MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Το τραγούδι της Γης στο Θέατρο Άνεσις

“Το Τραγούδι της Γης” από τον θίασο «Λώτινος Ήλιος» ανεβαίνει στο Θέατρο Άνεσις με την υποστήριξη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα σε κείμενα και στίχους Άννας Παπαμάρκου και Λεωνίδα Ψέλτουρα και σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου.

Monopoli Team
Το παραμύθι ξετυλίγεται στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος όπου ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου!

Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!». Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής. Όταν συναντιέται με τον «Δράκο της Αδιαφορίας» αποπροσανατολίζεται. Αφυπνίζεται, όμως, από τους εμπνευσμένους «Ανακυκλωτές» που με φαντασία μεταμορφώνουν «άχρηστα» αντικείμενα σε μουσικά όργανα….

«Υπάρχει μία μυστική σύνδεση ανάμεσα στον Άνθρωπο, τη Φύση και την Αγάπη! Πότισε με Αγάπη τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου και θα δεις τον κόσμο γύρω σου να ομορφαίνει!»

to tragoudi tis gis2

Συνδυάζοντας τη θεατρική τέχνη με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (projecting-animation) για τη δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, η παράσταση «Το τραγούδι της γης» έχει οικολογικό μήνυμα. Βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν ότι κάθε τους δράση έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τα εμπνέει ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητά άτομα στη διαχείριση των φυσικών πόρων. 

to tragoudi tis gis1
Το παραμύθι της παράστασης διατίθεται και σε πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο που συνοδεύεται από c.d.με το δραματοποιημένο παραμύθι και τα τραγούδια της παράστασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου

Σκηνικά: Απολλωνία Θεοχάρις
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Μουσική: Χρήστος Σταματίου

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη, Στέφανος Αλεξόπουλος, Ρωμανός Κατανάς Σε φιλική συμμετοχή: Η Αριέττα Μουτούση εμφανίζεται κινηματογραφικά στο ρόλο της Γης. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης δανείζει τη φωνή του στο ρόλο του Δράκου της Αδιαφορίας

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€ | Παιδικό: 8€ | Πολυτέκνων/ Ανέργων: 8€ | παραστάσεις για σχολεία: ειδική τιμή. Προπώληση: Viva.gr
Πληροφορίες: Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 211.411.11.10. Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-anesis/to-tragoudi-tis-gis/
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 5.00μ.μ. Για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Δευτέρα - Παρασκευή, στις 10:00 π.μ.
Φωτογραφίες: Studio Κορέσης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b