MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι νικητές των φετινών βραβείων Emmy και ο θρίαμβος του Game of Thrones

Τα Primetime Emmy Awards του 2016 διεξήχθησαν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες. Ήταν η εξηκοστή όγδοη τελετή απονομής των σημαντικότερων βραβείων για την τηλεόραση. Το Game of Thrones και το The People v. O.J. Simpson: American Crime Story ήταν οι μεγαλύτεροι νικητές της βραδιάς αλλά αρκετά προγράμματα είχαν την τιμητική τους.

Monopoli Team

Η δημοφιλής σειρά της HBO, Game of Thrones, κέρδισε τρία βραβεία στα εξηκοστά όγδοα Βραβεία Emmy το βράδυ της Κυριακής και μαζί με τα εννέα στις τεχνικές κατηγορίες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, έφτασε τις 12 απονομές φέτος και συνολικά τα 38 βραβεία Emmy, ξεπερνώντας κατά ένα τη σειρά Frasier που κατείχε προηγουμένως το μεγαλύτερο αριθμό βραβείων. Η σειρά κέρδισε βραβείο Καλύτερης Δραματικής Σειράς για δεύτερη συνεχή χρονιά, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Miguel Sapochnik) και Καλύτερου Σεναρίου (David Benioff and D.B. Weiss).  Οι ηθοποιοί της σειράς ωστόσο δεν κέρδισαν κάποιο βραβείο.

harington19916
Οι Rose Leslie και Kit Harington από το Game of Thrones

Ο Rami Malek κέρδισε το πρώτο του βραβείο Emmy –Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά– για το ρόλο του στο Mr. Robot. Ο ίδιος σχολίασε με ένα εύστοχο αστείο, λέγοντας “σας παρακαλώ, πείτε μου ότι το βλέπετε και εσείς αυτό”, κάνοντας μια έμμεση αναφορά στην περσόνα που υποδύεται στη σειρά, τον Elliot Alderson, ο οποίος βλέπει πράγματα που δεν είναι αληθινά. 

ramimalekemmy19916
Rami Malek

Η σειρά The People v. O.J. Simpson: American Crime Story ανήκε επίσης στους μεγάλους νικητές της φετινής απονομής. H σειρά έφυγε με πέντε βραβεία την Κυριακή, φτάνοντας τα 9 συνολικά φέτος μαζί με τις τεχνικές κατηγορίες. Μεταξύ αυτών το βραβείο Καλύτερης “Limited” σειράς*, αν και είχε να ανταγωνιστεί σκληρούς αντιπάλους όπως American Crime, Fargo, The Night Manager και το Roots. Όσον αφορά τους ηθοποιούς, ο Courtney B. Vance κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου σε “Limited” σειρά, Η Sarah Paulson το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου και ο Stirling K. Brown το βραβείο Β’ Ανδρικόυ Ρόλου. 

*Limited θεωρείται ένα πρόγραμμα με δύο ή περισσότερα επεισόδια με συνολικό χρόνο 150 λεπτών τουλάχιστον, το οποίο πρέπει να περιγράφει μία ολοκληρωμένη ιστορία. Η ιστορία δε πρέπει να συνεχίζεται ή να συμμετέχουν κεντρικοί χαρακτήρες σε συνεχόμενους κύκλους.

thepeople19916
O Ryan Murphy παραλαμβάνει το βραβείο καλύτερης “limited” σειράς για το The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Η σειρά Veep κέρδισε το βραβείο Kαλύτερης Kωμικής Σειράς για δεύτερη συνεχή χρονιά.

julia louis dreyfus emmys19916

Η Julia Louis-Dreyfus από το Veep

Παρακάτω, η λίστα με τα προγράμματα που κέρδισαν συνολικά φέτος (μαζί με τις τεχνικές κατηγορίες) πάνω από ένα βραβείο:

Game Of Thrones (12 βραβεία)
The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (9 βραβεία)
Grease: Live (5 βραβεία)
Making A Murderer (4 βραβεία)
Cartel Land (3 βραβεία)
Downton Abbey (3 βραβεία)
Last Week Tonight With John Oliver (3 βραβεία)
Saturday Night Live (3 βραβεία)
Transparent (3 βραβεία)
Veep (3 βραβεία)
Adventure Time (2 βραβεία)
American Horror Story: Hotel (2 βραβεία)
Childrens Hospital (2 βραβεία)
Crazy Ex-Girlfriend (2 βραβεία)
Danny Elfman’s Music From The Films Of Tim Burton (Live From Lincoln Center) (2 βραβεία)
Fargo (2 βραβεία)
Key & Peele (2 βραβεία)
The Man In The High Castle (2 βραβεία)
Mr. Robot (2 βραβεία)
The Night Manager (2 βραβεία)
Sherlock: The Abominable Bride (Masterpiece) (2 βραβεία)
The Voice (2 βραβεία)

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b