MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Φεστιβάλ Θεάτρου

Φεστιβάλ Επιδαύρου 2016: το πρόγραμμα

Από την 1η Ιουλίου και μέχρι τις 13 Αυγούστου το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2016 ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται το κοινό με επτά θεατρικές παραστάσεις.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

1 και 2 Ιουλίου | Πλούτος του Αριστοφάνη
ploutos aristofani epidauros programma 2016

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος». Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.
Διαβάστε περισσότερα

8 και 9 Ιουλίου | Ορέστεια του Αισχύλου
oresteia aisxulou programma epidaurou 2016

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Καρυοφιλιά Καραμπέτη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Κουρής και πολλοί ακόμα μοιράζονται όλους τους ρόλους της τριλογίας του Αισχύλου «Ορέστεια» -συμπεριλαμβανομένου του Χορού- και στα τρία έργα.
Διαβάστε περισσότερα

15 και 16 Ιουλίου | «Αντιγόνη» του Σοφοκλή
antigoni sofokli libathinos programma epidaurou 2016
Ο Στάθης Λιβαθινός στην πρώτη του σκηνοθεσία στην Επίδαυρο ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσει την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη με τον Δημήτρη Λιγνάδη στον ρόλο του Κρέοντα.
Διαβάστε περισσότερα

22 και 23 Ιουλίου | Επτά επί Θήβας του Αισχύλου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
epta epi thivas programma epidaurou 2016

Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η παράσταση ανεβαίνει σε μια νέα, σύγχρονη μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις.
Διαβάστε περισσότερα

29 και 30 Ιουλίου | Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή
oidipous turannos sofoklis rimass touminas

Ο “Οιδίποδας Τύραννος του Σοφοκλή”, το εμβληματικότερο, ίσως, δράμα της αρχαίας γραμματείας θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο στις 29 και 30 Ιουλίου σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Βαχτάνγκοφ Ρίμας Τούμινας.
Διαβάστε περισσότερα

5 και 6 Αυγούστου 2016 | Όρνιθες του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης
ornithes aristofani programma epidaurou 2016

Ο Νίκος Καραθάνος σκηνοθετεί για το Θέατρο Τέχνης τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στην πρώτη σκηνοθεσία για την μετά – Κουν εποχή. Στις 5 και 6 Ιουλίου στην Επίδαυρο.
Διαβάστε περισσότερα

12 και 13 Αυγούστου | Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο
lusistrati aristofanis marmarinos periodeia 2016 2
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός συναντά για πρώτη φορά το μεγάλο κωμικό ποιητή, με ένα σύνολο έξοχων ηθοποιών. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε καινούρια μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη. Λένα Κιτσοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Αγλαΐα Παππά, Αιμίλιος Χειλάκης και πολλοί ακόμη σε μία πολλά υποσχόμενη παραγωγή.
Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b