MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Μέχρι Τώρα στο Skrow Theater

Το Skrow Theater ανεβάζει για δεύτερη χρονιά, από τις 16 Οκτωβρίου, το σύγχρονο έργο “Μέχρι Τώρα”, κάθε Παρασκευή και Σάββατο για περιορισμένες παραστάσεις

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η Άννα είναι μια νεαρή πρώην πρωταθλήτρια στην κολύμβηση. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας και πολύ σύντομα θα πεθάνει. Παρόλα αυτά οι αισθήσεις της λειτουργούν ακόμη άψογα και δεν δείχνει σημάδια κατάρρευσης. Καθώς πλέον βρίσκεται στο σπίτι της για τις τελευταίες μέρες της ζωής της, την επισκέπτεται η Νοσοκόμα που θα την προετοιμάσει σωματικά και ψυχολογικά για τον θάνατό της. Σ’ αυτόν τον κρίσιμο τελευταίο αγώνα για την Άννα, η Νοσοκόμα αποδεικνύεται το ιδανικό ταίρι για την αθλήτρια: είναι ένα τέρας ψυχραιμίας, , πρωτοποριακή στον τομέα της, πειθαρχημένη, με τεράστια φαντασία και χιούμορ και εντελώς αλλοπρόσαλλη μέθοδο. Αλλάζοντας συνεχώς
μορφές, προσωπεία και διαθέσεις οδηγεί την Άννα μέσα από ένα λαβύρινθο ασκήσεων στην τελικό της προορισμό.. Πρόκειται δηλαδή για μια προπόνηση μέχρι θανάτου.

Το «Μέχρι Τώρα» είναι πρωτίστως μια γυναικεία υπόθεση. Η σχέση των δύο ηρωίδων αντανακλά την ποικιλομορφία των σχέσεων μεταξύ γυναικών και των ρόλων που εναλλάσσονται διαρκώς. Το έργο εμβαθύνει στο γυναικείο ψυχισμό και επιχειρεί να παρουσιάσει τη γυναικεία ματιά απέναντι στο θάνατο. Από μια ευρύτερη οπτική, πρόκειται για μια φρέσκια γυναικεία ανάγνωση της έννοιας του τέλους, με την οποία όλοι μας διαπραγματευόμαστε, ενδεχομένως σε μεγαλύτερο βαθμό εν μέσω των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων της εποχής μας. Το «Μέχρι Τώρα», με καυστικό χιούμορ και ανάλαφρη διάθεση, μιλά για τον αγώνα στη ζωή, τη μάχη με το χρόνο και την αγωνία μας για την επόμενη μέρα.

Πρόκειται για μια σύγχρονη παράσταση που βασίζεται στις κινηματογραφικές φόρμες, τόσο κατά τη συγγραφή του κειμένου, όσο και κατά τη σκηνοθεσία. Ο φωτισμός, τον οποίο επιμελείται ο Τάσος Παλαιορούτας, δημιουργεί συστηματικά κινηματογραφικά κάδρα, ενώ η ίδια η σκηνή του θεάτρου, αναποδογυρίζει και μετατρέπεται σε μια πίσω αυλή με φόντο την οδό Αρχελάου και τους περαστικούς της. Τα πλάνα που εναλλάσσονται συνθέτουν ένα απόκοσμο φιλμ, που εκτυλίσσεται ζωντανά στα μάτια των θεατών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κατερίνα Μαυρογεώργη
Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν, Μαρία Φιλίνη

Σκηνικά: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας,
Χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου

Παίζουν: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Νικολίτσα Ντρίζη, Άννα Παπαϊωάννου

Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b