MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στάση στην πόλη#4:To υφασματάδικο που έστειλε ξανά τις Αθηναίες στις μοδίστρες

Ο Erotokritos και τα μπουμπουκάκια του!Πριν κατέβεις στο μαγικό υπόγειο στην οδό Περικλέους 42 σε καλωσορίζει η ταμπέλα στο δρόμο «Βρισκόμαστε σε εκπληκτική κατάσταση» με τον Erotokrito στο φόντο σε στάση καμαρωτή.

Monopoli Team

«Τι ψώνιο» σκέφτεσαι με ευκολία από μέσα σου και κατεβαίνεις τα σκαλιά. Και πέφτεις πάνω σε έναν απροσδόκητο πανζουρλισμό (σε καθημερινή βάση) με γυναίκες όλων των ηλικιών να περιτριγυρίζουν τα τόπια με φαντασία που οργιάζει για το τι μορφή θα πάρει το αντικείμενο του πόθου (το οποίο παρεμπιπτόντως βρίσκεις σε πολύ καλή τιμή).

erotokritos2
Κι ο Νίκος Κιμιώνης, όπως είναι το πραγματικό όνομα του ιδιοκτήτη, στο κέντρο του υπογείου, με σαρίκι, εμπριμέ παντελόνι που δημιούργησε ο ίδιος (μιας και σχεδιάζει τη δική του σειρά ‘Prince Erotokritos’ με ευρωπαϊκά κασμίρια) και hi-tech αθλητικό παπούτσι μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα να γητεύει τα «μπουμπουκάκια» με συμπεριφορά performer.

ekpliktiki katatasi

Καμιά φορά ο τρελούτσικος ιδιοκτήτης σταματάει για να τραβήξει ένα video από το κατάστημα με πρωταγωνίστρια μια πελάτισσα ή τους υπαλλήλους για να το ανεβάσει μετά στον σπαρταριστό facebook λογαριασμό του. «Σύγχρονο marketing» σκέφτεσαι ξανά από μέσα σου. Μέχρι να φτάσει η σειρά σου και να εξυπηρετηθείς με ένα ειλικρινές χαμόγελο και μια ζεστή διάθεση, με ένα ανθρώπινο στυλ που σε τίποτα δε θυμίζει την πόζα και την ψυχρότητα που συχνά υιοθετούν οι νέοι έμποροι και δημιουργοί.

Η ιστορία του Κρητικόπληκτου ιδιοκτήτη (κατάγεται από την Αρχοντική Ρεθύμνης) που αναζωογόνησε την πεσμένη αγορά του υφάσματος σε κάνει να εκτιμάς το εμπορικό του δαιμόνιο ακόμα περισσότερο. Μας τη διηγήθηκε ο ίδιος.

Τυπώνουμε ψηφιακά οτιδήποτε θέλουν οι πελάτες μας σε οποιοδήποτε ύφασμα επιλέξουν. Αποφεύγουμε να εισάγουμε υφάσματα από Κίνα, Ινδονησία κ.λ.π λόγω της ευτελούς αξίας τους που συνοδεύεται από ανάλογη ποιότητα

mpoumpoukakia

Έτσι ξεκίνησαν όλα
Στον μαγικό κόσμο των υφασμάτων βρέθηκα εντελώς τυχαία με το που τελείωσα το Λύκειο. Μέσω μιας οικογενειακής φίλης πήγα στο κατάστημα υφασμάτων χονδρικής του αδερφού της, «Νικόλαου Ορφανίδη». Μετά από 18 χρόνια εμπειρίας και τη σχέση πάθους που απέκτησα με τη μόδα και το ύφασμα αλλά και λόγω των μεγάλων μου φιλοδοξιών το όνειρο μου έγινε να ανοίξω το δικό μου κατάστημα. Το 2008 και ενώ μόλις είχα χωρίσει από ένα γάμο με 3 παιδιά, παρουσιάστηκε στον μεγάλο μου γιο, το Μανωλάκη, 9 ετών τότε, μια σπάνια μορφή λευχαιμίας. Επί 18 μήνες βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση με ιδιαίτερες συνθήκες που όμως μας κάνει πιο δυνατούς και μαζί με το Μανώλη αρχίζουμε και συζητάμε απ’ το πουθενά και χωρίς κεφάλαια το στήσιμο του fashion erotokritos. Το παιδί παίρνει δύναμη απ’ αυτό όμως δεν προλαβαίνει να δει το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα καθώς φεύγει 4 μήνες πριν ανοίξει το fashion erotokritos. Όμως από εκείνη την ημέρα, 8 Δεκεμβρίου εγώ υποσχέθηκα στον εαυτό μου και στο Μανώλη να πραγματοποιηθεί το όνειρο μας όπως κι έγινε στις 19 Απριλίου του 2010.

Η πρώτη ύλη
Τα υφάσματα τα συλλέγω απ’ όλα τα μέρη της γης. Eισάγω από πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία και Γερμανία.
Από Ινδίες και Καναδά μέχρι ολόμαλλα υφάσματα Αυστραλίας.

Ακόμη τυπώνουμε ψηφιακά οτιδήποτε θέλουν οι πελάτες μας σε οποιοδήποτε ύφασμα επιλέξουν. Αποφεύγουμε να εισάγουμε υφάσματα από Κίνα, Ινδονησία κ.λ.π λόγω της ευτελούς αξίας τους που συνοδεύεται από ανάλογη ποιότητα. Μπορεί οπτικά κάποια υφάσματα να έχουν πολλές ομοιότητες όμως η ποιότητα τους απέχει παρασάγγας. Το πετρέλαιο έχει πλήξει τα φυσικά υφάσματα από μαλλί, βαμβάκι και μετάξι που είχαν παλαιότερα την πρωτοκαθεδρία. Τώρα στη μόδα είναι τα υφάσματα με ημερομηνία λήξεως. Στη δική μας συλλογή πάντως υπάρχουν υφάσματα από μετάξι, μαλλί, βαμβάκι, κασμίρι- αμιγώς φυσικά υφάσματα και ίνες.

erotokritos3

Η γειτονιά
Η Ερμού πήρε μεγάλη αίγλη με τη πεζοδρόμηση της. Αυτό είναι επιβεβλημένο και για τη Περικλέους. Το πεζοδρόμιο μας είναι 70 πόντους, ούτε καροτσάκι μωρού δεν μπορεί να περάσει. Καθημερινά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι τόσο μεγάλη που συχνά ακινητοποιούνται στη διάρκεια της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και σήμερα η ενέργεια του κέντρου παραμένει μαγική.

Βρίσκομαι και εργάζομαι στη περιοχή από το 1992. Είναι κομμάτι της ζωής μου και είμαι ευτυχισμένος εδώ. Το ατελιέ μου βρίσκεται στον 6ο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας με θέα την Ακρόπολη, οπότε θέλοντας και μη και τα βλέπω όλα υπέροχα.

Τις πελάτισσες μου τις αποκαλώ μπουμπουκάκια είτε είναι 3 είτε 93 ετών. Σε μια προσπάθεια να τους αλλάξω τη ψυχολογία και να τις… ανθίσω  

Τα μπουμπουκάκια
Τις πελάτισσες μου τις αποκαλώ μπουμπουκάκια είτε είναι 3 είτε 93 ετών. Σε μια προσπάθεια να τους αλλάξω τη ψυχολογία και να τις… ανθίσω αγκαλιαζόμαστε, τραγουδάμε φιλιόμαστε και περνάμε εκπληκτικά. Τα μπουμπουκάκια μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 3. 000 διαφορετικούς οδηγούς υφασμάτων. Όλοι πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι δύσκολο κι απαιτητικό κοινό. Εγώ όμως τις αγαπώ όλες, μικρές μεγάλες και έτσι εκμαιεύω και εισπράττω τον καλύτερο τους εαυτό. Με κάθε μπουμπουκάκι που μιλάω εκείνη τη στιγμή της δίνομαι ολοκληρωτικά. Έχουμε σχέση εκείνα τα δευτερόλεπτα. Οπότε όλα μετά είναι εύκολα.

erotokritos5

Ο Erotokritos ως σχεδιαστής
Το τζιν αντιπροσωπεύει το δεδομένο. Το «δεν έχω άποψη», «δεν έχω επιλογή «δεν έχω προσωπικότητα». Σπάνια βλέπω ανθρώπους που συνειδητά επιλέγουν να μη παίρνουν την εύκολη λύση του τζιν και όσοι το κάνουν όλοι τους είναι ξεχωριστές προσωπικότητες με άποψη και στυλ. Πιστεύω ότι ο βασιλιάς των υφασμάτων για τις γυναίκες είναι η δαντέλα. Κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, την θηλυκότητα και το αντρικό βλέμμα επιβάλλεται να έχει στη γκαρνταρόμπα της έστω 3 κομμάτια από δαντελένιο ύφασμα. Το μετάξι με μαγεύει. Αυτή η αίσθηση της αφής του, σα να χαϊδεύεις το τίποτα.

erotokritos6

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b