MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νυχτερινή ποδηλασία: Παραμένει ζωντανός όποιος παραμένει ορατός

Η νυχτερινή ποδηλασία είναι μεγάλη απόλαυση, είτε με παρέα είτε χωρίς. Ωστόσο, απαιτεί πολλή προσοχή και προετοιμασία γιατί ενέχει σοβαρούς κινδύνους.Το κλειδί για ασφαλή νυχτερινή ποδηλασία είναι η ορατότητα, τόσο του ποδηλάτη, τι βλέπει από τον δρόμο, αλλά κυρίως των υπολοίπων οχημάτων σε σχέση με το ποδήλατο – κατά πόσο το βλέπουν (και από πόσο κοντά).Πηγή: Αthens Bike City

author-image Athens Bike City

Εκτός από τα γνωστά ποδηλατικά φώτα, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προτάσεις στην αγορά για να γίνει το ποδήλατο πιό ορατό τη νύχτα, είτε με συστήματα φώτων είτε με αντανακλαστικά. Κατά τη γνώμη μου, είναι απαραίτητα και τα δύο. Οτιδήποτε μπορεί να σε γλιτώσει από μία επικίνδυνη κατάσταση, αξίζει και τα λεφτά και τον κόπο.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες που κατασκευάζουν αντανακλαστικά αυτοκόλλητα για τα ποδήλατα αλλά και αντανακλαστικά ρούχα, που όταν το φώς πέφτει επάνω τους, γυαλίζουν έντονα και αποκαλύπτουν τη θέση του ποδηλάτη στους οδηγούς. Με το ίδιο σκεπτικό λειτουργεί και η αντανακλαστική μπογιά, με την οποία, ό,τι ψεκάσεις μετατρέπεται – με το παραμικρό φως, σε μία ιδιαίτερα φωτεινή, αντανακλαστική επιφάνεια.

Συνήθως, κάποια -έστω και μικρά – φώτα υπάρχουν μπροστά και πίσω στα ποδήλατα. Ωστόσο το πρόβλημα βρίσκεται στο πλάι, στις πλευρές του ποδηλάτου που είναι πολύ σκοτεινές και πρέπει οπωσδήποτε να φωτιστούν.

Μία καλή επιλογή για πλευρικό φωτισμό, είναι τα led φώτα στις ρόδες. Κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές, που προσαρμόζονται εύκολα σε ρόδες και ακτίνες και αλλάζουν τελείως την εικόνα του ποδηλάτου σας.

Κάποια από αυτά μπορείτε να τα προγραμματίσετε, ώστε να προβάλλουν τις δικές σας εικόνες. Ωραία όλα αυτά, αλλά μην ξεχνάτε ότι θέλετε να σας βλέπουν οι άλλοι οδηγοί, όχι να σας κοιτάνε.

Μην διστάσετε να κάνετε ότι καλύτερο ώστε το ποδήλατό σας να είναι ορατό το βράδυ. Ίσως να μην το μάθετε ποτέ, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να σας σώσει τη ζωή.

Έκανα ένα μικρό video παρουσίασης διαφόρων προιόντων που βρήκα στο web, για τον επαρκέστερο φωτισμό του ποδηλάτου. Είναι στα αγγλικά, αλλά λέει σε γενικές γραμμές αυτά που έχω γράψει εδώ στα ελληνικά.

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b