MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

7ο Athens Bike Festival στην Τεχνόπολη
athens bike festival 2016 texnopoli 2


Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου επιστρέφει για έβδομη χρονιά, από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Φέτος, οι φίλοι του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν πολλά ποδήλατα, αλλά και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα του ποδηλάτου. Οι νέες, ενδιαφέρουσες τάσεις, τα εξαρτήματα και ο εξοπλισμός είναι μερικά από αυτά που θα δείτε στα περίπτερα των εταιρειών. Κάθε χρόνο το Athens Bike Festival εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και καινούριες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, ενώ δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις!

45ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
biblia

Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει για άλλη μια χρονιά τις πύλες του στο Ζάππειο από τις 2 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2016. Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της πόλης μας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα που απασχολούν όλους μας. Και για όλους όσοι ασχολούνται με το βιβλίο ή και αυτούς που θα επισκεφθούν απλά την έκθεση να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν την πνευματική επικοινωνία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Documenta 14: 34 ασκήσεις ελευθερίας στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
documenta 14 kentro texnon dimou athinaion weekend

Το πρόγραμμα Δημόσιων Δράσεων της documenta 14 φιλοξενείται από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, στο Πάρκο Ελευθερίας. Αυτό που θα συμβεί αυτό το δεκαήμερο δεν είναι ούτε συνέδριο ούτε έκθεση. 45 συμμετέχοντες θα “ασκήσουν την ελευθερία” μέσα σε αυτό το κτίριο, που, στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, χρησιμοποιείτο ως έδρα της στρατιωτικής αστυνομίας κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας. Οι 34 Ασκήσεις Ελευθερίας έχουν στόχο να συνθέσουν μια queer αντιαποικιακή, ευρωπαϊκή συμφωνία με αφετηρία τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα, εμπλέκοντας στο διάλογο και φέρνοντας στο προσκήνιο αντιφρονούσες, ετερογενείς και αποσιωπημένες αφηγήσεις, φέρνοντας κοντά την παράδοση της ριζοσπαστικής Αριστεράς και τον αντι-αποικιοκρατικό αγώνα για εθνική κυριαρχία των αυτόχθονων πληθυσμών στην Ευρώπη.

Athens Flying Week 2016
athens flying week 16 18 sept 2016

Το μεγαλύτερο διεθνές αεροπορικό Show της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μεγάλωσε και πλέον απογειώνεται από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα. Σε αυτό το αεροδρόμιο με την μεγάλη επάρκεια χώρων, θα δοθεί η δυνατότητα στους θεατές να ζήσουν τις απογειώσεις και προσγειώσεις των αγαπημένων τους αεροσκαφών τζετ από απόσταση αναπνοής. Θα θαυμάσουν με άνεση όλα τα αεροσκάφη της μεγαλύτερης στατικής έκθεσης των τελευταίων χρόνων στη χώρα, θα φωτογραφηθούν δίπλα σε αυτά με τους πιλότους κοντά τους και θα ζήσουν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες με τους παγκοσμίου φήμης ακροβάτες αεροπόρους, αλλά και με εκείνους των μαχητικών τζετ, σε εναέριες χορογραφίες που δεν θα έχουν προηγούμενο!

Οι δωρεάν εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο
ekdiloseis septembriou pkisn 2016

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να μετατρέψουν το ΚΠΙΣΝ σε ένα ανοιχτό, ζωντανό χώρο όπου όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στις τέχνες, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, έναν χώρο που προωθεί τη δημιουργικότητα, αλλά και τον διάλογο με το αύριο που ονειρευόμαστε για την πόλη και την κοινωνία μας. Από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, ποικίλες εκδηλώσεις αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους, από υπαίθριες προβολές κλασικών ταινιών, εκγύμναση του σώματος με την μέθοδο pilates, στίβο για παιδιά, μέχρι ξεναγήσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιριακού συγκροτήματος, τρέξιμο γύρω από το Πάρκο, ιστιοπλοϊα για παιδιά στο Κανάλι και πολλά άλλα.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b