MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στον Λαβ Ντιάζ ο Χρυσός Λέοντας, Έμα Στόουν και Τομ Φορντ για Όσκαρ

Η «Γυναίκα που έφυγε», του Λαβ Ντιάζ από τις Φιλιππίνες, κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο 59χρονος σκηνοθέτης – τον οποίο μάλιστα είχαμε γνωρίσει πριν από μερικά χρόνια στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – δήλωσε ενθουσιασμένος κι αφιέρωσε το βραβείο στη χώρα του και «στον αγώνα της ανθρωπότητας».

Το φιλμ που κέρδισε την ανώτερη διάκριση από τον Σαμ Μέντες και τα μέλη της κριτικής επιτροπής, είναι ένα ασπρόμαυρο τετράωρο δράμα που αφορά στην αγωνιώδη προσπάθεια μιας γυναίκας να αποδείξει την αθωότητα της για ένα έγκλημα που κατηγορείται άδικα ότι διέπραξε. Από τα υπόλοιπα βραβεία ξεχωρίζει η επικράτηση της Έμα Στόουν («La la Land» του Ντάμιεν Σαζέλ) στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας – όσκαρ ενόψει;- και του Όσκαρ Μαρτίνεζ (στο ισπανοαργεντίνικο «El Ciudada Ilustre” των Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντιπράτ) στην αντίστοιχη αντρική. Το βραβείο σκηνοθεσίας πήγε στον Αμάτ Εσκαλάντε για το «The Untamed» που το μοιράστηκε με τον Αντρέι Κοντζαλόφσκι για το «Paradise».

tom ford festival benetias 2016

Το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής (Αργυρός Λέοντας και φιναλίστ ουσιαστικά για το βαρύτιμο έπαθλο) κέρδισε ο Τομ Φορντ για το «Nocturnal Animals» του Τομ Φορντ. Το βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι (Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού) κάρδισε η Πάουλα Μπίρ για το «Frantz» του Φρανσουά Οζόν, ενώ στην κατηγορία του καλύτερου σεναρίου, η δουλειά του Νόα Οπενχάιμ για το «Jackie» -τη βιογραφία της Τζάκι Κένεντι-Ωνάσση που υποδύεται η Νάταλί Πόρτμαν -ξεχώρισε από τις υπόλοιπες. Το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής πήγε στο «The Bad Batch» της Άνα Λίλι Αμιρπούρ. Στο Τμήμα Ορίζοντες καλύτερη ταινία αναδείχτηκε το«Libera Mi» της Φεντερίκα Ντι Τζιάκομο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b