MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Δωρεάν συναυλίες, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα μας “βγάζουν” από το σπίτι και φροντίζουν να έχουμε ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
Τα Μουσικά Σύνολα στο Παλλάς με ελεύθερη είσοδο!
sunaulia mousika sunola pallas

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει τη συνεργασία του με τα Αθηναϊκά Θέατρα με 2 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο. Η Συμφωνική Ορχήστρα θέλοντας να φέρει την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, καθιερώνει μία σειρά πρωινών συναυλιών που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και περιλαμβάνουν δημοφιλή έργα της δυτικής έντεχνης μουσικής. Η πρώτη συναυλία θα γίνει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων να παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ανάλαφρη διάθεση και ζωντάνια και περιλαμβάνει έργα των J. Brahms, A. Dvořák, E. Grieg, J. Massenet και G. Rossini.

Είναι καιρός: παραστάσεις χορού στο Μικροσκοπικό Θέατρο
xorografia1 einai kairos
Πρόκειται για τη δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο υπό τον τίτλο “Είναι Καιρός”, με επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015. Η νέα περίοδος, στο ξεχωριστό νεοκλασσικό κτίριο της οδού Δεξίππου, περιλαμβάνει επαναλήψεις από το ρεπερτόριο της πρώτης περιόδου (2014-2015), καθώς και νέες χορογραφίες, από την καλλιτεχνική ομάδα του Μικροσκοπικού Θεάτρου. Στο θεματικό τρίπτυχο Σώμα, Χρόνος, Κόσμος,
έρχεται τώρα να προστεθεί το θέμα της Μνήμης. Οι δύο πρώτες παραστάσεις 31/10 & 07/11 είναι με ελεύθερη είσοδο.

Ανοιχτά εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές από τη Βουλή των Ελλήνων
bouli draseis

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελήνων διοργανώνει ενδιαφέρουσες δράσεις που είναι ανοιχτές σε όλους τους πολίτες και αφορούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές μονάδες, ξεναγήσεις για μεμονωμένους επισκέπτες στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, εκθέσεις, εκδόσεις και συνέδρια. Τα προγράμματα αυτά, αξιοποιώντας το υλικό των εκθέσεων, ενημερώνουν και προβληματίζουν τους μαθητές, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της ιστορικής και πολιτικής παιδείας τους και κάνοντας χρήση βιωματικών και ενεργητικών παιδαγωγικών μεθόδων. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


Συναυλία “Τσέπης” στην Εθνική Λυρική Σκηνή με ελεύθερη είσοδο
ethniki luriki sunaulia tsepis

Κάθε εβδομάδα, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «Τσέπης» με μία ή δύο φωνές και τη συνοδεία πιάνου. Με σκηνικό το νέο σπίτι της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ. Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου η Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος) και ο Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος) ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες από όπερες των Πουτσίνι, Ροσσίνι, Γκουνό και Ντονιτσέττι. Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος.

Πρόγραμμα Δωρεάν Ξεναγήσεων στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία της Αθήνας

kerameikos ksenagisi

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, με δεύτερο σταθμό τον Κεραμεικό, το Σάββατο στις 10 Οκτωβρίου και ώρα 21.00. Μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Σημείο συγκέντρωσης: Είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 148. Ξεναγός: Στέλλα Γαλανοπούλου (έως 40 άτομα).

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b