MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χ-Men: τηλεοπτική πρεμιέρα για τους μεταλλαγμένους ήρωες της Μάρβελ!

Οι αγαπημένοι σε όλους μεταλλαγμένοι ήρωες της Μάρβελ, έρχονται στη μικρή οθόνη την Κυριακή 22 Μαϊου μέσα από το συναρπαστικό blockbuster “Χ-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος”.

author-image Πένυ Νικολάου

Η ταινία της 20th Century Fox κυκλοφόρησε στην Αμερική το 2014 σημειώνοντας μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και λαμβάνοντας υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερων Οπτικών Εφέ. Αποτελεί την έβδομη προσθήκη στη σειρά ταινιών X-Men και λειτουργεί ως συνέχεια των ταινίων “X-Men: Η Τελική Αναμέτρηση” (X-Men: The Last Stand, 2006) και “X-Men: Η Πρώτη Γενιά” (X-Men First Class, 2011) και χρονικά διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα της ταινίας “Γούλβεριν” (The Wolverine, 2013). 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μπράιαν Σίνγκερ και είναι η τρίτη ταινία της σειράς που σκηνοθετεί μετά τα X-Men (2000) και X-Men 2 (2003).

x-men-days-of-future-past

Σ’ αυτή την ταινία οι X-Men στέλνουν με τη δύναμη μιας βιονικής γυναίκας τον Wolverine πίσω στο χρόνο, για να επιχειρήσει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξει την ιστορία και να αποτρέψει ένα γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των ανθρώπων και των μεταλλαγμένων. 

Το ευφάνταστο story της ταινίας μας φέρνει σε επαφή με τους γνωστούς X-Men (όπως ο Magneto, o καθηγητής Charles Xavier, η Mystique, όπως ήταν πολλές δεκαετίες νεότεροι και ερμηνευμένοι από άλλους ηθοποιούς). Προσπαθούν να αποτρέψουν μια ενέργεια, εις βάρος ενός ιδιοφυούς, αλλά κακιασμένου επιστήμονα- εμπόρου όπλων και ορκισμένου εχθρού των μεταλλαγμένων, τον οποίο ερμηνεύει ο Peter Dincklage (o Tyrion Lannister από το Game of Thrones). 

x men

Το καστ της ταινίας είναι υψηλού επιπέδου, με τη Jennifer Lawrence να παίζει τη Mystique στα νιάτα της. Κι αφού μια σούπερ σταρ ερμηνεύει αυτό το ρόλο, προφανώς έπρεπε να μεγαλώσει σε χρόνο και σε σημασία. Έτσι η Mystique γίνεται ο καταλύτης της ταινίας, μια μπλε ηρωίδα με την ικανότητα να μεταμορφώνεται, που είναι δυναμική, σέξι και γεμάτη εσωτερικές αντιφάσεις.

Παράλληλα, τον Magneto στη νιότη του τον ερμηνεύει ο επίσης ιδιαίτερα ταλαντούχος Michael Fassbender. Μεγάλο βάρος, πάντως, στην ταινία κουβαλάει ο βετεράνος πια των X-Men Hugh Jackman (Wolverine), ο οποίος επιστρέφοντας πίσω στο χρόνο δεν βγάζει αυτά τα σιδερένια δόντια, αλλά κοκάλινα.

xmen5

Αυτό που κάνει τις ταινίες X-men να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός πως αποτελούν περιπέτειες χαρακτήρων.

Κυριαρχεί το δράμα των ηρώων, οι εσωτερικές τους συγκρούσεις, τα ηθικά τους διλήμματα, και ο πόνος που κουβαλάνε, είτε λόγω των μεταλλάξεων τους, που τους αποξενώνουν, είτε βασανισμών που έχουν υποστεί.

Στις αρετές της ταινίας θα πρέπει να προσθέσουμε τα απίθανα ειδικά εφέ, τις συνεχείς ανατροπές, την καταιγιστική δράση, αλλά και ένα ισοπεδωτικό χιούμορ που σε δυο-τρεις σκηνές ανθολογίας δεν αφήνει τίποτα όρθιο!

x men days of future past01

Η ταινία “Χ-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος” προβάλλεται στο κανάλι ΟΤΕ CINEMA 1HD στον ΟΤΕ ΤV την Κυριακή 22 Μαϊου στις 21.00

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b