MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δωρεάν κινηματογραφικό διήμερο με τον Bobby Roth στη Στέγη
bobby roth stegi weekend

Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2016
, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει τον βραβευμένο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό Bobby Roth, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. O Bobby Roth είναι κυρίως γνωστός από τηλεοπτικές σειρές και επεισόδια όπως τα Prison Break, The Insiders, Lost, Grey’s Anatomy, The Mentalist, Criminal Minds, Hawaii Five-0 καθώς και από τις ταινίες Heartbreakers, Circle of Power, The Boss’ Son και Independence Day. Εκτός όμως από τα 80 και πλέον τηλεοπτικά επεισόδια, τις 25 τηλεταινίες και τις 13 κινηματογραφικές ταινίες, ο Bobby Roth είναι επίσης ένας καταξιωμένος δάσκαλος που έχει δημιουργήσει πρωτότυπο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό, με τη μορφή σειράς ντοκιμαντέρ για σκηνοθέτες, σεναριογράφους και άλλους επαγγελματίες του κινηματογράφου, με τον τίτλο A Director Prepares.

ΑΘΛΗΣΗ

3o Run With Your Dog στον Άλιμο
run with your dog alimos 2016

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ραντεβού στον Λόφο Πανί του Αλίμου, τρέχουμε με την παρέα μας και το βασικότερο, με τον σκύλο μας στο 3ο Run With Your Dog της Αθήνας για να βοηθήσουμε όλοι μαζί το έργο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας. Δηλώνοντας συμμετοχή στο Run With Your Dog δεν ενισχύεις μόνο τη σχέση σου με το αγαπημένο σου κατοικίδιο, αλλά και πολλούς ακόμα τετράποδους φίλους που δεν γνωρίζεις προσωπικά. Συγκεκριμένα, με κάθε συμμετοχή, τα Friskies® θα προσφέρουν 20 γεύματα στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, υποστηρίζοντας έτσι το σημαντικό της έργο.

Κυριακάτικη βόλτα με ποδήλατο στην Αθήνα
kuriakatiki bolta me podilato weekend2

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και ο Δήμος Βύρωνα συνδιοργανώνουν, στο πλαίσιο του προγράμματος BE ACTIVE,την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 ποδηλατική δράση, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η συγκέντρωση των ποδηλατών θα γίνει στις 9 το πρωί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, τόπος εκκίνησης και της ποδηλατικής διαδρομής, η οποία έχει οριστεί στις 10.00. Η συνάντηση των ποδηλατών των Δήμου Αθηναίων και Δήμου Βύρωνα έχει προγραμματιστεί στις 10.20, στη συμβολή των οδών Χρεμωνίδου και Ευτυχίδου. Το μήκος της διαδρομής θα είναι 5.5 Km και η διάρκεια εκτιμάται περίπου 40 λεπτά.

ΧΟΡΟΣ

Η Στέγη “χορεύει” στην Αθήνα: ανοικτές παραστάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης
xoros stegi weekend

Με μια σειρά παραστάσεων υπό τον τίτλο “Dancing Athens” ανοίγει η φετινή καλλιτεχνική περίοδος της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Για έα Σαββατοκύριακο στις 1η και 2 Οκτωβρίου θα δούμε έργα τεσσάρων χορογράφων από όλο τον κόσμο που θα παρουσιαστούν σε μουσεία, δρόμους και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Ένα φεστιβάλ “ανοιχτού χώρου” με ελεύθερη είσοδο, που ίσως σήμερα, με τον περιορισμό πρόσβασης ολοένα και περισσότερων ανθρώπων στο κοινό αγαθό της τέχνης, αλλά και με τον αυξανόμενο έλεγχο των κινήσεών μας στο δημόσιο χώρο, το έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη με ελεύθερη είσοδο
klasiki mousiki gennadeios weekend

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου, το Ίδρυμα Schwarz σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τις Νύχτες Κλασικής Μουσικής, φιλοξενώντας σημαντικούς μουσικούς του σπουδαίου Curtis Institute of Music που θα παρουσιάσουν αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας. Ένας θαυμάσιος τρόπος για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο, ένας μουσικός επίλογος με ρυθμούς γνώριμων, αγαπημένων, διαχρονικών μελωδιών και με εκλεκτούς καλεσμένους από την παγκόσμια μουσική σκηνή.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Growing Grownd: Διαδραστικό εικαστικό project στην Ελευσίνα
eikastika eleusina dorean weekend

Η Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Υποψήφια Πόλη πραγματοποιεί το διαδραστικό εικαστικό πρότζεκτ Growing Ground σε επιμέλεια της εικαστικού Μαρίας Οικονομοπούλου. Η εικαστική έκθεση ανοίγει για το κοινό την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας και διαρκεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδευτούν από μια ημερίδα με θέμα την κοινή χρήση του δημόσιου χώρου στις σύγχρονες πόλεις. Το Growing Ground είναι ένα διαδραστικό project που καλεί τους κατοίκους της Ελευσίνας να συμμετέχουν στην δημιουργία μιας κοινής αυλής στον εξωτερικό χώρο του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, παραχωρώντας ένα από τα φυτά της δικής τους αυλής. Σε αντάλλαγμα δέχονται ένα σχέδιο με ασβέστη στο πεζοδρόμιο μπροστά από την εξώπορτά τους, εμπνευσμένο και φτιαγμένο ειδικά για τους κατοίκους από την εικαστικό Μαρία Οικονομοπούλου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b