MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις που μπορείτε ν’ απολαύσετε ΔΩΡΕΑΝ! Εσείς θα μείνετε μέσα;

author-image Πένυ Νικολάου

Actopolis – ΑΘΗΝΑ: «The Soft Power Lectures. Πού πάει η ενέργεια μετά από δω;»

actopolis

Καλλιτέχνες , πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες, επιστήμονες που ασχολούνται με τον αστικό χώρο και ακτιβιστές από τη Μαρντίν, την Άγκυρα, την Αθήνα, το Βελιγράδι, το Σαράγεβο, το Ζάγκρεμπ, το Βουκουρέστι και το Όμπερχάουζεν συνενώθηκαν το 2015 σε μια πλατφόρμα πέρα από επαγγελματικούς κλάδους, εθνικά σύνορα και πολιτισμικές διαφορές και ανέπτυξαν ιδέες και προγράμματα δράσης, τα οποία θα πραγματοποιήσουν στις πόλεις τους μέσα στο 2016: Εναλλακτικές ζωής στα αστικά κέντρα, πειραματικές δράσεις και παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο – πάντα σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία των πολιτών. Η πρώτη εκδήλωση του προγράμματος Actopolis – ΑΘΗΝΑ με τίτλο «The Soft Power Lectures. Πού πάει η ενέργεια μετά από δω;» πραγματοποιείται το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στο State of Concept.

5η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

tainiothiki festival

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, οι Πρεσβείες των Αφρικανικών χωρών και τα Επίτιμα Προξενεία που είναι διαπιστευμένα στην Ελληνική Δημοκρατία, διοργανώνουν την 5η Εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου στη διάρκεια της οποίας θα προβληθούν δεκατέσσερις ταινίες μυθοπλασίας και ένα ντοκιμαντέρ , από δέκα αφρικανικές χώρες. Με το τρόπο αυτό το κοινό θα εξοικειωθεί με τις πολιτιστικές εμπειρίες της κάθε χώρας. Σκοπός είναι οι Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερα την Αφρική του σήμερα, μια ήπειρος με έντονες πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, η οποία από τον Βορρά μέχρι το Νότο πασχίζει να κατακτήσει την πρόοδο και την εξέλιξη. Μέσα από αυτό το πλούσιο οπτικοακουστικό ταξίδι στην αφρικανική ήπειρο, η εκδήλωση στοχεύει στην οικοδόμηση μιας στενότερης πολιτιστικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες που συμμετέχουν από την Αφρική και ελπίζει να δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες στον οπτικοακουστικό τομέα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/02
19.00 Difret
22.15 Μονοπάτια αίματος

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/02
17.30 Η ευλογία του Σεΐκ
19.30 Rock the Casbah
21.30 Η Λέσχη Bang Bang

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/02
17.15 Ο μετανάστης
18.45 Zaynab, το ρόδο του Αγκμάτ
20.30 Παιδιά που κατηγορήθηκαν για μαγεία
22.00 Μαστροχαλαστές

School of the Future από την Candy Chang στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

3 peiramata sthn poli

Έχοντας πειράξει ό,τι νοείται ως δημόσιος χώρος, από το Χονγκ Κονγκ έως το Λας Βέγκας, η διάσημη εικαστικός έρχεται και στην Αθήνα με τρεις site-specific εγκαταστάσεις της. Αυτή είναι μια διαφορετική ερμηνεία της σχολικής αίθουσας, χωρίς δασκάλους, βιβλία και μαθητές. Οι επισκέπτες βρίσκονται σε ένα χώρο με μια σχολική έδρα στο βάθος, περικυκλωμένη από χίλια μεγάλα κόκκινα μπαλόνια. Καλούνται λοιπόν να σημειώσουν σε ένα σημειωματάριο πάνω στην έδρα το δικό τους μάθημα ζωής. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι επισκέπτες γίνονται ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητές: μπορούν να διδάξουν, αλλά και να διδαχτούν, συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο σχολείο συλλογικής εμπειρίας, όπου την κοινή εγκυκλοπαίδεια γνώσεων διαμορφώνουν οι ατομικές τους εμπειρίες. Το πείραμα θα πραγματοποιείται από τις 12:00 μέχρι τις 21:00 στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο George Zervos live στο Old Habits

george zervos

Γνωστός ως ιδρυτικό μέλος των Penny & The Swingin’ Cats, πρόσφατος ‘Elvis Presley’ στην παράσταση “Elvis Alive & Lookin’ for Trouble” με χιλιάδες εμφανίσεις στο ενεργητικό του, στα μεγαλύτερα Festival και Live Events στην Ελλάδα o George Zervos και η νέα μπάντα που θα σας εκτινάξει παρουσιάζουν ένα dance πρόγραμμα σε ένα show απόλυτη εμπειρία την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 στο Old Habits! Απογείωση σε εκρηκτικούς ρυθμούς με αυθεντικό Rock ‘n’ Roll, σέξυ Indie ακούσματα, σκοτεινά Country, Folk με αισθησιασμό, Surf και πολύ χορό!
OLD HABITS, Πλατεία Ελευθερίας 3 (Ιερά οδός & Θηβών)

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παίζει στο Μετρό της Ομόνοιας!

koa sunaulies

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμμετέχει στο πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων που διοργανώνει κατά καιρούς η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) μετατρέποντας κεντρικούς σταθμούς του δικτύου Σταθερών Συγκοινωνιών σε «σκηνές» τέχνης και πολιτισμού. Ένα από τα μουσικά σύνολα της ορχήστρας, το Metallon – Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών (Παναγιώτης Καίσαρης- τρομπέτα, Γιάννης Καραμπέτσος-τρομπέτα, Κώστας Αυγερινός-τρομπόνι, Κώστας Σίσκος-κόρνο, Γιώργος Ραράκος- τούμπα, Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά) θα δώσει συναυλία το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου στις 13.00 στο σταθμό «Ομόνοια».

Shapereader: στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Shapereader stegi

H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί την εγκατάσταση Shapereader, μια νέα επαναστατική γλώσσα σχεδιασμένη για την δημιουργία αφηγηματικών έργων από, και για τυφλούς αναγνώστες. Πρόκειται για μια εγκατάσταση βασισμένη πάνω σε ένα ρεπερτόριο 210 απτικών συμβόλων που μεταφράζουν τα διαφορετικά στοιχεία της αφήγησης, όπως τους χαρακτήρες της πλοκής, τα συναισθήματα τους, τις δράσεις, τα αντικείμενα, κ.ο.κ. Οι αναγνώστες καλούνται να μάθουν να αναγνωρίζουν και να χρησιμοποιήσουν τα απτικά σύμβολα ώστε να κατανοήσουν το απτικό αφήγημα. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τις 57 πλάκες που απαρτίζουν την ιστορία Arctic Circle, καθώς και τους πίνακες υπομνημάτων που την συνοδεύουν. Στο πλαίσιο της έκθεσης, έχει προγραμματιστεί ένα εργαστήριο μεταξύ ανθρώπων με και χωρίς προβλήματα όρασης κατά το οποίο, μια σειρά από ανάγλυφα γεωμετρικά σχήματα, χαραγμένα σε ξύλινες πλακέτες γίνονται το απτικό αλφαβητάρι των συμμετεχόντων.
Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 22 έως και Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Μία Κυριακή για τα παιδιά και τον εθελοντισμό στην Τεχνόπολη

aimodosia texnopoli paidia

Μία Κυριακή αφιερωμένη στα παιδιά και στην αξία του εθελοντισμού. Μία μέρα όπου μικροί και μεγάλοι θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν, θα διαβάσουν, θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουνκαι θα ενημερωθούν για την σημασία της εθελοντικής προσφοράς. Η δράση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά ως προς τον εθελοντισμό και συγκεκριμένα ως προς την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Διοργανώνεται από το Bloode – την πρώτη διαδικτυακή κοινότητα εθελοντών αιμοδοτών – σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες του Δήμου Αθήνας. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονη εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού. Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο στο αίμα.
H Δράση αυτή θα γίνει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, στην αίθουσα “Δεξαμενές Καθαρισμού” στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.


Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στην Αθήνα

Και αυτό το Σαββατοκύριακο συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους σε διάφορα μέρη της πόλης! Από την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου του 2016 πραγματοποιούνται δράσεις σε κεντρικά αλλά και άλλα σημεία της Αθήνας δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει τη ξεχωριστή αυτή περίοδο των αποκριών! Οι καρναβαλικές δραστηριότητες αναλυτικότερα εδώ.


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b