MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με τους Πέρσες του Αισχύλου “ανοίγει” πάλι το Φεστιβάλ Ρεματιάς

Με τους Πέρσες του Αισχύλου και το σύνθημα “…νικώντας καθετί «ξένο»/ και τη μάχη της προκατάληψης με τον ίδιο μας τον εαυτό…” από το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), ξεκινούν πάλι από τις 24 Αυγούστου οι Νύχτες Αλληλεγγύης, για να διαρκέσουν με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση θα γίνει στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Monopoli Team

Το αρχαιότερο σωζόμενο δράμα (472 π.Χ.) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Βασίλη Οικονόμου, και φιλοξενείται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Η παράσταση είναι ξεχωριστή διότι γίνεται από το ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα που αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του και είναι μέλος της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, η οποία έχει και την επιμέλεια για την προσβασιμότητα της παράστασης. Κορυφαία του Χορού είναι η ερμηνεύτρια της λαϊκής προφορικής μας παράδοσης Γιώτα Βέη.

rematia 2016 2

Η τάση του δραματικού ποιητή να κινείται από την αρχικά προφορική ποίηση προς τη συμβατικά καλούμενη «οπτική» ποίηση, αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή των Περσών. Η αόριστη ανησυχία εξελίσσεται επί της σκηνής σε πραγματικό γεγονός. Το αποτέλεσμα της ναυμαχίας της Σαλαμίνας σκορπά το θρήνο στην Περσία κι ο Αισχύλος, περιγράφοντας την κορύφωσή του στη «βάρβαρη» χώρα, επιβάλλει λογοτεχνικά την πρώτη σωζόμενη αντιπολεμική πράξη. Ο σεβασμός σε ό,τι «ξένο» αποτελεί το πρώτο βήμα για την ισότιμη αποδοχή του…

rematia 2016 3

PROGRAMME-REMATIASa1.pdf

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b