MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Με αποκριάτικη διάθεση αυτό το Σαββατοκύριακο κυκλοφορούμε και διασκεδάζουμε στην πόλη. Ένα γεμάτο διήμερο με προτάσεις ψυχαγωγίας περιμένει όσους ξέρουν να περνούν καλά χωρίς… το πορτοφόλι τους. Χαρείτε το!

author-image Πένυ Νικολάου

PERFORMANCE
As One από τον ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute στο Μουσείο Μπενάκη
as one mouseio mpenaki weekend

Μέσω του προγράμματος As One, το οποίο πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη από τις 10 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου 2016, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEON και το Marina Abramovic Institute (MAI) μοιράζονται το ίδιο όραμα, να προάγουν την τέχνη της performance και να αναδείξουν μια νέα γενιά καλλιτεχνών performance στην Ελλάδα. Το As One πρόκειται να παρουσιάσει, για διάστημα επτά εβδομάδων, τη Μέθοδο Abramović και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα από performance, διαλέξεις, φιλμς και εργαστήρια, με τη συμμετοχή 29 καλλιτεχνών – ελλήνων αλλά και ξένων.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
3η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων / Athens Print Fest
festival

Το Athens Print Fest/ Third Edition, η 3η Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίωνκαι την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, με γενικό τίτλο Abracadabra. Πρόκειται για ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, το μοναδικό στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια στην Αθήνα, με σκοπό να εστιάσει όχι μόνο στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής μέσα από τις προτάσεις και τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη, αλλά να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της σε διεθνές επίπεδο. Μια συνάντηση πολιτιστικών φορέων με έμφαση στην Χαρακτική και τις εκτυπώσεις με νέες και καινοτόμες δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας διεθνής εικαστικός διάλογος γύρω από τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της Σύγχρονης Χαρακτικής τόσο σε αισθητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν εκθέσεις χαρακτικής και εκτυπώσεων, θα διοργανωθούν κύκλοι ομιλιών θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια Χαρακτικής για τους καλλιτέχνες και για το κοινό, συμμετέχοντες χαράκτες θα ανοίξουν σε ενδιαφερόμενους επισκέπτες τα εργαστήριά τους και θα διοργανωθούν ποικίλες δράσεις σε διάφορους δημόσιους χώρους της πόλης. Σ’ αυτή τη γιορτή της χαρακτικής θα παρουσιαστούν σε όλη την Αθήνα περισσότερα από 700 έργα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Για να δείτε ποιες εκθέσεις συμμετέχουν στο Φεστιβάλ πατήστε εδώ.

ΜΠΑΖΑΡ
Κινητή Βιβλιοθήκη
bazaar books

Η Bibliotheque και το ClipartRadio μας προσκαλούν το Σαββάτο 12 Μαρτίου από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 10.00 το βράδυ σε ένα Bazaar με περισσότερα από 500 επιλεγμένα βιβλία και από 300 σπάνιες κινηματογραφικές ταινίες σε DVD.

Special act:
Στο πατάρι της βιβλιοθήκης Βολανάκη θα προβάλλονται με ελεύθερη είσοδο 4 ταινίες του Ακίρα Κουροσάβα
• 12.00 με 2.00 Το Μυστικό Φρούριο
• 2.00 με 4.00 Ο Καταδικασμένος
• 4.00 με 6.00 Ο Λυσσασμένος Σκύλος
• 6.00 με 8.00 Γιοζίμπο

Βιβλιοθήκη Βολανάκη : Στουρνάρη 11, Εξάρχεια

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Συναυλία με Καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ethniki luriki

Κέφι, παλμός, ζωντάνια και σπιρτόζικο ρεπερτόριο σε μια αποκριάτικη εκδήλωση για την οποία συνεργάζονται ο Δήμος Καλλιθέας και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Τιμώντας το εξωστρεφές πνεύμα των ημερών, η εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 11.00, περιλαμβάνει τις πλέον κωμικές στιγμές από διάσημες οπερέτες Ελλήνων και ξένων συνθετών: Θεόφραστος Σακελλαρίδης, Φραντς Λέχαρ, Νίκος Χατζηαποστόλου και Γιόχαν Στράους νεώτερος.

Ερμηνεύουν οι μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Γεωργία Ηλιοπούλου (υψίφωνος), Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος), Λυδία Αγγελοπούλου (μεσόφωνος), Σταμάτης Μπερής (τενόρος), Νίκος Στεφάνου (τενόρος)

Στο πιάνο η Μαρία Νεοφυτίδου.

Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας: Γ. Κρέμου 123 και Φιλαρέτου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
“Ο καλλιτέχνης” του Βαγγέλη Ντελή στο Public
kallitexnis vaggelis delhs

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στις 19.00, ο Βαγγέλης Ντελής μας περιμένει στο Public Συντάγματος για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο “Ο καλλιτέχνης”.

Η αρχαιολογική σκαπάνη δεν φέρνει στο φως μόνο χαμένους πολιτισμούς, αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά…

Γύρω στο 2300 π.Χ. ένας ανώνυμος καλλιτέχνης, τον οποίο ονομάζουμε συμβατικά Καλλιτέχνη Γουλανδρή, δημιουργεί κυκλαδικά ειδώλια απαράμιλλης τέχνης. Το 1997 μ.Χ. ένας αρχαιολόγος επιχειρεί να αναβιώσει μια παλαιότερη ανασκαφή στη Νάξο, αναζητώντας το σημαντικότερο εργαστήριο των κυκλαδικών ειδωλίων, το οποίο δημιουργούσε έργα τέχνης για έξι αιώνες. Παράλληλα με τις έρευνες του αρχαιολόγου, παρακολουθούμε την πορεία του Καλλιτέχνη Γουλανδρή από τη Νάξο, όπου γεννήθηκε, στη Σαντορίνη, όπου γνωρίζει μια όμορφη και δυναμική γυναίκα, και έπειτα στη μινωική Κρήτη, όπου καταφεύγει στο παλάτι του Μίνωα ζητώντας του να απελευθερώσει τη Θήρα και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Οι επιθυμίες του Μίνωα όμως και η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης έχουν απρόβλεπτες συνέπειες στη ζωή όλων.

Δύο ιστορίες γεμάτες ανατροπές, σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ωστόσο είναι φανερό, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ότι τα ανθρώπινα συναισθήματα είναι αυτά που καθορίζουν την εξέλιξη της ζωής αλλά και του πολιτισμού.

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στην Αθήνα
apokries weekend

Σε αποκριάτικους ρυθμούς συνεχίζει να ζει η Αθήνα το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς με εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Από την Παρασκευή 11 Μαρτίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων μας επιφυλάσσει πολλές και διασκεδαστικές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Οι καρναβαλικές δραστηριότητες και τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας αναλυτικότερα εδώ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b