MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Μητρόπολη από την ομάδα Momentum και τον Αργύρη Πανταζάρα στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου

Με τίτλο “Μητρόπολη” και κείμενο από πέντε αρχαίες τραγωδίες, η ιδιαίτερη παράσταση της καλλιτεχνικής ομάδας Momentum και του Αργύρη Πανταζάρα θα παρουσιαστεί για δύο μοναδικές βραδιές, στις 22 και 23 Ιουλίου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

author-image Ζurab Sam

Οι Βάκχες του Ευριπίδη, η Αντιγόνη του Σοφοκλή, ο Ηρακλής Μαινόμενος, η Μήδεια και ο Οιδίπους Τύραννος είναι οι αρχαίες τραγωδίες που συνθέτουν το κείμενο της “Μητρόπολης”. Η παράσταση μας μεταφέρει σε εναν άγονο και έρημο τόπο όπου επτά αγγελιοφόροι συναντόνται, συμβολίζοντας ο καθένας μια εποχή, εναν τόπο, μια ιστορία. Ως έκπτωτοι άγγελοι σε μια χώρα που πεθαίνει τραγουδούν τη γέννηση και την ανάσταση, τον άθλο και το λάθος, το θαύμα και το θάνατο, το θρήνο, το χαμό, και την τύφλωση. Ανώνυμοι, έχουν γίνει μάρτυρες γεγονότων πόνου, βίας, θανάτου και θαυμάτων, πτώσεων πολιτισμών, ιδεών, ανθρώπων και βασιλείων. Ξορκίζοντας την ιστορία ψελλίζουν ενα κοινό τραγούδι και αναζητούν την δική τους Μητρόπολη.

mhtropolh argyrhs pantazaras momentum mikro theatro arxaias epidayrou ioulios 2016

Η παράσταση της Μητρόπολης σηματοδοτεί τις έννοιες της μνήμης και της λήθης, της φυγής και της άφιξης. Σε μια εποχή που ο πόλεμος και η βία μετακινούν ανθρώπους και λαούς σε αναζήτηση ενός νέου τόπου το τραγούδι της Μητρόπολης εκφέρεται με την αίσθηση του επείγοντος. Οι Άγγελοι της Μητρόπολης είναι οντότητες εγκλωβισμένες μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, θεατές ακραίων γεγονότων που τώρα καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους συμβάν.

mhtropolh argyrhs pantazaras mikro theatro arxaias epidayrou ioulios 2016

Ο Αργύρης Πανταζάρας, κάτοχος του φετινού βραβείου καλύτερου ηθοποιού “Δημήτρης Χορν” (2016) σε ηλικία μόλις 27 ετών έχει ήδη συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του θεάτρου (Γιάννης Χουβαρδάς, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Bob Wilson, Tomaz Pandur, Λευτέρης Βογιατζής, Νίκο Καραθάνο, Ρούλα Πατεράκη, Λύδια Κονιόρδου κ.α.) καθώς επίσης έχει συναντηθεί και πρωταγωνιστήσει επί σκηνής με τους σπουδαιότερους ηθοποιούς.
Φέτος τον είδαμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στον Φάουστ του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στον ρόλο του Μεφιστοφελή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σοφοκλής, Ευριπίδης
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς, Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αργύρης Πανταζάρας

Σκηνικά: Λουκία Χουλιάρα
Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτισμοί: Γιώργος Καρβέλας
Χορογραφία: Ηλίας Χατζηγεωργίου

Παίζουν: Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Μελισσάνθη Μάχουτ, Γιώργος Κατσής, Αγησίλαος Μικελάτος, Αργύρης Πανταζάρας, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Ανδρέας Πλεμμένος

Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 20€, Φοιτητικό 10€, Άνεργοι-A.μεΑ. 5€
Παραστάσεις: 22 & 23 Ιουλίου 2016, στις 21.30
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b