MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The Affair: There are two sides to every story…

Ο πρώτος κύκλος της βραβευμένης με 2 Χρυσές Σφαίρες Αμερικανικής δραματικής σειράς του Showtime, «The Affair», θα προβάλλεται από τις 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 22.00 στο κινηματογραφικό κανάλι του OTE TV, OTE Cinema 4HD.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Αρχικά μοιάζει να πρόκειται για μία ακόμα κλισέ ιστορία. Ένας γοητευτικός καθηγητής και φιλόδοξος μυθιστοριογράφος, ο Νώε (ο Ντόμινικ Γουέστ του «The Wire») συνάπτει μία εξωσυζυγική σχέση με μία νεαρή σερβιτόρα, την Άλισον (η Ρουθ Γουίλσον η οποία έλαβε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της).

Ο Νώε παντρεμένος με τον εφηβικό του έρωτα από το κολέγιο, έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά και ζουν σε ένα όμορφο σπίτι στη Νέα Υόρκη που για να μπορέσουν να αγοράσουν συνέπραξε και ο εύπορος πεθερός του, με τον οποίο ο Νώε δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις εξαιτίας κυρίως της οικονομικής του εξάρτησης από αυτόν. Παρόλα αυτά είναι ικανοποιημένος με το πώς του τα ‘φερε η ζωή μέχρι τώρα και όλα μοιάζουν να κυλάνε όμορφα.

Ώσπου… γνωρίζει τυχαία την νεαρή σερβιτόρα (Άλισον) η οποία προσπαθεί να επανασυναρμολογήσει τη ζωή και το γάμο της μετά το θάνατο του παιδιού της, και η ζωή του περιπλέκεται όσο ποτέ πριν. Συναντιούνται για πρώτη φορά στο Μόντοκ του Λονγκ Άϊλαντ, όπου έχει αποδράσει για καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του. Είναι εμφανές εξαρχής ότι υπάρχει μία έλξη μεταξύ τους, όμως όλα μοιάζουν τόσο ελεγχόμενα και ακίνδυνα, και έτσι πριν καν καταλάβουν πώς και γιατί, βρίσκονται να έχουν απατήσει τους συντρόφους τους και από εκεί ξεκινάει μία ιστορία με απρόβλεπτες και ακραίες συνέπειες και για τους δυο τους.

Η γνωριμία τους, όπως και όλη η σχέση τους, δεν μας δίνεται μέσα από την αντικειμενική ματιά ενός εξωτερικού αφηγητή-παρατηρητή, και εδώ ακριβώς βρίσκεται το πιο ενδιαφέρον σημείο της σειράς! Πολλές σκηνές είναι γυρισμένες δύο φορές αφού η ιστορία παρουσιάζεται πάντα μέσα από δύο εναλλακτικές, και ενίοτε αντιφατικές μεταξύ τους, οπτικές γωνίες την δικιά της και την δικιά του. Οι αναμνήσεις τους διαφέρουν, είτε ως προς το πώς διαδραματίστηκαν συγκεκριμένοι διάλογοι, είτε ακόμα και ως προς το πού διεξήχθησαν τα γεγονότα.

Μέσα από αυτό το εξαιρετικό αφηγηματικό τρικ μετατρέπουν εμάς τους θεατές σε ενεργούς συμμετέχοντες οι οποίοι καλούμαστε όντας μετέωροι κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο υποκειμενικές όψεις της πραγματικότητας να ζυγίσουμε, ως άλλοι δικαστές, ποιος εν τέλει έχει το δίκαιο με το μέρος του αλλά και ποιον πρέπει άραγε να εμπιστευτούμε…

Γι αυτό λοιπόν το Affair δεν είναι άλλη μία κοινότυπη ιστορία απιστίας αλλά ένα σαγηνευτικό και περίπλοκο ψυχολογικό δράμα γύρω από τις ψευδαισθήσεις, τις μισές αλήθειες και τα ψέματα που ακούγονται όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αλλά και γύρω από τα κίνητρα και τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο οι άντρες και οι γυναίκες μπορεί να ερμηνεύουν τα ίδια συμβάντα.

Το μυστηριώδες και εθιστικό σενάριο του Affair ντύνει υπέροχα ένα απόλυτα ταιριαστό και ατμοσφαιρικό soundtrack, κυρίως a capella τραγουδιών, το οποίο εμπεριέχει από Johnny Cash, Devendra Banhart, Dolly Parton, Mary Chapin Carpenter μέχρι Yo La Tnego και Elbow.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b