MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Τι και τι το κατιτί στο Θέατρο Αθήναιον

“Τι και τι το κατιτί”, η πρώτη παράσταση για βρέφη που ανέβηκε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται στη Μικρή Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον, για παιδιά από 6 μηνών έως 3 ετών!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Μια παράσταση-εμπειρία, όχι μόνο για τα βρέφη αλλά και για τους δημιουργούς της, και για τις δύο ηθοποιούς που συμμετέχουν. Είναι μια απόπειρα να συνομιλήσει το θέατρο με τα πολύ μικρά παιδιά, σε μια γλώσσα, που δεν βασίζεται στη λογική της αρχής, της μέσης και του τέλους, αλλά στην επαφή με το αθώο υποσυνείδητο.

Οι συντελεστές της παράστασης κατά τη διαδικασία της δημιουργίας της, περπάτησαν στους δρόμους για την πρώτη επαφή του ανθρώπου
με τον κόσμο – τις αισθήσεις. Άκουσαν, είδαν, άγγιξαν, μύρισαν… Έπαιξαν με τις αντιθέσεις, με το θόρυβο και την απέραντη μαγική ησυχία.

Όλα αυτά τους συνέβησαν. Δεν προετοιμάσθηκαν. Οι δύο ηθοποιοί είναι έκπληκτες συνεχώς. Σαν παιδιά. Με την ίδια έκπληξη, που είναι η πρώτη έκπληξη του ανθρώπου μπροστά στον κόσμο.

ti kai to katiti2 theatro athinaion

Η παράσταση αυτή δεν είναι θέατρο. Είναι απλά μια απόπειρα του θιάσου και των νέων γονιών να μοιραστούμε με τα πολύ μικρά παιδιά, μια θέαση. Δεν ξέρουμε πoιά θα είναι η αντίδραση των παιδιών. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα μπορούν να γίνουν εξ αρχής για τους συντελεστές καινούριο υλικό για την ίδια τη δουλειά. Η γκρίνια τους, η φασαρία, η έκπληξη, ο φόβος, η επικοινωνία.

Δεν περιμένουμε τίποτα. Απλά να προσπαθήσουμε, τα παιδιά για πρώτη φορά να παρακολουθήσουν κάτι μαζί με κάποιους άλλους, έστω και για πολύ λίγο. Οι ηθοποιοί δε θυμούνται αυτή τους την ηλικία παρά ελάχιστα, αλλά χρησιμοποιούν μηχανισμούς που θα εγείρουν αυτή τη μνήμη ξανά. Διευρύνουν τη φαντασία τους. Στην ανακάλυψη αυτής της νέας γλώσσας, θα είμαστε όλοι μέτοχοι.

Η παράσταση δεν είναι διαδραστική. Είναι μόνο αντιδραστική. Μία αντίδραση των αισθήσεων σε ερεθίσματα. Και γι’ αυτό μπορούμε όλοι να γίνουμε θεατές της. Παρατηρητές του ελάχιστου που είναι η ζωή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δόμνα Ζαφειροπούλου - Δημήτρης Αδάμης
Σκηνοθεσία: Δόμνα Ζαφειροπούλου - Δημήτρης Αδάμης

Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Παίζουν: Δόμνα Ζαφειροπούλου, Αλεξάνδρα Κασιούμη, Θωμαή Ουζούνη

Διάρκεια: 40 λεπτά
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γείτονες από πάνω, του Cesc Gay στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΘΕΑΤΡΟ
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Κουνελόκολλα: Μια performance της Χρυσής Βιδαλάκη στο θέατρο στη Σάλα
ΘΕΑΤΡΟ
Taverna Miresia – Mario, Bella, Anastasia, του Mario Banushi στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Τρέμω, του Ζοέλ Πομμερά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Βλαβερές Συνέπειες του Γάμου, από τον Γιάννη Μπέζο στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ, του Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών