώς πληροφορημένο”. Περιέγραψε γενικότερα την Αθήνα ως γνωστή για το σινεφίλ της κοινό από τη δεκαετία του ’60 κιόλας και την χαρακτήρισε “ικανή να καυχιέται για μία νέα γενιά που υπόσχεται να επισκεφθεί (κινηματογραφικά) οτιδήποτε προάγει τον πολιτισμό αλλά και για ένα ώριμο γκρουπ πιστών θεατών κινηματογράφου”.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b