MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

H BAFTA τιμά τον Ewan McGregor με βραβείο Ανθρωπισμού

Η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Los Angeles​ (BAFTA Los Angeles) μόλις ανακοίνωσε ότι θα τιμήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ewan McGregor, με το Britannia Humanitarian Award στα φετινά βραβεία British Academy Britannia Awards.

Monopoli Team

Ο Ewan McGregor είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο βόρειο Ιράκ για να εντοπίσει πως οι διαμάχες μεταξύ Ιράκ και Συρίας καταστρέφουν τις ζωές των παιδιών. Δούλεψε επίσης με τη UNICEF για να βοηθήσει στην παροχή φαγητού, νερού και υπηρεσιών προστασίας και ιατρικής περίθαλψης. 

americanpastoral13916
Ο Ewan McGregor στο American Pastoral

Το Britannia Humanitarian Award παραδίδεται σε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει την κινούμενη εικόνα ως μοφρή τέχνης η την θέση του στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας προκειμένου να δημιουργήσει θετική κοινωνική αλλαγή και να προβάλλει σημαντικά θέματα που αφορούν τον άνθρωπο. Ο McGregor λαμβάνει αυτή την τιμή στα πλαίσια της δουλειάς του με τη UNICEF. To βραβείο έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στους: Idris Elba, Richard Curtis, Don Cheadle, Colin Firth, Mark Ruffalo και Orlando Bloom.

“Ο Ewan McGregor δεν είναι μόνο ένα πολυ-τάλαντο άτομο, αλλά έδωσε το παράδειγμα αποδεικνύοντας πως αρκεί ένα άτομο για να κάνει μια τεράστια διαφορά στη ζωή ενός παιδιού”, είπε ο Kieran Breen, πρόεδρος της BAFTA Los Angeles. “Δεδομένης της πρόσφατης δουλειάς του στο Ιράκ και της συνεχούς δέσμευσης του να καταπολεμά τις αποκρουστικές συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, είναι το άτομο που αξίζει περισσότερο αυτή την τιμή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη δουλειά του και να ρίξουμε φως στις πρωτοβουλίες με τις οποίες ο ίδιος είναι παθιασμένος“.

Η καινούργια ταινία του McGregor που αποτελεί και σκηνοθετικό ντεμπούτο -αν εξαιρέσουμε τη μικρή συμμετοχή του στο Tube Tales (1999)- για τον ίδιο, “American Pastoral” έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b