MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The fight is here. Take a stand

Καθημερινά, στους δρόμους των σύγχρονων πόλεων, ένας πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη. Μια σύγχρονη, παγκόσμια κρίση. Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, δύο αντίθετες στάσεις ζωής συγκρούονται σε όλο τον κόσμο.Πηγή: Athens Bike City

author-image Athens Bike City

Αυτοί (εμείς) που πιστεύουν πως το ποδήλατο είναι ένας απλός, φτηνός, άμεσος και ευχάριστος τρόπος να βελτιώσουμε πάρα πολύ την ποιότητα ζωής μας, και αυτοί που διαφωνούν, είτε για λόγους άγνοιας, είτε αδιαφορίας, είτε λόγω συμφερόντων.

Στο Σάο Πάολο, οι ποδηλάτες πιέζουν για ριζικές αλλαγές σε μιά πόλη που εχθρεύεται το ποδήλατο. Στο Τορόντο, οι γιωταχήδες εκλέγουν δήμαρχο που ξηλώνει τους ποδηλατόδρομους και οι ποδηλάτες τους ξαναβάφουν τα βράδυα, με στένσιλ και σπρέυ.

Την ώρα που στην Κοπεγχάγη το 40% των κατοίκων μετακινείται καθημερινά με ποδήλατο, σε όλο τον κόσμο τα ισχυρά συμφέροντα των αυτοκινητιστικών και πετρελαϊκών βιομηχανιών – που βρίσκονται στο κέντρο του οικονομικού μας συστήματος -έρχονται σε σύγκρουση με την εξάπλωση της χρήσης του ποδηλάτου. Το athensbikecity έχει σαφή θέση και συμμετοχή σε αυτή τη διαμάχη.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, αλλά και σε 10 μουσεία όλης της χώρα συγχρόνως, θα έχει πρεμιέρα το σουηδικό ντοκυμαντέρ «Bikes vs Cars» από το CineDoc.

Το ντοκιμαντέρ του Σουηδού σκηνοθέτη Fredrik Gertten, παρακολουθεί αυτή τη σύγκρουση και παρουσιάζει τις προσπάθειες των ποδηλατών σε μια κοινωνία που κυριαρχείται από τα αυτοκίνητα και τις αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν αν οι περισσότερες πόλεις απομακρυνθούν από το αυτοκινητο-κεντρικό μοντέλο μετακινήσεων.

[iframe src=”https://player.vimeo.com/video/116966445″ width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b