MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Athens Photo Festival 2016 στο Μουσείο Μπενάκη

Το Athens Photo Festival επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, με τη συμμετοχή 85 καλλιτεχνών από 39 χώρες, από τις 9 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου, με τίτλο [Mis/Dis]Placed.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Τo Athens Photo Festival αποτελεί το κορυφαίο φεστιβάλ φωτογραφίας της νοτιοανατολικής Ευρώπης και ένα από τα πέντε παλαιότερα στον κόσμο αφιερωμένα στην τέχνη της φωτογραφίας.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από διαφορετικές χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων -portfolio reviews, προβολές, εκπαιδευτικά εργαστήρια, ομιλίες, μαραθώνιο φωτογραφίας και παράλληλες δραστηριότητες- που ενθαρρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.

dimitris koilalous athens photo festival 2016
Δημήτρης Κοιλαλούς

Με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς), οι εκθέσεις του φεστιβάλ θα επεκταθούν και σε άλλους χώρους του ευρύτερου αστικού κέντρου της Αθήνας, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Tο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, υπό τον γενικό τίτλο [Mis/Dis]Placed, προτείνει μια περιήγηση σε οπτικές μορφοποιήσεις και αφηγήσεις που ερμηνεύουν, αναπαριστούν και τεκμηριώνουν τις θέσεις και τις αντιθέσεις του σύγχρονου κόσμου, όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από κοινωνικά, πολιτικά, υπαρξιακά και πολιτισμικά φορτισμένες καταστάσεις.

giorgos moutafis athens photo festival 2016
Γιώργος Μουτάφης

Info:
Εγκαίνια 9/6, 20:30
Διάρκεια 9/6 – 31/6/2016
Mουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς)

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b