MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Urban Diary#1: Sneak Aces – ένα street fashion brand που “μιλά” ελληνικά!

Βρεθήκαμε στο κατάστημα ρούχων στο Χαλάνδρι, κουβεντιάσαμε, δοκιμάσαμε και γνωρίσαμε καλύτερα το ελληνικό brand Sneak Aces αλλά και το δημιουργό του, Νίκο Παρασκευάκη.

author-image Πένυ Νικολάου

Από τα πιο ποιοτικά ελληνικά brand, το Sneak Aces, έχει βγει εκτός συνόρων καθώς οι συνεργασίες στο παρελθόν με αθλητές boardsports του εξωτερικού αλλά και οι προτιμήσεις του κοινού από διαφορετικά μέρη του κόσμου είναι πολλές.

Πέρα όμως από τη μεγάλη ζήτηση στον κόσμο των extreme sports, τώρα πια το brand έχει καταφέρει να ξεφύγει από το αποκλειστικά αθλητικό στυλ. Τα ρούχα του Sneak Aces ξεχωρίζουν πια και στο χώρο του streetwear καθώς συνδυάζουν απλό και συγχρόνως ιδιαίτερο ύφος.

Εμείς μιλήσαμε με το Νίκο για να μάθουμε περισσότερα.

sa urban diary6

Πώς προέκυψε το όνομα Sneak Aces και τί σημαίνει;

“Sneak Aces” λεγόταν το crew που είχα μικρότερος με την παρέα που πηγαίναμε για snowboard. Tην περίοδο που δουλεύαμε το λογότυπο ήμουν σχεδόν όλη την ώρα με ένα από τα παιδιά του crew, ο οποίος σπούδαζε και γραφιστική και είχε τρέλα με τη street magic. Έτσι εκείνες τις ημέρες, το δωμάτιό μου ήταν γεμάτο τραπουλόχορτα και ήταν αναμενόμενο το ένα μέρος του ονόματος να το εμπνευστώ από το σύμβολο του Άσου- όπως διάβασα μάλιστα αργότερα συμβολίζει τη τύχη που αποκτάς αφού περάσεις πρώτα από πολλές ατυχίες, κάτι που ταιριάζει απόλυτα και στη δημιουργία της εταιρίας. Το υπόλοιπο μέρος, -τη λέξη Sneak που σημαίνει κρυφό- το άκουσα σε μια ταινία που έβλεπα καθώς σχεδίαζα άσους για το logo. Έτσι έδεσε πολύ όμορφα και ολοκληρώθηκε το όνομα Sneak Aces= Κρυφοί Άσοι.

Πώς λοιπόν έφτασε από το crew να δημιουργηθεί η εταιρία ρούχων;
Την εποχή του crew αποφάσισα να φτιάξω ένα blog μέσα στο οποίο έβαζα φωτογραφίες από τις εκδρομές που κάναμε με τα παιδιά στο βουνό. Στη συνέχεια αυτό το blog μετατράπηκε σε σελίδα ενημέρωσης για τα extreme sports όπου ανεβάζαμε σχετικά άρθρα, δικά μας αλλά και αναδημοσιεύσεις από τα διεθνή μέσα. Σιγά σιγά μιας και υπήρχε μεγάλη απήχηση, σκέφτηκα να βάλω μέσα στη σελίδα ένα e-shop το οποίο εν τέλει αντικατέστησε το όλο site και οδήγησε στην επίσημη δημιουργία του brand με ολοκληρωμένη σειρά ρούχων.

sa urban diary3

Kαι πότε άνοιξες το κατάστημα της Sneak Aces;
Το καλοκαίρι του ’12 αποφάσισα να ανοίξω το μαγαζί το οποίο ξεκίνησε τελικά να λειουργεί στις 21/12/12. Η ημερομηνία αυτή των εγκαινίων εντελώς τυχαία συνέπεσε με την ημερομηνία που θεωρούσαν οι Μάγιας ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου. Με αφορμή αυτή τη σύμπτωση λοιπόν, και σε συνδυασμό με το ότι η εταιρία δημιουργήθηκε από το 0, από το τίποτα, βγάλαμε το μότο “Since the end” και τον αριθμό 21 (αντίστροφο το 12) τα οποία υπάρχουν στα κομμάτια της σειράς.

Το brand έχει περάσει από διάφορα στάδια και το ύφος είναι πια αυτό του ξεκαθαρού streetwear, σωστά;
Έτσι είναι. Αν και το brand είχε ξεκινήσει από την αγάπη αυτή για τα boardsports- το snowboard, το surf , το ski- από την αρχή που σκεφτόμουν να κάνω μια σειρά ρούχων είχα στο μυαλό μου κάτι πιο premium· ήθελα να υπάρχουν οι αυστηρές γραμμές και τα minimal στοιχεία. Οπότε ενώ στην αρχή τα ρούχα είχαν αυτό το αθλητικό στυλ, τώρα πια στην έβδομη σειρά μας, έχει εξελιχθεί το ύφος των ρούχων με καλύτερα υφάσματα, νέα σχέδια και με μια γενικότερη εξέλιξη του concept αφού πια είμαστε streetwear clothing brand.

sa urban diary1 sa urban diary4

Ενώ παλαιότερα η έμπνευση προερχόταν κυρίως από τα boardsports, ποια είναι αυτή τη στιγμή τα ερεθίσματα που σε οδηγούν στο τωρινό ύφος των ρούχων σου;
Αυτό που επιχειρώ τώρα είναι να μπλέξω το streetstyle μαζί με το sportif και το formal. Έτσι, μπορεί να δω ένα στοιχείο που μου αρέσει σε γνωστό οίκο και να το συνδυάσω είτε με sportswear είτε με streetstyle. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το military πουκάμισό μας. Το military στοιχείο μπορεί να το δεις σε jacket ή τσάντα γνωστού οίκου ενώ εμείς το φέρνουμε στο καθαρά streetstyle με ένα τέτοιο πουκάμισο.

sa urban diary2

Ποιό είναι το αγαπημένο σου κομμάτι της τωρινής συλλογής;
Έχω δύο πολύ αγαπημένα κομμάτια από τα οποία το ένα είναι η scuba-parka ζακέτα. Πρόκειται για μια μακρυά ζακέτα που βγήκε και σε γυναικεία, από scuba- soft υλικό στην οποία έχουμε βάλει καθαρά για λόγους design και inox φερμουάρ στα μανίκια. Το δεύτερο αγαπημένο κομμάτι είναι ένα long-sleeve μακό μπλουζάκι με τη στάμπα Fuck Ordinary, το οποίο είναι ένα μακρύ ρούχo με λάστιχα στα μανίκια!

sa urban diary5

Την Sneak Aces μπορείτε να βρείτε στο αποκλειστικό κατάστημα στο Χαλάνδρι, Ηρώων Πολυτεχνείου 10 (στάση μετρό Χολαργός) τηλ. 210 6753564

ή online www.sneakaces.com  /Facebook/Instagram/Twitter/Tumblr

{Vimeo}https://vimeo.com/144636388{/Vimeo}

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b