MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 στο Μουσείο Ακρόπολης
mouseio akropolis 2016 europaikes imeres politistikis klironomias

Στο πλαίσιο των δράσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, το Μουσείο Ακρόπολης θα παρουσιάσει το τριήμερο 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, σειρά γλυπτών που μαρτυρούν με ίχνη βίαιης θραύσης και θερμικής αλλοίωσης την τρομακτική καταστροφή της Ακρόπολης από τους Πέρσες το 480 π.Χ. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους του Μουσείου, από τις 10.00 έως τις 16.00, ανά μία ώρα, σε ομάδες 30 ατόμων. Επιπρόσθετα, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η γενική είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη από τις 17.00 έως τις 21.00, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους χώρους της μόνιμης συλλογής αλλά και στην περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».


Vinyl is Back 2016 στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
vinyl is back ekdilosi texnopoli 2016

Η κορυφαία εκδήλωση για βινύλιο, συνεχίζει τη δυναμική του πορεία, βάζοντας την δική του σφραγίδα στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, με ελεύθερη είσοδο. Τα βινύλια παίρνουν τη θέση τους δίπλα στα κλασσικά μοντέλα αυτοκινήτου και υπόσχονται μια ανεπανάληπτη γιορτή για όλους τους vinyl maniacs, τη vinyl new generation, αλλά και όσους έβαλαν σε λειτουργία και πάλι τα παλιά τους πικάπ! Το Vinyl is Back, πρωτοπορώντας υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο διαδραστικές εκδηλώσεις, live εμφανίσεις συγκροτημάτων, happenings, εκθέσεις μουσικών οργάνων και juke box, και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Open Day του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
open day mouseiou sxolikis zois kai texnis 2016

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, σας περιμένει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 με πολλές ελεύθερες δράσεις για τα παιδιά με τους γονείς τους. Κατασκευές, αφηγήσεις παραμυθιών, εικαστικά, έξυπνα…μαθηματικά, μαγικά πειράματα, πειρατικές περιπέτειες, face painting περιμένουν τους μικρούς μας φίλους. Οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για τα όλα τα προγράμματα που θα διεξαχθούν και αυτή τη χρονιά.

Οικογενειακή δράση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
oikogeneiaki drasi pinakothiki dimou athinaion 2016

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την περιοδική έκθεση “Disorder – Αταξία” στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, κτίριο πλατείας Κουμουνδούρου, πραγματοποιεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2016, οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσειακής αγωγής με τίτλο : “Αταξία και…αταξίες στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων”. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μικροί και μεγάλοι επισκέπτες με εφόδιο μια παιχνιδιάρικη βαλίτσα (γεμάτη παράξενα αντικείμενα) καλούνται να “ταξιδέψουν” στα φωτογραφικά έργα της έκθεσης “Disorder – Αταξία”, καθώς και να παίξουν (με ή χωρίς αταξίες) πρωτότυπα διαδραστικά παιχνίδια που έχουν θέματα έμπνευσης τις κλιματικές μεταβολές, το κοινωνικό χάος και τις πολιτικές εξεγέρσεις των ανθρώπων που προκαλούν τη μεγάλη αταξία στον πλανήτη.

Από το Μουσείο ως την άκρη του κόσμου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
mouseio kukladikis texnis parastasi gia paidia dorean 2016

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11.30 και στις 13.30 το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει τη νέα σεζόν, καλωσορίζοντας γονείς και παιδιά στην παράσταση «Από το Μουσείο ως την άκρη του κόσμου»! Λίγο πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου για τη νέα χρονιά, το Μουσείο υποδέχεται με ελεύθερη είσοδο τα παιδιά με τους γονείς τους, σε μια συναρπαστική παράσταση όπου η φαντασία και το παραμύθι συναντούν τη δημιουργικότητα και τις εικαστικές δράσεις. Στο τέλος της παράστασης, οι γονείς θα ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα της χρονιάς 2016-17 και θα γνωρίσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων.

ΘΕΑΤΡΟ

Οι Όρνιθες σε live streaming από τη Στέγη
ornithes stegi live streaming 2016

Η Στέγη ανταποκρίνεται στο συγκινητικό ενδιαφέρον του κοινού να δει τη sold out παράσταση “Όρνιθες” σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου και σας προσκαλεί να δείτε σε live streaming την παράσταση, ζωντανά από την Κεντρική Σκηνή και για μία μόνο βραδιά, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:30. Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και συντονιστείτε στο sgt.gr και στη Χώρα των Πουλιών. Προσοχή! Το βίντεο θα αναμεταδοθεί μόνο ζωντανά και μετά το τέλος της παράστασης δεν θα είναι διαθέσιμο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κλασική μουσική στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο
klasiki mousiki stauros niarxos eleutheri eisodos 2016

Στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται για τρίτη φορά την σειρά συναυλιών Parklife, αυτήν την φορά αφιερωμένη στην κλασική μουσική. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, η MOYSA-Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συναντά το Αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά στο ολοκληρωμένο πλέον ΚΠΙΣΝ, ενώ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται τους επισκέπτες σε μια υπαίθρια συναυλία στο μελλοντικό της σπίτι παρουσιάζοντας αποσπάσματα από όπερες και μουσική για μπαλέτο.

ΕΚΘΕΣΗ

Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μια φιλία ζωής στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
moralis kapralos ekthesi dorean kpisn 2016

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, διοργανώνει την έκθεση “Γιάννης Μόραλης – Χρήστος Καπράλος. Μία φιλία ζωής και τέχνης”, η οποία φιλοξενείται από τις 21 Σεπτεμβρίου στον χώρο του Φάρου στο ΚΠΙΣΝ. Οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν και συνδέθηκαν με φιλία στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, και έκτοτε ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας στη ζωή και το έργο τους. Μια επιλογή από 18 χάλκινα έργα του Καπράλου παρουσιάζονται πλάι σε μια μικρή αναδρομική του Μόραλη. 50 αριστουργήματα του ζωγράφου, που προέρχονται κυρίως από τη μεγάλη δωρεά του στην Εθνική Πινακοθήκη, αλλά και από ιδιωτικές συλλογές, εικονογραφούν την πορεία από τα πρώιμα έργα του έως την κλασική αφαίρεση των τελευταίων χρόνων.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b