MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The Revenant: Η ταινία της χρονιάς στη μικρή οθόνη

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της φετινής χρονιάς, την οσκαρική “Επιστροφή” (The Revenant) του Alejandro González Iñárritu, έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι συνδρομητές του OTE TV μεσα από την υπηρεσία ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND.

author-image Πένυ Νικολάου

Η ταινία που κατέκτησε φέτος το όσκαρ σκηνοθεσίας και χάρισε στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο το πρώτο του Όσκαρ, συγκέντρωσε συνολικά 12 υποψηφιότητες. Επίσης θριάμβευσε και στα βραβεία Bafta κατακτώντας τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α’ ανδρικού ρόλου.

nature revenant

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο 1823 στα αχαρτογράφητα ακόμη παγωμένα βουνά της Μοντάνα και της Βόρειας Ντακότα, όπου ο ιχνηλάτης Χιου Γκλας (Leonardo DiCaprio) οδηγεί μια ομάδα κυνηγών στην αναζήτηση αρκούδων. Οι γούνες των θηλαστικών ισοδυναμούν με εισιτήριο στον επίγειο παράδεισο για τους κυνηγούς, που ονειρεύονται να αγοράσουν «ένα κτήμα στο Τέξας για μια τεμπέλικη ζωή». Όμως η φύση έχει αντίθετη άποψη. Από τη μια οι «άγριοι» ινδιάνοι που σχεδόν αποδεκατίζουν την αποστολή κι από την άλλη οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, κάνουν τα εναπομείναντα μέλη της αποστολής της γουνεμπορικής εταιρείας να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη γύρω από το (αμερικανικό) όνειρο τους και να σκεφτούν πως θα σώσουν το δικό τους τομάρι.

Όταν μια πελώρια αρκούδα αιφνιδιάζει τον Γκλας και τον κατακρεουργεί, η ομάδα διχάζεται ως προς το τι πρέπει να πράξει. Ανατίθεται σε 3 άντρες να φροντίσουν τον ημιθανή ήρωα μέχρι το τέλος του, όμως ένας εξ αυτών (Tom Hardy) έχει διαφορετικά σχέδια. Ο Γκλας εγκαταλείπεται σε τραγική κατάσταση, όμως θα καταφέρει να επιβιώσει και να επιστρέψει για την εκδίκηση του.

inarritu di caprio

Μεταξύ άλλων ο Iñárritu επένδυσε στο γύρισμα σε φυσικό φως και στο περισσότερο φωτογενές χιόνι της Αργεντινής αντί του αρχικού προορισμού που ήταν ο Καναδάς. Σε συνεργασία με το το διευθυντή φωτογραφίας Emmanuel Lubezki, ο μεξικανός σκηνοθέτης δημιούργησε μια πρωτόγνωρη κινηματογραφική αίσθηση όπου ο ωμός, τραχύς ρεαλισμός δένει υποδειγματικά με την ποιητική ματιά και τη φιλοσοφική υπαρξιακή αγωνία.

Ανάμεσα στα ανυπέρβλητης ομορφιάς πλάνα φαίνεται η προβληματική του σκηνοθέτη που αφορά τον αγώνα για επιβίωση, την εκδικητική μανία, τη θέληση του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όρια του.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο δημιουργός χρησιμοποιεί την αληθινή ιστορία του Γκλας για να αποδομήσει το αμερικανικό όνειρο, να αποκαθηλώσει τα ιερά σύμβολα της Άγριας Δύσης (ένας κόσμος βίας και πρωτοφανούς αγριότητας όπου η γενοκτονία των ινδιανών από Άγγλους και Γάλλους γίνεται «στο όνομα του Θεού»), να υμνήσει την αρχέγονη ομορφιά και δύναμη της Φύσης. Για να οδηγηθεί σε αυτό το μαγικό αποτέλεσμα, δανείστηκε την αρχική ύλη από το best seller του Michael Punke και την διάνθισε με μυθοπλαστικά και αφηγηματικά εργαλεία που προσδίδουν στο φιλμ μια απόκοσμη σχεδόν γοητεία.

di caprio3 the revenant

H ταινία είναι διαθέσιμη στον OTE ΤV στην υπηρεσία OTE CINEMA ON DEMAND από 13/04 για τους συνδρομητές που διαθέτουν ΟΤΕ ΤV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης και από 25/04 στο ΟΤΕ CINEMA ON DEMAND HD για τους συνδρομητές ΟΤΕ ΤV Μέσω Δορυφόρου.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b