MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Πολλές προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση έρχονται και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Πένυ Νικολάου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
OPEN HOUSE Athens 2016
open house athens

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο αποκτώντας συστηματικούς επισκέπτες και υποστηρικτές. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος. Κάθε χρόνο, για ένα Σαββατοκύριακο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Έχει πραγματοποιηθεί ήδη δύο χρονιές στην πόλη των Αθηνών (4-6 Απριλίου 2014, 15-17 Μαΐου 2015), με μεγάλη ανταπόκριση από το ευρύ κοινό.
Το τρίτο Open House Athens προγραμματίζεται για τις 15, 16 & 17 Απριλίου 2016 και εδώ μπορείτε να δείτε τα κτίρια που συμμετέχουν καθώς και τις ώρες και ημέρες ξεναγήσεων στο καθένα. Επιπλέον, το πρόγραμμα του Open House εμπλουτίζεται φέτος με ένα πλήθος παράλληλων δράσεων και δραστηριοτήτων. Πιο αναλυτικά:

11-15/04: MADE IN Athens
15/04: OPEN SCHOOL
15-24/04: OPEN PHOTO
16-17/04: OPEN BIKE
16-17/04: OPEN TOURS
17/04: TIME TO CLOSE Party
23-24/04: Be an MA student for a weekend (by Vakalo Art & Design College)

ΜΠΑΖΑΑΡ 
Πασχαλινό παζάρι στο Poems & Crimes
pasxalino pazari poems and crimes

Με αφορμή το Πάσχα που πλησιάζει οι εκδόσεις Γαβριηλίδης διοργανώνουν πασχαλινό παζάρι το Σάββατο 16 Απριλίου και το Σάββατο 23 Απριλίου στο Poems & Crimes Art Bar. 

Όλοι οι τίτλοι των εκδόσεων Γαβριηλίδης διατίθενται στη μισή τιμή!

Χώρος: poems ‘n crimes, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
COMICDOM CON ATHENS 2016
comicdom athens

Από την παρθενική εμφάνισή του, το 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens, άλλαξε τα εγχώρια δεδομένα, και παρότι γνώρισε μιμητές, παραμένει το σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ comics στην Ελλάδα, προσελκύοντας στην περσινή 10η διοργάνωσή του, περισσότερους από 12.000 επισκέπτες.

Μπαίνοντας θριαμβευτικά στη δεύτερη δεκαετία του, το Comicdom Con Athens ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Συνεχίζοντας την παράδοση παρουσίας διεθνών προσκεκλημένων από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της Ένατης Τέχνης, η φετινή διοργάνωση έχει ήδη ανακοινώσει τους οκτώ πρώτους καλεσμένους της:

• τον Βρετανό Charlie Adlard, επί 12 χρόνια σχεδιαστή του The Walking Dead
• τον Ted Benoit, διάσημο Γάλλο δημιουργό,
• τον Al Ewing, Βρετανό συγγραφέα comics,
• τον Goran Sudzuka, βραβευμένο με Eisner Award Κροάτη σχεδιαστή comics και εικονογράφο,
• τον P.J. Holden, Βορειοϊρλανδό σχεδιαστή, γνωστό για τη δουλειά του στο 2000AD,
• την Christina Plaka, την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη manga της Γερμανίας,
• τον Mysh, Ισραηλινό δημιουργό comics και animator, σκηνοθέτη και σχεδιαστή,
• και τη Sookyoung Yoo, Νοτιοκορεάτισσα mangaka και ερευνήτρια, με αντικείμενο την οπτική έκφραση των manga, και τα manga για γυναίκες.

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης ο Tomek, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2016.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016 περιλαμβάνει, επίσης, sketch events, προβολές, workshops από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς, παρουσιάσεις νέων τίτλων, bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, παιδικό πρόγραμμα, τον υπερ-δημοφιλή Διαγωνισμό Comicdom Cosplay, καθώς και τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς.

Χώρος: Γαλλικό Ινστιτούτο,  Σίνα 31

Παρασκευή: 11:00 με 21:30
Σάββατο: 11:00 με 21:30
Κυριακή: 11:00 με 21:30

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22

Παρασκευή: 11:00 με 21:30
Σάββατο: 11:00 με 21:30
Κυριακή: 11:00 με 21:30

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50

Παρασκευή: 11:00 με 21:30
Σάββατο: 11:00 με 21:30
Κυριακή: 11:00 με 21:30

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ATHENS BIG BAND PRESENTS THE WORLD OF HAMMOND στο Θέατρο Παλλάς
athens big band

Στον κόσμο του μουσικού οργάνου Hammond θα μας ταξιδέψει η Big Band του Δήμου Αθηναίων στη μουσική παράσταση που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία των Αθηναϊκών Θεάτρων.

Η Big Band του Δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον κορυφαίο τζαζ πιανίστα και οργανίστα Γιώργο Κοντραφούρη και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο Hammond, ένα όργανο που σημάδεψε σχεδόν όλο το ρεπερτόριο της τζαζ.

Hammond: Γιώργος Κοντραφούρης
Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

Χώρος: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5
Ημερομινιία:
Σάββατο 16 Απριλίου 2016, ώρες: 11:30

ΘΕΑΤΡΟ
“Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού” της Ιόλης Ανδρεάδη στο Πολ. Ίδρ. Ομίλου Πειραιώς
diakosies deka xiliades okades bambakiou ioli andreadi2

Η Ιόλη Ανδρεάδη εμπνέεται από το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και βασισμένη σε πρότασή του, δημιουργεί το έργο “Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού – μια παράσταση στο Αρχείο”, το οποίο παρουσιάζει από 1η Απριλίου στο πρώην βιομηχανικό κτίριο, με ελεύθερη είσοδο.
Παραστάσεις: 1.4.2016 – 23.5.2016 | Δευτέρα & Παρασκευή στις 20.00
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

“ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ STUDIO
theater free

Η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια ιδρύοντας το θέατρο Πράξη Επτά Studio, με σκοπό την ανάδειξη και την στήριξη νέων ηθοποιών, ανεβάζει το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου “Το Τέλος του Καλοκαιριού”.

Ένα έργο που ενδιαφέρει τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους. Τους νέους γιατί θα αναγνωρίσουν σε έναν από τους ήρωες τον εαυτό τους και τους μεγαλύτερους γιατί σε έναν από τους ήρωες θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματά τους. Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, με πυκνή γραφή, ευαισθησία και σκληρότητα, χιούμορ και τραγικότητα, με ήρωες παιδιά έως είκοσι χρονών, με τις ελπίδες και τους φόβους τους, με τα όνειρα και τις αμφιβολίες τους, τα δάκρυα και τα γέλια τους και την πραγματικότητα να καιροφυλακτεί.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Γράμψας
Σκηνικό-Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Μουσική Επιμέλεια: Αγγελική Γρηγοροπούλου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευάγγελος Βογιατζής
Art Design: Φαίη Βέβη
Φωτογραφίες: Θανάσης Κρομλίδης

Παίζουν:
Μαριάννα Μαυριανού, Κατερίνα Δημάτη, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Θανάσης Κρομλίδης, Κυριάκος Σαλής, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Άλκηστις Χατζηιωάννου

Το τραγούδι που ακούγεται στην παράσταση είναι σε στίχους και μουσική της Αγγελικής Γρηγοροπούλου, τραγουδάει η Κατερίνα Δημάτη.

Χώρος: Πράξη Επτά Studio, Εξάρχεια – Νεάπολη, Βαλτετσίου 45

Δευτέρα: 21:00
Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Εργαστήρια για παιδιά & γονείς και διάλεξη για νέους στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
ergastiri paidia

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με το κοινό, μέσα από το εμπλουτισμένο και ανανεωμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του. Στις μόνιμες πλέον εγκαταστάσεις του, εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσει τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 15 με 17 Απριλίου 2016, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά και γονείς, αλλά και μία διάλεξη για νέους.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 15 – 17 Απριλίου περιλαμβάνουν:

Διάλεξη για νέους
Μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης – 15.4.2016, Ώρα 17.00

Πώς θα γινόταν στην πράξη το μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο ελληνικό σχολείο; Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι και καθηγητές πραγματοποιούν ένα πειραματικό μάθημα με ένα 25μελές τμήμα μαθητών Λυκείου και απαντούν σε ερωτήματα.

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Schoolwave.

Μουσικό εργαστήριο για παιδιά & γονείς
H μουσική συναντά τους δεινόσαυρους – 16.4.2016, Ώρα 11.00 & 12.30
Το εργαστήριο των 11.00 απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών, ενώ των 12.30 σε παιδιά 5-7 ετών.

Ένα εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα όπου παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με μουσικά έργα διαφορετικών στυλ και περιόδων, μέσα από τα οποία αναδύονται ιστορίες για… τους δεινόσαυρους.

Στα παιχνίδια με τους δεινόσαυρους εμπλέκονται και άλλες μορφές τέχνης, όπως το θεατρικό παιχνίδι, ο μουσικός αυτοσχεδιασμός και η κινητική έκφραση. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο, να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν την ικανότητά τους να συνεργάζονται δημιουργικά μεταξύ τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Λόγου Παίγνιον
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

Εργαστήριο για παιδιά
Δίπλωσέ το! – 17.4.2016, Ώρα 10.30 & 12:30
Για παιδιά 7-10 ετών.
Το εργαστήριο των 10:30 θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και ως εκ τούτου απευθύνεται σε αγγλόφωνο κοινό.

Ένα εισαγωγικό εργαστήριο στον θαυμαστό κόσμο των τρισδιάστατων αντικειμένων! Με τη χρήση ενός φύλλου χαρτιού και άλλων υλικών, και μέσα από τις τεχνικές των «πτυχώσεων και των διπλωμάτων», τα παιδιά δημιουργούν ευφάνταστες τρισδιάστατες μορφές, που βασίζονται σε εφαρμογές απλών μοτίβων.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μαγδαλένα Πανταζή, αρχιτέκτονας μηχανικός
*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή

ΕΚΘΕΣΗ
No Portraits: Ομαδική έκθεση στην Booze:BaseGALLERY
no portraits

Η Booze:BaseGALLERY εγκαινιάζει στις 16 Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής/εγκατάσταση No Portraits. Το εγχείρημα λειτουργεί, ως μια άσκηση καταγραφής προσωπικής ανάγκης, ως ένας συσχετισμός συνειρμών, μνήμης και επικοινωνίας.

Οι εκθέτες Αστερίου Δημήτρης, Βασιλικός Στέλιος και Μικάλεφ Γιώργος, με διαφορετικές αφετηρίες-βιώματα-καταβολές-πορείες-σταθμούς ο καθένας συνυπάρχει μέσα από τα έργα και τις εγκαταστάσεις σε αυτή την εικαστική παράσταση , πράξη.

Συνομιλίες και σιωπές σε πολλαπλά επίπεδα, συνθέσεις αδρών και εύθραυστων σχεδίων, γραμμές μολυβιών, επαλείψεις χρωμάτων, μεγέθη και σχήματα, κατασκευές οριοθετούν και ορίζουν την μη προσωποποιημένη αφήγηση ως αθέατη προτροπή-παρουσία χωρίς εμμονές.

Χώρος: Booze:BaseGALLERY, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Ημερομινία: Εγκαίνια: 16 Απριλίου 2016, στις 20:30 | Διάρκεια: 15 Απριλίου – 4 Μαΐου 2016 | Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 22:00

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b