MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Urban Diary#4: Μαρία Λεωνιδοπούλου, το κόσμημα στην πιο μίνιμαλ εκδοχή του!

Δε χρειάζεται να γνωρίζεις τη Μαρία καιρό για να καταλάβεις ότι είναι ένα απλό και πολύ στιλάτο κορίτσι. Αυτό είναι μάλιστα και κάτι που φαίνεται έντονα από τις δημιουργίες της, τα Bonvo Jewelry, που διακρίνονται από λιτές γραμμές, γεωμετρικά σχήματα και μινιμαλιστικά σχέδια.Ξεκινώντας να σχεδιάζει για την ίδια και τις φίλες της, η Μαρία, μόλις 24 χρονών με καταγωγή από την Πάτρα, έχει καταφέρει με το αστείρευτο ταλέντο της να ξεχωρίσει δυναμικά στο χώρο. Η ιδιαίτερα προσεγμένη δουλειά της αποκτά μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο κάτι που δημιουργεί γερές βάσεις για μια πολύ δημιουργική συνέχεια.

author-image Πένυ Νικολάου

Αυτό που διακρίνει κάθε συλλογή της είναι η απλότητα και η κομψότητα αφού οι δημιουργίες της σου δίνουν τη δυνατότητα να φοράς ένα ιδιαίτερο κόσμημα το οποίο όμως συγχρόνως είναι ανάλαφρο και δε σε βαραίνει.

Μέσα από τη συζήτησή μας με τη Μαρία βλέπουμε πώς τα δημιουργήματα ενός σχεδιαστή αντικατροπτίζουν σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά του ενώ παράλληλα η ίδια μας αποκαλύπτει στοιχεία της νέας συλλογής των Bonvo Jewelry!

bonvo jewelry

Τί ήταν αυτό που σε έκανε να στραφείς στο σχέδιο κοσμημάτων;
Η επιθυμία μου να φοράω συγκεκριμένα κοσμήματα με λιτές και μινιμαλιστικές γραμμές τα οποία δεν έβρισκα εύκολα στην αγορά ήταν αυτό που με οδήγησε να ξεκινήσω. Ενώ λοιπόν ήμουν ακόμα φοιτήτρια στο παιδαγωγικό άρχισα να φτιάχνω κοσμήματα μόνο για εμένα, την αδερφή μου και τις φίλες μου. Στη συνέχεια, πήγα σε μια σχολή αργυροχρυσοχοϊας στην Πάτρα και σιγά σιγά άρχισα να εξασκώ εντατικά την τέχνη των χειροποίητων κοσμημάτων. ‘Υστερα από παρότρυνση των δικών μου ανθρώπων αποφάσισα να οργανωθώ και να παρουσιάσω πιο επαγγελματικά τη δουλειά μου. Δικτυώθηκα περισσότερο στα social media και ξεκίνησα πιο συστηματικά τις παραγγελίες.

maria bonvo2

Ποιό είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο των δημιουργιών σου που τις κάνει να ξεχωρίσουν από άλλες συλλογές κοσμημάτων;
Τα κοσμήματα που σχεδιάζω μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι γραμμές τους είναι πολύ λιτές και είναι έντονο το μινιμαλιστικό και γεωμετρικό στοιχείο. Αυτό που προσπάθησα να πετύχω είναι να βάλω σε ένα κόσμημα το γεωμετρικό σχήμα με τη σημαντική διαφορά αυτής της τάσης – που έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε έντονα – ότι τα κοσμήματά μου βρίσκονται σε μια πολύ απλή μορφή χωρίς να συνοδεύονται από κάτι άλλο υπερβολικό και φανταχτερό! Είναι ασημένια – οπότε δεν υπάρχει ζήτημα αν διατηρούνται ή όχι – ενώ παράλληλα θέλησα να είναι διαχρονικά, να μπορούν να φορεθούν τώρα αλλά και σε πολλά χρόνια μένοντας στη συλλογή κάποιου για καιρό. Η δουλειά μου με χαρακτηρίζει απόλυτα αφού πάντα φτιάχνω κάτι που πρώτα θα φορούσα εγώ και αυτό νομίζω είναι κάτι που ισχύει γενικότερα στο σχέδιο κοσμημάτων, δηλαδή τί εκφράζει αρχικά τον ίδιο το δημιουργό.

bonvo jewelry3

Από πού αντλείς την έμπνευση για τα σχέδιά σου;
Πολλά πράγματα και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους είναι αυτά από τα οποία αντλώ έμπνευση. Για παράδειγμα ένα έπιπλο που θα δω, η πλάτη μιας καρέκλας με μια συγκεκριμένη καμπύλη η οποία θα μου αρέσει και θα με κάνει να σκεφτώ αμέσως πώς θα μπορούσε να είναι ένα δαχτυλίδι. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα κτήριο· λατρεύω να παρατηρώ τις σκεπές των κτηρίων, οι οποίες με κάνουν να φανταστώ τις γραμμές και τις γωνίες ως μέρος ενός κοσμήματος. Είναι ουσιαστικά εικόνες που βλέπω μέσα στην πόλη, κτήρια, παράθυρα, πράγματα που παρατηρώ σε εντελώς καθημερινές στιγμές μου όταν περπατώ στο δρόμο, όταν κάθομαι… Αμέσως θα βγάλω φωτογραφία αυτά τα σημεία που μου αρέσουν και στη συνέχεια θα τα μελετήσω ώστε να τα μετατρέψω στο σχέδιό μου.

Σε ποιούς απευθύνονται τα σχέδιά σου; Πώς τα φαντάζεσαι φορεμένα;
Πιστεύω πως τα σχέδιά που κάνω δεν έχουν συγκεκριμένη ηλικία· μπορεί να τα φορέσει μια κοπέλα 18, 20 χρονών αλλά και μια κυρία που είναι 40, 50. Θεωρώ πως είναι αρκετά κλασσικά και διακριτικά κομμάτια που δεν απευθύνονται μόνο σε μια συγκεκριμένη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού· αρκεί βέβαια να σου αρέσει αυτό το λιτό στυλ, και το όχι τόσο υπερβολικό και υπερφορτωμένο.

maria leonidopoulou bonvo

Πόσο συχνά δημιουργείς νέα σχέδια και πόσο χρόνο αφιερώνεις στο κόσμημα;
Η αλήθεια είναι πως όταν ασχολούμαι συνεχώς με το ίδιο σχέδιο κουράζομαι και γι’ αυτό μπορεί τη στιγμή που ετοιμάζω μια παραγγελία να ξεκινήσω κάτι άλλο. Έτσι βγάζω συνεχώς νέα σχέδια αφού κάθε φορά που κάθομαι να δουλέψω δημιουργώ και ένα καινούριο. Πολλά από τα σχέδια τα κρατάω για τις επόμενες συλλογές προσέχοντας να υπάρχει μια συνοχή και ομοιομορφία ώστε να χαρακτηρίζει τη κάθε σειρά και κάτι διαφορετικό. Μάλιστα επειδή ασχολούμαι εγώ και με την κατασκευή αλλά και με τη διαχείρηση των παραγγελιών αφιερώνω πολύ χρόνο σε όλο αυτό. Σημαντική είναι βέβαια η βοήθεια των δικών μου ανθρώπων και ορισμένων εξωτερικών συνεργατών.

bonvo jewelry1 bonvo11

Ποιά είναι τα μελλοντικά σου σχέδια και όνειρα;
Τα μελλοντικά μου σχέδια έχουν να κάνουν κυρίως με τη τέχνη του χειροποίητου κοσμήματος. Συγκεκριμένα θέλω να πάω στο Λονδίνο, σε κάποιες σχολές που έχω ήδη στο μυαλό μου προκειμένου να εξελίξω την τεχνική μου γιατί η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις σχετικά με αυτό το αντικείμενο. Δε σταματάνε ποτέ εκείνα που μπορείς να μάθεις και να αλλάξεις όσον αφορά την τεχνοτροπία, τα υλικά, και την κατασκευή. Για παράδειγμα θα ήθελα πολύ να πειραματιστώ και με πιο εναλλακτικά υλικά πέρα από το ασήμι και τις επεξεργασίες που γίνονται πάνω του, πόσο μάλλον στο εξωτερικό που το κοινό είναι πιο φιλικό προς το διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω τη συλλογή για το καλοκαίρι του 2016 όπου κυριαρχεί και πάλι το ασήμι με τη διαφορά ότι υπάρχουν και πέτρες σε συγκεκριμένα χρώματα. Πρόκειται για κοσμήματα εμπνευσμένα από τα ελληνικά νησιά με υλικά – πέτρες που προέρχονται από αυτά και θυμίζουν καλοκαίρι! Δε θα αποκαλύψω όμως περισσότερα! Θα τα δείτε και ελπίζω να σας αρέσουν!

bonvo jew

Τα Bonvo Jewelry μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site, στη σελίδα στο Facebook αλλά και στο Instagram!

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b