MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εορταστικό επεισόδιο “Sherlock” σε πρώτη προβολή στον ΟΤΕ TV και τη Μ. Βρετανία ταυτόχρονα

Το ειδικό χριστουγεννιάτικο επεισόδιο του πολυβραβευμένου Sherlock (12 BAFTA και 7 βραβεία Emmy) με τίτλο «The Abominable Bride» («Η Αποτρόπαια Νύφη») θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας ταυτόχρονα με την Μεγάλη Βρετανία την Πρωτοχρονιά στις 23:00 στο κανάλι OTE CINEMA 4HD.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Για πρώτη φορά, σε αυτό το αυτόνομο 90λεπτο επεισόδιο, η ιστορία δεν εκτυλίσσεται στη σημερινή εποχή, κι έτσι θα δούμε τον Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) και τον Martin Freeman (Dr. Watson) να μεταφέρονται πίσω στο βικτωριανό Λονδίνο του 1895, όπου θα πρέπει να λύσουν ένα νέο μυστήριο.

maxresdefault

Το επεισόδιο είναι βασισμένο στο διήγημα του Sir Arthur Conan Doyle «The Adventure of the Musgrave Ritual» του 1893, και αφορά ένα μυστήριο που ο Holmes είχε λύσει πριν τη γνωριμία του με τον Watson.

Οι αφίσες του εορταστικού αυτού επεισοδίου έχουν αέρα άλλης εποχής και είναι πραγματικά έργα τέχνης. Φιλοτεχνημένες στο στυλ των κινηματογραφικών αφισών του ’30 και του ’40, αποκαλύπτουν πως παρά το ταξίδι στο χρόνο κάποια πράγματα έχουν παραμείνει ίδια – Φιλία, Περιπέτεια και… Φόνος.

Συγκεκριμένα η υπόθεση έχει ως εξής: ο Thomas Ricoletti μένει έκπληκτος βλέποντας τη γυναίκα του να φορά το παλιό της νυφικό. Γιατί μένει έκπληκτος; Διότι μόλις πριν από λίγες ώρες, η γυναίκα του αυτοκτόνησε… Τώρα το φάντασμά της εμφανίζεται να τριγυρίζει στους δρόμους του Λονδίνου με μια ακόρεστη δίψα για εκδίκηση. Ο Holmes, ο Watson και οι φίλοι τους πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλη τους την πονηριά για να αντιμετωπίσουν έναν εχθρό που, από ότι φαίνεται, έχει επιστρέψει από τον τάφο, αλλά και την συγκλονιστική αλήθεια για την «Αποτρόπαια Νύφη».

sherlock1.jpg

«Ο Sherlock είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά ευφυής, που δεν ανέχεται τη μετριότητα, που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός, αλλά έχει και τις αδυναμίες του. Ποτέ δεν ξέρεις πού πρόκειται να οδηγήσει την υπόθεση. Υπάρχει πάντα ένα ανεξάντλητο ποσό εν δυνάμει περιπέτειας» είπε ο Cumberbatch.

Στο Sherlock Christmas Special θα δούμε τον Benedict Cumberbatch ως έναν λιγότερο αγενή Sherlock και τον Martin Freeman ως έναν πιο σφιγμένο Watson, όπως είχε πει ο δημιουργός της σειράς, Steven Moffat. Στο επεισόδιο θα παίζουν επίσης οι Amanda Abbington, Una Stubbs και Louise Brealey.

Η 4η σεζόν του “Sherlock” αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2017.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b